Ухвала
від 07.07.2009 по справі 10/13б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/13б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

                    

07.07.09                                                                                 Справа № 10/13б.

Суддя М.Ю. Ковалінас, при секретарі Добродзій Є.В.,

розглянувши матеріали справи за заявою

кредитора      -  Біловодської міжрайонної державної податкової інспекції  

                        Луганської області                              

до банкрута  -   Сільськогосподарського товариства з обмеженою

                        відповідальністю імені Т.Г. Шевченка, с. Новомикільське   

                        Міловського району  Луганської області                    

Про банкрутство

В присутності представників сторін:

від кредиторів  –не прибули;  

від банкрута  -  ліквідатор Мікаілова Р.В.;

за участю -  Гриненка С.В., посв. №548 від 31.07.08. (прокуратура Луганської області).

            Обставини справи:  банкрутство, ліквідаційна процедура за нормами ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, розгляд звіту та клопотання  ліквідатора.

Розглянувши матеріали справи, додатково надані та вислухавши присутніх, суд   

в с т а н о в и в :

Постановою суду від 03.02.03. боржника –СТОВ імені Шевченка, с. Новомикільське  Мілосвького району Луганської області, визнано банкрутом в порядку ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі - Закон), відкрито ліквідаційну процедуру, згідно ухвали суду від 21.02.03. ліквідатором у справі  призначено арбітражного керуючого Ілюшина В.Г., якого зобов'язано здійснити ліквідаційну процедуру та надати суду звіт за результатами своєї роботи та ліквідаційний баланс банкрута, іншу документацію відповідно до вимог ст. ст. 32, 52 Закону.

          Ухвалою від 05.10.07. у справі замінено ліквідатора, новим ліквідатором банкрута судом призначено арбітражного керуючого Мікаілову Р.В., на яку покладено обов'язки та повноваження по проведенню ліквідаційної процедури, встановлені Законом.

Ліквідаційна процедура у справі неприпустимо затягнулася, за клопотанням ліквідатора її строк неодноразово продовжувався, в останнє - до 05.07.09 (ухвала суду від 05.05.09.).

До господарського суду ліквідатор Мікаілова Р.В. за супровідним листом вих. №93/б від 03.07.09. надала звіт ліквідатора станом на 30.06.09. з додатками, у тому числі ліквідаційний баланс банкрута  та клопотання вих.№90/б від 30.06.09. про затвердження зазначеного звіту та ліквідаційного балансу банкрута, але як з'ясовно судом під час розгляду наданих ліквідатором матеріалів, це клопотання не може бути задоволено судом, оскільки у матеріалах справи №10/13б та доданих до звіту ліквідатора Мікаілової Р.В. відсутні відомості передбачені ст.ст.32, 52 Закону, наданий ліквідатором звіт потребує істотного доопрацювання.

Так, взагалі відсутні докази письмового повідомлення ліквідатором всіх можливих кредиторів відсутнього боржника про визнання останнього банкрутом, не визначено кола кредиторів у справі, відсутній реєстр вимог кредиторів, відсутні докази скликання загальних зборів кредиторів та обрання повноважного комітету кредиторів,  в порядку встановленому ст. 16 Закону, рішення комітету кредиторів щодо встановлення порядку продажу майна та затвердження порядку розподілу коштів, отриманих  від реалізації майна,  відсутні будь-які відомості щодо  оцінки та реалізації активів банкрута, у тому числі висновки експертів щодо вартості майна банкрута, договори купівлі-продажу, протоколи аукціонних торгів, тощо, а також відсутні відомості та докази погашення вимог кредиторів за рахунок реалізованого майна, не надано відомостей щодо здійснення прийому передачі майна банкрута до комунальної власності відповідної територіальної громади, здачі документації банкрута до архівної установи, відсутні відомості державної виконавчої служби щодо наявності чи відсутності виконавчих проваджень стосовно банкрута, банківських установ щодо залишку коштів на рахунках банкрута або щодо закриття цих рахунків, ліквідаційний баланс станом на 30.06.09. не містить відомостей щодо наявних у банкрута активів та пасиву,  відсутній належний звіт ліквідатора про витрати,  а також у наданому протоколі  зборів комітету кредиторів №3 від 30.06.09. відсутнє рішення комітету щодо затвердження звіту про витрати  ліквідатора, у звіті ліквідатора станом на 30.06.09. відсутні належні відомості щодо  здійснення ліквідаційної процедури, зокрема щодо реалізації активів та витрачання отриманих коштів для задоволення вимог кредиторів, як це встановлено Законом.

У даному засіданні суду ліквідатором Мікаіловою Р.В. представлено копію акти прийому –передачі б/н від 26.12.07. печатки, штампу та документації банкрута від бувшого ліквідатора Іллюшина В.Г., а також подано клопотання б/н від 07.07.09. про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень  ліквідатора ще на три місяці. тобто до 05.10.09., з метою вжиття заходів по завершенню ліквідаційної процедури.

За таких обставин, суд частково задовольняє зазначене клопотання та продовжує у справі повноваження арбітражного керуючого Мікаілової Р.В., в якості ліквідатора банкрута на три місяці, тобто до 05.10.09.,  розгляд справи відкладається.

Керуючись ст. ст. 1, 3-1, 22–34, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. ст. 86, 87  ГПК України, суд

                                                                    у х в а л и в :

1.Продовжити у справі повноваження арбітражного керуючого Мікаілової Р.В., в якості ліквідатора банкрута на три місяці, тобто до 05.10.09.

2.Призначити розгляд справи у засіданні суду на 06.10.09., на 10 годин 15 хвилин, каб. №310.

3.Зобов'язати ліквідатора Мікаілову Р.В.  - надати суду належним чином складений,  доопрацьований звіт ліквідатора із зазначенням у ньому  відомостей щодо  здійснення ліквідаційної процедури, зокрема щодо реалізації активів банкрута  та витрачання отриманих коштів для задоволення вимог кредиторів, як це встановлено Законом, ліквідаційний баланс банкрута та іншу документацію,  що свідчить про проведення ліквідаційної процедури відповідно до вимог розділу ІІІ, ст. 52 Закону,  зокрема надати: докази письмового повідомлення ліквідатором всіх можливих кредиторів відсутнього боржника про визнання останнього банкрутом, тобто докази встановлення кола кредиторів у справі, реєстр вимог кредиторів, докази скликання загальних зборів кредиторів та обрання повноважного комітету кредиторів, в порядку встановленому ст. 16 Закону, рішення повноважного комітету кредиторів щодо встановлення порядку продажу майна та затвердження порядку розподілу коштів, отриманих  від реалізації майна,  відомості щодо  оцінки та реалізації активів банкрута, у тому числі висновки експертів щодо вартості майна банкрута,  договори купівлі-продажу, протоколи аукціонних торгів, тощо, відомості та докази погашення вимог кредиторів за рахунок реалізованого майна з наданням відповідних платіжних документів –платіжні доручення, квитанції, приходні касові ордери, тощо, відомості щодо здійснення прийому передачі майна банкрута до комунальної власності відповідної територіальної громади, докази здачі документації банкрута до архівної установи, відомості Державної виконавчої служби щодо наявності чи відсутності виконавчих проваджень стосовно банкрута, довідки банківських установ щодо залишку коштів на рахунках банкрута або щодо закриття цих рахунків, належний ліквідаційний баланс банкрута із зазначенням у ньому  відомостей щодо активу та пасиву банкрута,  належний звіт ліквідатора про витрати та докази цих витрат,  належне рішення комітету щодо затвердження звіту про витрати  ліквідатора.  

 

4.Зобов'язати комітет кредиторів - розглянути доопрацьований звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута на своєму засіданні, подати до суду на день розгляду справи легітимне рішення повноважного комітету кредиторів  (у вигляді відповідного протоколу) щодо можливості їх затвердження та закінчення ліквідаційної процедури або щодо продовження її строку.

Явка у судове засідання ліквідатора Мікаілової Р.В., членів комітету кредиторів (представників кредиторів)  є  обов'язковою.

Суддя                                                                                М.Ю. Ковалінас

Надр. 6 прим.:

1 - до справи;

2 - 3 - кредиторам:

- Біловодській МДПІ Луганської області;

- Мичці М.С. (с. Новомикільськ, Міловського району Луганської області);

4 - банкруту;

5 - ліквідатору Мікаіловій Р.В. (м. Луганськ, сел. Ювілейне, вул. Артема, буд. 11, кв. 9);

6 - Луганському обласному відділу з питань банкрутства.

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення07.07.2009
Оприлюднено29.07.2009
Номер документу4143197
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/13б

Ухвала від 13.01.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 17.02.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 30.11.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 21.09.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 06.10.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 06.10.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 28.07.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 07.07.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 03.07.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 25.05.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні