Постанова
від 17.11.2014 по справі 911/4565/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 тел. 235-24-26

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банкрутом

"17" листопада 2014 р. Справа № 911/4565/14

за заявою Голови ліквідаційної комісії Приватного підприємства «Фортіс-трейд», Київська обл., м. Бориспіль (код ЄДРПОУ 37321000)

про банкрутство Приватного підприємства «Фортіс-трейд», Київська обл., м. Бориспіль (код ЄДРПОУ 37321000), далі - боржник

Суддя Наріжний С.Ю.

за участю представників учасників у справі згідно протоколу судового засідання

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

до господарського суду Київської області звернувся голова ліквідаційної комісії Приватного підприємства «Фортіс-трейд» з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Боржника, - Приватного підприємства «Фортіс-трейд», з підстав, як вказує заявник, з нездатністю останнього задовольнити вимоги кредитора за грошовими зобов'язаннями у сумі 145000,00 грн. та на підставі ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (надалі також «Закон про банкрутство»).

В своїй заяві заявник просить суд прийняти заяву до розгляду; порушити провадження у справі про банкрутство Боржника; визнати Боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру; ліквідатором призначити голову ліквідаційної комісії Кассірова О.П.

Ухвалою господарського суду Київської області від 27.10.2014 р. прийнято до розгляду заяву про порушення справи про банкрутство Приватного підприємства «Фортіс-трейд», проведення підготовчого засідання призначено на 10.11.2014 р., зобов'язано Боржника надати низку документальних доказів у справі.

Ухвалою господарського суду Київської області від 10.11.2014 р. порушено провадження за заявою Голови ліквідаційної комісії Приватного підприємства «Фортіс-трейд» у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Приватного підприємства «Фортіс-трейд»; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до ст. 19 Закону про банкрутство; призначено справу до розгляду у судовому засіданні на 17.11.2014 року; вирішено інші процедурні питання у справі.

17.11.2014 р. заслухавши у судовому засіданні пояснення представника заявника, детально дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про банкрутство Боржника на підставі наступного.

Боржник - Приватне підприємство «Фортіс-трейд» (08304, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Тельмана, 49, код ЄДРПОУ 37321000) зареєстровано як юридична особа, що підтверджено Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Згідно статті 209 ГК України, у разі нездатності суб'єкта підприємництва після настання встановленого строку виконати свої грошові зобов'язання перед іншими особами, територіальною громадою або державою інакше як через відновлення його платоспроможності цей суб'єкт (боржник) відповідно до частини четвертої статті 205 цього Кодексу визнається неспроможним.

Відповідно до ч. 1 ст. 95 Закону про банкрутство, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Відповідно до заяви Боржника та долучених до неї доказів, Рішенням власника Боржника від 04.07.2014 р. вирішено припинити Боржника; призначено голову ліквідаційної комісії Кассірова О.П.; вирішено інші організаційні питання здійснення ліквідаційної процедури.

Судом встановлено, що в Бюлетені державної реєстрації № 288 (18) 2014 рік опубліковано повідомлення про ліквідацію Боржника, що підтверджується відповідним витягом.

На виконання своїх обов'язків ліквідатором було проведено інвентаризацію активів підприємства та заборгованості Боржника, про що надано відповідні акти, з яких вбачається, що у Боржника відсутнє майно та грошові кошти.

Також з доданих до заяви про порушення справи про банкрутство Боржника довідок вбачається, що станом на 14.10.2014 р. у Боржника відсутня заборгованість по сплаті заробітної плати; відсутнє майно, яке перебуває в заставі; відсутні цінні папери; план санації не затверджувався ухвалою господарського суду до порушення провадження у справі.

Відповідно до заяви та проміжного ліквідаційного балансу станом на 14.10.2014 р., Боржник має грошові зобов'язання перед кредитором на загальну суму 145000,00 грн. Зазначений ліквідаційний баланс затверджено Рішенням власника Боржника № 14/1/10 від 14.10.2014 р. Також відповідно до Рішення власника № 14/10 від 14.10.2014 р. було вирішено звернутися до господарського суду Київської області з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Боржника.

Наявності в статутному капіталі Заявника, згідно статуту ПП «Фортіс-трейд», частки державної власності не встановлено.

До заяви про порушення справи про банкрутство заявником також додано повідомлення про початок ліквідаційної процедури, адресоване державним органам, у тому числі податковому органу, Управлінню пенсійного фонду України, фондам соціального страхування та Державній виконавчій службі України, з відповідними доказами направлення.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про наявність ознак які свідчать про стійку фінансову неплатоспроможність Боржника (згідно Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства), а саме - відхилення показників ліквідності від граничного значення; наявність заяви про порушення провадження у справі про банкрутство даної юридичної особи, прийнятої до розгляду господарським судом, або провадження у справі про банкрутство цієї юридичної особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону про банкрутство, у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Згідно ч. 2 ст. 95 Закону про банкрутство, за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Таким чином на підставі наявних матеріалів справи, даних проміжного ліквідаційного балансу Боржника встановлено, що пасив Боржника значно перевищує активи Боржника, що свідчить про його неплатоспроможність. Зазначені фактичні обставини вказують на нездатність Боржника своєчасно та в повному обсязі задовольнити вимоги кредиторів, що є підставою для застосування відносно Боржника відповідних заходів та процедур в порядку, встановленому Законом про банкрутство, зокрема є підставою для визнання Боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Судом встановлено, що заявник у своїй заяві про порушення справи про банкрутство просить суд призначити ліквідатором Банкрута голову ліквідаційної комісії ПП «Фортіс-трейд» Кассірова О.П., в зв'язку з чим суд дійшов висновку про задоволення вказаного клопотання на підставі ч. 2 ст. 95 Закону про банкрутство.

Згідно абз. 8 ч. 1 ст. 38 Закону про банкрутство, з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Керуючись ст. ст. 37-41, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом Приватне підприємство «Фортіс-трейд» (08304, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Тельмана, 49, код ЄДРПОУ 37321000).

Відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором Приватного підприємства «Фортіс-трейд», Кассірова Олександра Петровича, адреса: Київська обл., м. Бориспіль, вул. Тельмана, 49; ідентифікаційний номер 2002614413.

2. Скасувати арешти, накладені на майно Приватного підприємства «Фортіс-трейд» (08304, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Тельмана, 49, код ЄДРПОУ 37321000).

3. Припинити повноваження засновників, власників (власника) майна Приватного підприємства «Фортіс-трейд» (08304, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Тельмана, 49, код ЄДРПОУ 37321000), та припинити повноваження всіх органів управління Банкрута щодо управління Банкрутом та розпорядження його майном; звільнити керівника Приватного підприємства «Фортіс-трейд» (08304, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Тельмана, 49, код ЄДРПОУ 37321000).

4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника, - Приватного підприємства «Фортіс-трейд» (08304, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Тельмана, 49, код ЄДРПОУ 37321000) банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, текст якого додається.

5. Протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання цієї постанови, керівнику, головному бухгалтеру і засновникам Приватного підприємства «Фортіс-трейд» (08304, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Тельмана, 49, код ЄДРПОУ 37321000) передати ліквідатору всю бухгалтерську та всю іншу документацію Банкрута, печатки і штампи, матеріальні та всі інші цінності Банкрута. Ліквідатору прийняти бухгалтерську та всю іншу документацію, печатки, штампи, матеріальні та всі інші цінності від колишніх керівника Банкрута, головного бухгалтера та засновників (учасників) Боржника визнаного банкрутом.

6. Ліквідатору до завершення ліквідаційної процедури забезпечити виконання дій та заходів, передбачених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», в тому числі ст.ст. 41-49, та за результатами роботи по ліквідації підприємства-банкрута надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, ліквідаційний баланс банкрута та пояснювальну записку до нього.

7. Постанову надіслати: відділу державної виконавчої служби за місцезнаходженням Банкрута, державному реєстратору Реєстраційної служби за місцезнаходженням Банкрута.

Копію постанови надіслати: учасникам у справі про банкрутство, Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Київській області.

Дата набрання чинності постановою - 17 листопада 2014 року.

Термін пред'явлення виконавчого документу до виконання - до 17 листопада 2015 року.

Суддя С.Ю. Наріжний

Дата ухвалення рішення17.11.2014
Оприлюднено24.11.2014
Номер документу41454965
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/4565/14

Ухвала від 29.12.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 17.12.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Постанова від 17.11.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 10.11.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 27.10.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні