Ухвала
від 27.02.2012 по справі б3/171-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

27.02.12р. Справа № Б3/171-10

За позовом Заступника військового прокурора Дніпропетровського гарнізону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України в особі Квартирно-експлуатаційного відділу м. Дніпропетровська, м. Дніпропетровськ

до Товариства з обмеженою відповідальністю лікувально-оздоровчого центру "Пластика", м. Дніпропетровськ

про визнання банкрутом

Суддя Полєв Д.М.

Представники:

від кредитора: представник Квартирно-експлуатаційного відділу м. Дніпропетровська Цибульська Т.М. за довіреністю №9 від 03.01.2012р.

- представник ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Гусаров В.О. за довіреністю №18981/10/10-009 від 24.08.2011р.

від боржника: представник Квартирно-експлуатаційного відділу м. Дніпропетровська Цибульська Т.М. за довіреністю №9 від 03.01.2012р.

СУТЬ СПОРУ:

Провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю лікувально-оздоровчий центр "Пластика" (49009, м. Дніпропетровськ, пр. Калініна, 32 код, ЄДРПОУ 31011934) порушено 18.10.10р. за заявою Заступника військового прокурора Дніпропетровського гарнізону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України в особі Квартирно-експлуатаційного відділу м. Дніпропетровська, м. Дніпропетровськ у порядку ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі - Закон).

Постановою від 01.11.10р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру у справі, призначено ліквідатора - ініціюючого кредитора - Квартирно - експлуатаційний відділ м. Дніпропетровська, 49005, м. Дніпропетровськ, вул. Феодосіївська, 13 (код ЄДРПОУ 08004581), зобов'язано після завершення заходів ліквідаційної процедури подати на затвердження до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Ухвалою суду від 22.12.2011р. затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, ТОВ лікувально-оздоровчий центр "Пластика" ліквідовано.

ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська подано до суду заяву про перегляд ухвали від 22.12.2012р. за ново виявленими обставинами, яка мотивується не включенням ліквідатором вимог ДПІ до ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора.

Розглянувши матеріали справи, встановлено наступне.

Відповідно до вимог ч. 1, 5 ст.52 Закону, у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань. Ліквідатор письмово повідомляє про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

В ході ліквідаційної процедури банкрута ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська звернулось до суду з повідомленням про наявність грошових вимог до банкрута в розмірі 1238,08грн.

Зазначені вимоги ліквідатором помилково не включено до ліквідаційного баланс та звіту ліквідатора та як наслідок не внесено до ухвали від 22.12.2011р.

Відповідно до статті 112 Господарського процесуального кодексу України господарський суд може переглянути прийняте ним судове рішення, яке набрало законної сили, за нововиявленими обставинами, що мають істотне значення для справи і не могли бути відомі заявникові на час розгляду справи.

На підставі статті 112 ГПК України судове рішення може бути переглянуто за двох умов: - істотність нововиявлених обставин для вирішення спору або розгляду справи про банкрутство; - виявлення їх після прийняття судового рішення зі справи.

Виникнення нових або зміна існуючих обставин після вирішення спору або розгляду справи про банкрутство не можуть бути підставою для зміни або скасування судового рішення за правилами Розділу ХІІІ ГПК України.

Таким чином, до нововиявлених обставин можуть бути віднесені матеріально-правові факти, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші факти, які мають значення для правильного вирішення спору. Необхідними ознаками нововиявлених обставин є їх наявність на час розгляду справи та те, що ці обставини не могли бути відомі заявнику на час розгляду справи.

Нововиявлені обставини за своєю юридичною суттю є фактичними даними, що в установленому порядку спростовують факти, які було покладено в основу судового рішення. Господарський суд вправі змінити або скасувати судове рішення за нововиявленими обставинами лише за умови, що ці обставини впливають на юридичну оцінку обставин, здійснену судом у судовому рішенні, що переглядається.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне заяву ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська задовольнити, ухвалу суду від 22.12.2011р. скасувати.

Одночасно розглянувши звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута та подані до нього додатки встановлено наступне.

Ліквідатором здійснено всі необхідні заходи щодо розшуку майна, яке належить банкруту, та підлягає включенню до ліквідаційної маси.

Згідно довідок КП Дніпропетровського району "БТІ" №9161 від 03.08.2011р., Головного управління Держкомзему у Дніпропетровській області №6087/11-11 від 11.10.2011р., Дніпропетровського відділення РЕР№1 ДАІ ГУ МВС України в Дніпропетровській області №14/1РЕР-1871 від 29.04.2011р., Інспекції державного технічного нагляду Дніпропетровської обласної державної адміністрації №3071-01.1-21 від 05.10.11р. за боржником автотранспортних засобів і механізмів, сільськогосподарської техніки, земельних ділянок та іншого рухомого або нерухомого майна не зареєстровано.

Відповідно до довідки Красногвардійського ВДВС Дніпропетровського МУЮ №12292 від 11.04.2011р. на виконанні виконавчих документів про стосовно боржника у відділі не перебуває.

Також, як вбачається з матеріалів справи, що у зв'язку з тим, ліквідаційна процедура здійснюється за процедурою ст. 52 Закону, яка передбачає особливості банкрутства відсутнього боржника, місцезнаходження керівних органів, банкрута не встановлено, а отже ліквідатор позбавлений можливості отримання наявної будь-якої бухгалтерської та іншої документації банкрута та як наслідок не має можливості проведення фінансового аналізу господарської діяльності підприємства, в тому числі виявлення дебіторів банкрута.

Таким чином, дебіторську заборгованість банкрута, товарно-матеріальні цінності основні засоби, які належать банкруту ліквідатором не виявлено, про що свідчить додані до звіту документи.

Таким чином, ліквідаційна маса не формувалась, її реалізація не проводилась, договори купівлі-продажу не укладались.

Крім того, ліквідатором виявлено та визнано вимоги наступних кредиторів:

- Квартирно-експлуатаційний відділ м. Дніпропетровська -85293,27грн.

- Державна податкова інспекція у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська -1238,08грн.

Згідно п.6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Всі наведені вище обставини є підставою для затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

За результатами ліквідаційної процедури у банкрута відсутнє майно, тому слід прийняти рішення про ліквідацію юридичної особи банкрута.

Розглянувши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, суд знаходить достатньо підстав щодо його затвердження.

За результатами ліквідаційного балансу у банкрута відсутнє майно, тому слід прийняти рішення про ліквідацію юридичної особи банкрута.

Згідно до п. 6 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справі про банкрутство підлягає припиненню, якщо затверджено звіт ліквідатора у порядку, передбаченому ст.32 цього Закону.

Керуючись ст.86 ГПК України, ст.ст.22, 32, п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", -

УХВАЛИВ:

Ухвалу господарського суду Дніпропетровської області від 22.12.2011р. скасувати.

Затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю лікувально-оздоровчий центр "Пластика", 49009, м. Дніпропетровськ, пр. Калініна, 32, код ЄДРПОУ 31011934.

Ліквідувати юридичну особу -Товариствоз обмеженою відповідальністю лікувально-оздоровчий центр "Пластика" (49009, м. Дніпропетровськ, пр. Калініна, 32 код ЄДРПОУ 31011934).

Згідно з п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вважати погашеними вимоги:

- Квартирно-експлуатаційного відділу м.Дніпропетровська - 85 293,27 грн.

- Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська -1238,08грн.

Провадження у справі припинити.

Згідно з п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" копію цієї ухвали направити органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також власнику (органу, уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Суддя Д.М. Полєв

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення27.02.2012
Оприлюднено11.11.2014
Номер документу41280236
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б3/171-10

Ухвала від 27.02.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 22.11.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні