Ухвала
від 29.12.2014 по справі 911/4565/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 тел. 235-24-26

УХВАЛА

"29" грудня 2014 р. Справа № 911/4565/14

за заявою Голови ліквідаційної комісії Приватного підприємства «Фортіс-трейд», Київська обл., м. Бориспіль (код ЄДРПОУ 37321000)

про банкрутство Приватного підприємства «Фортіс-трейд», Київська обл., м. Бориспіль (код ЄДРПОУ 37321000), далі - Боржник/Банкрут

Суддя Наріжний С.Ю.

Представники учасників: згідно протоколу судового засідання

ВСТАНОВИВ:

до господарського суду Київської області звернувся голова ліквідаційної комісії Приватного підприємства «Фортіс-трейд» з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Боржника, - Приватного підприємства «Фортіс-трейд», з підстав, як вказує заявник, з нездатністю останнього задовольнити вимоги кредитора за грошовими зобов'язаннями у сумі 145000,00 грн. та на підставі ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (надалі також «Закон про банкрутство»).

Ухвалою господарського суду Київської області від 27.10.2014 р. прийнято до розгляду заяву про порушення справи про банкрутство Приватного підприємства «Фортіс-трейд», проведення підготовчого засідання призначено на 10.11.2014 р., зобов'язано Боржника надати низку документальних доказів у справі.

Ухвалою господарського суду Київської області від 10.11.2014 р. порушено провадження за заявою Голови ліквідаційної комісії Приватного підприємства «Фортіс-трейд» у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Приватного підприємства «Фортіс-трейд»; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до ст. 19 Закону про банкрутство; призначено справу до розгляду у судовому засіданні на 17.11.2014 року; вирішено інші процедурні питання у справі.

Постановою господарського суду Київської області від 17.11.2014 р. визнано банкрутом ПП «Фортіс-трейд» та відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру; ліквідатором Банкрута призначено голову ліквідаційної комісії боржника Кассірова О.П.; вирішено інші процедурні питання у справі.

17.12.2014 р. через відділ діловодства суду надійшов звіт ліквідатора Банкрута від 17.12.2014 р. б/№ (вх. № 28500/14) з доданими документами.

У вказаному звіті ліквідатор Банкрута просить суд затвердити реєстр вимог кредиторів Банкрута; затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора; ліквідувати юридичну особу Банкрута та припинити провадження у справі.

Ухвалою суду від 17.12.2014 р. розгляд звіту ліквідатора Банкрута призначено на 29.12.2014 р.

Суд, дослідивши матеріали справи, звіт ліквідатора з доданими доказами, встановив наступне.

Для визначення ліквідаційної маси Банкрута ліквідатором Банкрута було проведено інвентаризацію майна Банкрута, що підтверджено відповідними інвентаризаційними актами, які наявні в матеріалах справи, та з яких вбачається, що у Банкрута відсутнє майно, основні засоби, товарно-матеріальні цінності, об'єкти права інтелектуальної власності, грошові кошти.

Відповідно до ч. 2 ст. 48 Закону про банкрутство, до винесення господарським судом ухвали про ліквідацію юридичної особи - банкрута ліквідатор зобов'язаний забезпечити збереженість архівних документів банкрута і за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або з уповноваженою ним архівною установою визначити місце подальшого їх зберігання.

Згідно довідки ліквідатора Банкрута від 17.12.2014 р., доданої до звіту, ліквідатор пояснив, що за результатами заходів, проведених під час ліквідаційної процедури ліквідатором встановлена відсутність документів, які підлягають передачі в архів, отже ним відповідна документація також не передавалася до архівної установи.

Також до звіту додані довідки банківських установ про закриття рахунків Банкрута.

У своєму звіті ліквідатор Банкрута також зазначає, що в ході ліквідаційної процедури до нього звернулось ПП «Інформаційні технології-2» з кредиторськими вимогами до Боржника у сумі 145000,00 грн. Вказані вимоги визнані Боржником та включені ліквідатором до реєстру вимог кредиторів Банкрута, у зв'язку з чим ліквідатор у звіті просить суд затвердити відповідний реєстр.

Відповідно до положень п. 36 Інформаційного листа Вищого господарського суду України «Про Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (у редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VI)» від 28.03.2013 р. № 01-06/606/2013, заяви кредиторів про грошові вимоги до боржника, що ліквідується власником, подаються безпосередньо до господарського суду та оплачуються судовим збором. Розгляд грошових вимог кредиторів в ліквідаційній процедурі здійснюється господарським судом в тому ж порядку, що і грошових вимог, заявлених на підставі статті 23 Закону. За результатами розгляду грошових вимог кредиторів господарським судом затверджується реєстр вимог кредиторів.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено, що в матеріалах справи наявні відповідні докази звернення ПП «Інформаційні технології-2» до ліквідатора щодо визнання заявлених вимог з підтверджуючими документами, отже суд дійшов висновку про затвердження доданого до звіту ліквідатора реєстру вимог кредиторів Банкрута.

Згідно звіту ліквідатора Банкрута, з метою формування ліквідаційної маси Банкрута ліквідатором направлено низку запитів до реєструючих та контролюючих органів, у тому числі: Регіонального управління статистики; Управління Держземагентства у Бориспільському районі Київської області; Бориспільського бюро технічної інвентаризації; УДАІ ГУ МВС України у Київській області; Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

За наслідками вчинення ліквідатором Банкрута дій щодо формування ліквідаційної маси, останнім на підставі відомостей щодо інвентаризації майна Банкрута, а також на підставі відповідей реєструючих органів встановлено, що у Банкрута відсутнє майно, кошти, що можна віднести до ліквідаційної маси Банкрута.

Копії відповідних запитів та відповідей реєструючих органів, а саме від: Регіонального управління статистики; Управління Держземагентства у Бориспільському районі Київської області; Бориспільського бюро технічної інвентаризації; УДАІ ГУ МВС України у Київській області; Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, а також копія Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна були додані ліквідатором Банкрута до звіту.

Як вбачається з доданого до звіту ліквідатора реєстру вимог кредиторів, до реєстру включено вимоги ПП «Інформаційні технології-2» у сумі 145000,00 грн.

Ліквідатором Банкрута подано ліквідаційний баланс Банкрута станом на 17.12.2014 р., згідно якого у Банкрута відсутні будь-які активи, за рахунок яких можна провести розрахунки з кредитором Банкрута - ПП «Інформаційні технології-2».

Згідно звіту ліквідатора Банкрута та доданих до нього документів, матеріалів справи № 911/4565/14, останнім не виявлено майна Банкрута, яке є предметом застави; майно Банкрута, яке б знаходилось у третіх осіб на зберіганні або передавалось іншим особам, та за яке не отримані кошти, не виявлено; у Банкрута відсутня заборгованість з виплати заробітної плати.

Таким чином судом встановлено, що вимоги кредитора Банкрута - ПП «Інформаційні технології-2» не можуть бути погашенні в зв'язку з відсутністю майна Банкрута.

Отже, у зв'язку з відсутністю майна та будь-яких інших активів у Банкрута, за рахунок реалізації яких можливе задоволення вимог ПП «Інформаційні технології-2», вказані вимоги вважаються погашеними.

Також 22.12.2014р. до господарського суду надійшов лист головного управління ДФС у Житомирській області де зазначається, що ліквідаційна процедура боржника потребує додаткової перевірки у зв'язку з тим, що підприємство не декларувало будь-яких витрат до початку процедури ліквідації. Дослідивши викладені в листі обставини заслухаши пояснення представника ліквідатора суд встановив, що державною фіскальною службою в зазначеному листі не зазначено жодних порушень Приватним підприємством «Фортіс-трейд» податкового законодавства. З кредиторськими вимогами заявник до Приватного підприємства «Фортіс-трейд» також не звертався.

Врахувавши вищевикладене, судом встановлено, що ліквідатором Банкрута в ході ліквідаційної процедури здійснено всі необхідні заходи, передбачені Законом про банкрутство.

Згідно п. 6 ч. 1 ст. 83 Закону про банкрутство, господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Згідно абз. 1 ч. 5 ст. 39 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», у разі, якщо після завершення ліквідаційної процедури в процесі банкрутства, яка встановлена законом, судом постановлене рішення про ліквідацію юридичної особи - банкрута, суд, що виніс відповідне рішення, в день набрання ним законної сили направляє його державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи - банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Враховуючи вищезазначене та керуючись ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, ст. ст. 46, 83, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд, -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити реєстр вимог кредиторів Приватного підприємства «Фортіс-трейд» (код ЄДРПОУ 37321000), до якого включити вимоги - Приватного підприємства «Інформаційні технології-2» ( код ЄДРПОУ 30262599) у сумі 145000,00 грн. - 4 черга задоволення вимог кредиторів.

2. Затвердити звіт ліквідатора Приватного підприємства «Фортіс-трейд» - Кассірова О.П. та ліквідаційний баланс Приватного підприємства «Фортіс-трейд» (08304, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Тельмана, 49, код ЄДРПОУ 37321000), станом на 17.12.2014 року.

3. Ліквідувати юридичну особу Банкрута - Приватне підприємство «Фортіс-трейд» (08304, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Тельмана, 49, код ЄДРПОУ 37321000).

4. Вимоги усіх кредиторів визнати погашеними; виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

5. Провадження у справі № 911/4565/14 про банкрутство Приватного підприємства «Фортіс-трейд» (08304, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Тельмана, 49, код ЄДРПОУ 37321000) припинити.

6. Зобов'язати ліквідатора Банкрута - Кассірова О.П. подати державному реєстратору Реєстраційної служби за місцезнаходженням Банкрута копію даної ухвали для проведення реєстрації припинення юридичної особи Банкрута.

7. Зобов'язати ліквідатора Банкрута - Кассірова О.П. повідомити Відділ з питань банкрутства Головного управління юстиції у Київській області про завершення ліквідаційної процедури.

8. Ухвалу надіслати: державному реєстратору Реєстраційної служби за місцезнаходженням Банкрута, Головному Управлінню статистики в Київській області.

Копію ухвали надіслати: учасникам у справі про банкрутство та Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Київській області.

Суддя С.Ю. Наріжний

Дата ухвалення рішення29.12.2014
Оприлюднено31.12.2014
Номер документу42052592
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Приватного підприємства «Фортіс-трейд», Київська обл., м. Бориспіль (код ЄДРПОУ 37321000), далі - Боржник/Банкрут

Судовий реєстр по справі —911/4565/14

Ухвала від 29.12.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 17.12.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Постанова від 17.11.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 10.11.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 27.10.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні