Ухвала
від 03.09.2014 по справі п/811/2781/14
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 25006, м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 40 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

03 вересня 2014 року справа № П/811/2781/14

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Жука Р.В., за участю секретаря Мусієнко Л.О. та представників:

позивача : Швидкого Д.Д. та Корєнєва С.І.;

відповідача : Джус С.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника відповідача щодо закриття провадження у адміністративній справі

за позовомОб'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Луначарське» доУправління Державного агентства земельних ресурсів України у Кіровоградському районі Кіровоградської області провизнання недійсною державну реєстрацію та скасування відповідного запису, - В С Т А Н О В И В :

Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Луначарське» звернулось до Кіровоградського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Управління Державного агентства земельних ресурсів України у Кіровоградському районі Кіровоградської області про визнання недійсною державну реєстрацію договору оренди землі від 08.09.2010 року №213-а, укладеного між Кіровоградською міською радою та ПП «Титан-Кір» (реєстраційний №041039100105 від 16.11.2010 року), та скасування відповідного запису у Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди.

В судовому засіданні представник відповідача заявив клопотання про закриття провадження у справі №П/11/2781/14 на підставі п.1 ч.1 ст.157 КАС України, стверджуючи, що спір виник із земельних відносин і у відповідності до ст.15 ЦПК України підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Представники позивача заперечили стосовно задоволення клопотання представника відповідача.

Дослідивши обґрунтування відповідача щодо закриття провадження у справі, суд приходить до висновку, що клопотання не підлягає задоволенню, оскільки згідно із ст.157 Кодексу адміністративного судочинства України, суд закриває провадження у справі:

1) якщо справу не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства;

2) якщо позивач відмовився від адміністративного позову і відмову прийнято судом;

3) якщо сторони досягли примирення;

4) якщо є такі, що набрали законної сили, постанова чи ухвала суду з того самого спору і між тими самими сторонами;

5) у разі смерті або оголошення в установленому законом порядку померлою особи, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва, або ліквідації підприємства, установи, організації, які були стороною у справі.

2. Якщо провадження у справі закривається з підстави, встановленої пунктом 1 частини першої цієї статті, суд повинен роз'яснити позивачеві, до юрисдикції якого суду віднесено розгляд таких справ.

3. Про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про закриття провадження у справі може бути оскаржена. Повторне звернення з тією самою позовною заявою не допускається.

Згідно з частиною другої статті 4 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на всі публічно-правові спори, крім спорів, для яких законом встановлений інший порядок судового вирішення.

Відповідно до п. 3 Постанови Пленуму Вищого адміністративного суду України від 20.05.2013 року №8 «Про окремі питання юрисдикції адміністративних судів у публічно-правовому спорі, як правило, хоча б однією стороною є орган виконавчої влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа або інший суб'єкт, який здійснює владні управлінські функції на основі законодавства, у тому числі на виконання делегованих повноважень. Спір набуває ознак публічно-правового за умов не лише наявності серед суб'єктів спору публічного органу чи посадової особи, а й здійснення ним (ними) у цих відносинах владних управлінських функцій.

Згідно статті 2 Кодексу адміністративного судочинства України, завданням адміністративного судочинства є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства.

На підставі вищевикладеного, суд дійшов висновку про відсутність підстав для закриття провадження у справі у зв'язку із тим, що спір між сторонами виник на підставі здійснення владних управлінських функцій суб'єктом владних повноважень, а не з земельних відносин.

Зазначені у позовній заяві вимоги не можуть бути розглянуті в суді іншої юрисдикції.

У зв'язку із чим клопотання заявлено безпідставно та невірно обґрунтовано, а тому не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 157, 160, 165 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Відмовити у задоволенні клопотання про закриття провадження у справі за позовом Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Луначарське» до Управління Державного агентства земельних ресурсів України у Кіровоградському районі Кіровоградської області про визнання недійсною державну реєстрацію та скасування відповідного запису.

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції у порядку та строки встановлені ст. ст. 185-187 КАС України .

Суддя Р.В. Жук

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.09.2014
Оприлюднено18.11.2014
Номер документу41368201
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/2781/14

Постанова від 03.09.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 03.09.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Постанова від 03.09.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 03.09.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 18.08.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні