Ухвала
від 06.07.2009 по справі 4/81-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/81-Б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"06" липня 2009 р.Справа № 4/81-Б

За заявою Красилівської міжрайонної державної податкової інспекції в особі Теофіпольського відділення Красилівської МДПІ смт. Теофіполь           

до Дочірнього підприємства "Теофіпольбуд" Колективного підприємства "Теофіпольський "Райагробуд" смт. Теофіполь

про визнання банкрутом                    

                                                        Cуддя: Баула Л.П.

Представники сторін:

Кредитора :    Павлунішен С.М. - представник Красилівської МДПІ у Хмельницькій області- за довіреністю № 2745/9/10-014 від 10.03.09 р.

Боржника : не з'явився    

За участю: Матущак В.І.  - ліквідатор

          

          Розглядом матеріалів справи встановлено:  

Ухвалою господарського суду  Хмельницької області від 04.04.2008р. порушено провадження по справі № 4/81-Б  про визнання банкрутом Дочірнього підприємства "Теофіпольбуд" Колективного підприємства "Теофіпольський "Райагробуд" смт. Теофіполь за заявою Красилівської міжрайонної державної податкової інспекції в особі Теофіпольського відділення Красилівської МДПІ смт. Теофіполь.

          Постановою від 15.04.2008р. Дочірнє підприємство "Теофіпольбуд" Колективного підприємства "Теофіпольський "Райагробуд" смт. Теофіполь  визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Матущака Віктора Івановича ( ліцензія серії АА № 485213, м. Хмельницький , вул. Сковороди, 14, кв. 151) та зобов'язано провести ліквідаційну процедуру відповідно до вимог Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, скласти ліквідаційний баланс та подати суду разом із звітом про свою діяльність.

15.04.2009 р. за вхідним номером №01-24/3841 на розгляд господарського суду надійшов звіт ліквідатора про проведену ліквідаційну процедуру та ліквідаційний баланс Дочірнього підприємства "Теофіпольбуд" Колективного підприємства "Теофіпольський "Райагробуд" смт. Теофіполь, які призначено до розгляду в судовому засіданні .

          Як вбачається з матеріалів поданого звіту, за період процедури ліквідації Дочірнього підприємства "Теофіпольбуд" Колективного підприємства "Теофіпольський "Райагробуд" смт. Теофіполь ліквідатором були проведені наступні заходи:

В газеті Голос України надруковане оголошення за № 99 від 27.05.2008 року про відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора .

Відповідно до ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ліквідатором були повідомлені всі відомі кредитори.

В результаті цього у місячний термін до ліквідатора надійшли заяви з грошовими вимогами до боржника від: -  ФСС  з  ТВП з тимчасової втрати працездатності Хмельницького  обласного відділення Виконавчої дирекції в сумі- 1645,21 грн., Теофіпольського районного центру зайнятості в сумі - 2068,35 грн., -  УПФУ у Теофіпольському районі в сумі - 33134,42 грн., -     ФСС  від НВ  на виробництві  та професійних захворювань  ВВД  Фонду  в Білогірському районі в сумі - 2689,63 грн., -     заборгованість по заробітній платі відсутня. На підставі поданих заяв ліквідатором сформований реєстр усіх відомих кредиторів у справі.

Згідно постанови Господарського суду у Хмельницькій області у справі №4/81-Б від 15.04.2008р. на  боржника покладено оплату по державному миту у сумі 85грн. 00 коп. і оплату на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу у сумі 118грн. 00 коп..  

Всього заявлено грошових вимог до боржника на загальну суму 55684,29 грн..

Працюючі на даному підприємству не рахувалися, в зв'язку з тим , що підприємство припинило свою діяльність.

Ліквідатором направлено листи у Теофіпольське відділення Ощадбанку від 06.04.2009 року та Хмельницьку філію ВАТ «Кредо банк»від 06.04.2009 року з проханням провести закриття рахунків підприємства боржника.

Балансова  вартість  виявленого  майна  склала  9380,00  грн..   За  результатами незалежної експертної оцінки вартість майнових активів склала 22472,60 грн..

З метою виявлення майнових активів підприємства-боржника ліквідатором було направлено запити в усі державні реєструючі органи, а саме:

-  Із відповіді МРЕО УДАІ у Хмельницькій області, № 472 від 17.06.2008 року вбачається, що за підприємством зареєстровано 1 автомобіль та 1 напівпричіп. Автомобіль та причіп було списано 29.12.2003 року керівництвом підприємства, про що свідчать акти на списання.

- Із відповіді Відділ земельних ресурсів у Теофіпольському районі, № 04-01-04/366 від 27.05.2008 року вбачається, що земельної ділянки не рахується,

- Із відповіді Держтехнагляд у Теофіпольському районі, № 94 від 18.06.2008 року вбачається, що за підприємством зареєстрована с/г техніка в кількості 4 одиниці. Так як дана с/г техніка реалізована Виконавчою службою та не знята з обліку     було направлено лист № 4/81-Б від 06.04.2009 року з проханням зняти дану техніку з обліку.

-  Із відповіді Теофіпольського БТІ, № 87 від 22.11.2008 року вбачається , що об'єктів нерухомості за боржником не зареєстровано.

По акту приймання-передачі від 10.06.2008 року в попереднього керівника ліквідатором прийнято печатку та штамп підприємства-боржника.

У друкованому виданні газеті Життя Теофіпольщини від 06.02.2009 року розміщено оголошення про реалізацію активів боржника .

          На визначену дату проведення аукціону заявок від потенційних покупців не надійшло.

Після отриманої відповіді від ДВС у Теофіпольському районі стало відомо, що до ліквідаційної маси включені об'єкти , які раніше реалізовані в погашення заборгованості по заробітній платі , а саме плити огорожі в к-ті 5 шт. (4,0х2,0). Встановлено також, що щит електричний трансформаторної підстанції переданий Теофіпольському РЕМ. А тому на підставі рішення зборів кредиторів дані активи виключено з ліквідаційної маси, асфальтований майданчик та майданчик з бетонних плит не придатні для подальшого використання в зв'язку в великим зносом (тріщини,ями), а тому рішенням комітету кредиторів від 03.03.2009 року вирішено дані активи реалізувати за ціною асфальтований майданчик - 680,00 грн., майданчик з бетонних плит - 1060,00 грн., на інші нереалізовані активи проведено знижку на 20%.

23 березня 2009 року ліквідатором було укладено договір на реалізацію усіх об'єктів ліквідаційної маси, що підлягали реалізації за ціною - 12692,06 грн..

Кошти від продажу активів боржника були направлені на відшкодування витрат ліквідатора у справі про банкрутство.

          Витрати ліквідатора, пов'язані з провадженням у справі про банкрутство  склали 12692,06 грн..              

10.04.2009 р. проведено засідання зборів кредиторів, на якому кредиторами заслухано звіт ліквідатора та вирішено клопотати перед господарським судом про затвердження звіту ліквідатора , ліквідаційного балансу та ліквідацію боржника-банкрута, а  також погоджено витрати пов'язані з проведенням ліквідаційної процедури у справі .

В судовому засіданні присутні представники кредиторів висловили думку про затвердження ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора , витрат ліквідатора,  а також про припинення провадження у справі . Будь-яких заперечень від кредиторів про затвердження ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора не подано .

          Приймаючи дану ухвалу господарським судом до уваги приймається наступне:

          У відповідності до  п.1 ст. 29, п.1  30, п.6 ст. 31, п. п. 1-2 ст. 32, п. 6 ст. 40 Закону, майно, на яке звертається стягнення у ліквідаційній процедурі, оцінюється арбітражним керуючим у порядку, встановленому законодавством України. Для майна, яке продається на аукціоні, оціночна вартість є початковою.

          Після проведення інвентаризації та оцінки майна  банкрута ліквідатор розпочинає  продаж майна банкрута на відкритих торгах, якщо комітетом кредиторів не встановлено інший порядок продажу майна банкрута.

Вимоги не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються перелічені докази. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та   ліквідаційного балансу.

Якщо за результатами ліквідаційного балансу  після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу  про ліквідацію юридичної особи – банкрута. Копія цієї ухвали направляється органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута та органам державної статистики для виключення  юридичної особи з ЄДРПОУ, а також власнику (органу, уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство якщо: затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому  статтею 32 цього Закону; і т.д. .

В матеріалах справи наявні протоколи зборів кредиторів  за якими кредитори погодили порядок реалізації майна та  проведення його оцінки, зниження вартості залишку нереалізованого майна, а також затвердили витрати ліквідатора, понесені ним в процесі проведення ліквідаційної процедури у справі  .

          Зважаючи на викладене вище, господарський суд приходить до висновку, що ліквідатором вжито усіх можливих заходів щодо виявлення та реалізації активів боржника та дотримано вимоги Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” під час проведення ліквідаційної процедури у справі №4/81-Б.

          За таких обставин, суд приходить до висновку, що ліквідатором вжито усіх можливих заходів щодо встановлення активів боржника та їх реалізації, а в зв'язку з цим, ліквідаційний баланс  та звіт ліквідатора належить  затвердити, а боржника ліквідувати .

Крім того, у відповідності до п.2 ст.34  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” після винесення  судом  ухвали  про  ліквідацію  юридичної особи - банкрута ліквідатор зобов'язаний забезпечити збереженість архівних документів банкрута і, за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою ним архівною установою, визначити місце подальшого їх зберігання.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне зобов'язати ліквідатора забезпечити збереженість архівних документів банкрута та  визначити місце  подальшого їх зберігання .

 Керуючись  п.1 ст. 29, п. 1  ст.30, ст. 31, п.п. 1-2 ст. 32, п. 6 ст. 40  Закону України   “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України,-

У Х В А Л И В:

          Ліквідаційний баланс Дочірнього підприємства "Теофіпольбуд" Колективного підприємства "Теофіпольський "Райагробуд" смт. Теофіполь Хмельницької області, вул.Леніна, 78, який є невід'ємною частиною даної ухвали, затвердити.

          Звіт ліквідатора від 15.04.2009 року Дочірнього підприємства "Теофіпольбуд" Колективного підприємства "Теофіпольський "Райагробуд" смт. Теофіполь Хмельницької області, вул.Леніна, 78 затвердити.

          Дочірнє підприємство "Теофіпольбуд" Колективного підприємства "Теофіпольський "Райагробуд" смт. Теофіполь Хмельницької області, вул.Леніна, 78, яке значиться в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України під кодом №31961253 ліквідувати.

          Зобов'язати Державного реєстратора Теофіпольської райдержадміністраці виключити з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України Дочірнє підприємство "Теофіпольбуд" Колективного підприємства "Теофіпольський "Райагробуд" смт. Теофіполь Хмельницької області, вул.Леніна, 78,  яке значиться в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України під кодом №31961253 .

  Провадження у справі припинити.

  Зобов'язати ліквідатора передати фінансово-господарські документи банкрута до архівної організації для подальшого зберігання згідно із законодавством.

Копії даної ухвали надіслати ліквідатору, боржнику, кредиторам (ФСС  з  ТВП з тимчасової втрати працездатності Хмельницького  обласного відділення Виконавчої дирекції, Теофіпольського районного центру зайнятості, УПФУ у Теофіпольському районі, ФСС  від НВ  на виробництві  та професійних захворювань  ВВД  Фонду  в Білогірському районі),  Хмельницькому обласному сектору з питань банкрутства , Державному реєстратору Теофіпольської райдержадміністрації, Головному управлінню статистики в Хмельницькій області, відділу ДВС Теофіпольського райуправління юстиції разом із копіями ліквідаційного  балансу, який є невід'ємною частиною вказаної ухвали.

Суддя                                                                                                                           Баула Л.П.   

Віддрук. 11 прим.

З оригіналом згідно

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення06.07.2009
Оприлюднено29.07.2009
Номер документу4143968
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/81-б

Ухвала від 20.04.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 13.02.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 07.04.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Постанова від 19.01.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 28.12.2009

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян П.Р.

Ухвала від 01.07.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 06.07.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 10.02.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 22.06.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 02.06.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні