Ухвала
від 18.11.2014 по справі 914/1792/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

18.11.2014 р. Справа№ 914/1792/14

Господарський суд Львівської області у складі судді Морозюка А.Я.,

при секретарі Старостенко О.В.

розглянувши у судовому засіданні справу за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Справа наша", м. Луцьк

про банкрутство Українсько-кіпрського спільного підприємства з іноземними інвестиціями у формі Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська хвиля" (79000, м. Львів, вул. Листопадового чину, 22, ідентифікаційний код 23972674)

за участю представників

від комітету кредиторів:

ТзОВ "Справа наша": не з'явився

ТзОВ "Маршал-Трейд-Ойл": не з'явився

ліквідатор: Черватий Л.Б. - арбітражний керуючий

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Справа наша" звернулось до суду із заявою про порушення справи про банкрутство Українсько-кіпрського спільного підприємства з іноземними інвестиціями у формі Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська хвиля" (79000, м. Львів, вул. Листопадового чину, 22, ідентифікаційний код 23972674) в порядку ст. 9-12 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою суду від 27.05.2014 р. заяву прийнято до розгляду; підготовче засідання суду призначено на 05.06.2014 р.

Ухвалою суду від 05.06.2014 р. порушено провадження у справі про банкрутство Українсько-кіпрського спільного підприємства з іноземними інвестиціями у формі Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська хвиля", визнано вимоги кредитора в розмірі 649 893 грн. 00 коп., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Череватого Любомира Богдановича, попереднє засідання суду призначено на 05.08.2014 р.

Оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство У-К СПзІІ ТзОВ "Українська хвиля" оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 05.06.2014 р. за №4585.

Ухвалою суду від 05.08.2014 р. затверджено реєстр вимог кредиторів, визначено дату проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів, підсумкове засідання суду призначено на 04.09.2014 р.

Постановою господарського суду Львівської області від 04.09.2014 р. процедуру розпорядження майном Українсько-кіпрського спільного підприємства з іноземними інвестиціями у формі Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська хвиля" та повноваження розпорядника майна Череватого Любомира Богдановича - припинено; Українсько-кіпрське спільне підприємство з іноземними інвестиціями у формі Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська хвиля" визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру; ліквідатором по справі призначено арбітражного керуючого Череватого Любомира Богдановича; встановлено розмір оплати послуг (грошову винагороду) арбітражного керуючого Череватого Любомира Богдановича за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень, з моменту порушення справи про банкрутство, у розмірі двох мінімальних заробітних плат; наступне засідання суду призначено на 18.11.2014 р.

Повідомлення про визнання УКСП з ІІ ТзОВ "Українська хвиля" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 05.09.2014 р. за № 8552.

18.11.2014 р. ліквідатор подав на адресу суду клопотання №371 від 18.11.2014 р., в якому повідомив, що у встановлений Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» термін, в ліквідаційній процедурі УКСП з ІІ ТзОВ "Українська хвиля" до ліквідатора не надійшло жодної заяви з поточними вимогами до банкрута, та просить прийняти для затвердження реєстр вимог кредиторів банкрута станом на 18.11.2014 р. До клопотання долучено звіт ліквідатора №370 від 18.11.2014 р. та реєстр вимог кредиторів банкрута станом на 18.11.2014 р.

У звіті ліквідатор зазначив, що на виконання його листа, скерованого 02.10.2014 р. директору банкрута, ліквідатору передано печатку, штампи, установчі та інші документи пов'язані з фінансово-господарською діяльністю банкрута. Також з метою отримання інформації про майнові активи банкрута ліквідатором здійснено ряд запитів на які надійшли наступні відповіді: Територіальне управління Держгірпромнагляду у Львівській області повідомило, що за УКСП з ІІ ТзОВ "Українська хвиля" технологічних транспортних засобів та іншої спецтехніки не зареєстровано; Державна інспекція сільського господарства у Львівській області повідомила, що за УКСП з ІІ ТзОВ "Українська хвиля" сільськогосподарської техніки не зареєстровано; Реєстраційна служба РУЮ у Волинській області надала витяг від 10.11.2014 р., згідно якого у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відомості відсутні (вказані відповіді до звіту не додано). У звіті ліквідатор також зазначив, що на його адресу не надійшло жодної заяви кредитора з поточними грошовими вимогами до банкрута, тому подає на затвердження суду реєстр вимог кредиторів без поточних вимог кредиторів.

В судовому засіданні 18.11.2014 р. ліквідатор надав пояснення по звіту щодо виконаної ним роботи в ліквідаційній процедурі, викладене у клопотанні №371 від 18.11.2014 р підтримав, просить затвердити поданий ним реєстр вимог кредиторів станом на 18.11.2014 р., а також заявив усне клопотання про відкладення розгляду справи на три місяці.

Інші учасники провадження у справі в судове засідання не з'явилися, причин неявки не повідомили.

Відповідно до абз. 4 ч. 8 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що поточні кредитори з вимогами до боржника, які виникли після порушення провадження у справі про банкрутство, можуть пред'явити такі вимоги після прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до абз. 9 ч. 1 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Пунктом 29 Інформаційного листа Вищого господарського суду України №01-06/606/2013 від 28.03.2013 р. "Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011 N 4212-VI), із змінами і доповненнями, внесеними Інформаційним листом Вищого господарського суду України від 07.08.2013 р. №01-06/1149/2013, від 26.12.2013 р. №01-06/1862/2013 роз'яснено, що після оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом поточні вимоги (грошові вимоги, що виникли під час проведення процедур банкрутства), стають конкурсними вимогами та можуть бути заявлені згідно з частиною першою статті 38 Закону.

Заяви з такими грошовими вимогами надсилаються кредиторами безпосередньо до господарського суду, який призначає їх до розгляду в судовому засіданні. Відповідно до Закону України "Про судовий збір" зазначені заяви оплачуються судовим збором.

Розгляд грошових вимог кредиторів у ліквідаційній процедурі здійснюється господарським судом в тому ж порядку, що і грошових вимог, заявлених на підставі статті 23 Закону. За результатами розгляду грошових вимог кредиторів господарський суд заново затверджує реєстр вимог кредиторів (з урахуванням визнаних конкурсних вимог) та зобов'язує ліквідатора сформувати представницькі органи кредиторів (збори кредиторів та комітет кредиторів) у порядку, передбаченому статтею 26 Закону. Подальший рух справи в ліквідаційній процедурі має відбуватися тільки за участю новостворених представницьких органів кредиторів.

Законом обмежено строк подання заяв кредиторів, грошові вимоги яких виникли під час проведення процедур банкрутства, двома місяцями з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Такі грошові вимоги включаються до четвертої черги, за винятком грошових вимог, черговість задоволення яких визначена Законом (забезпечені вимоги; вимоги щодо виплати заробітної плати; вимоги щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) тощо) та грошових вимог, що становлять штрафні санкції, які підлягають включенню у відповідну чергу. Вимоги кредиторів, які у встановлений строк не звернулися до господарського суду, погашаються в шосту чергу.

Частиною 1 статті 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав.

Враховуючи все вищенаведене, а також те що закінчився двохмісячний строк встановлений Законом для звернення кредиторів з поточними вимогами, суд вважає за необхідне клопотання ліквідатора про затвердження реєстру вимог кредиторів станом на 18.11.2014 р. задоволити.

Керуючись ст.ст. 2, 23, 38, 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 77, ст. 86 ГПК України, господарський суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити реєстр вимог кредиторів Українсько-кіпрського спільного підприємства з іноземними інвестиціями у формі Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська хвиля" (79000, м. Львів, вул. Листопадового чину, 22, ідентифікаційний код 23972674) у наступних розмірах:

1. Вимоги першої черги - на загальну суму 8 526,00 грн.

1.1. Товариство з обмеженою відповідальністю "Справа наша" (43010, м. Луцьк, вул. Коперника, 8а, оф. 6, ідентифікаційний код 32877786) - на суму 7 308,00 грн. (витрат на оплату судового збору);

1.2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Маршал-Трейд-Ойл" (43005, м. Луцьк, вул. Рівненська, 48, ідентифікаційний код 36530285) - на суму 1 218,00 грн. (витрат на оплату судового збору).

2. Вимоги другої черги - відсутні.

3. Вимоги третьої черги - відсутні.

4. Вимоги четвертої черги - на загальну суму 4 646 416,57 грн.

4.1. Товариство з обмеженою відповідальністю "Справа наша" (43010, м. Луцьк, вул. Коперника, 8а, оф. 6, ідентифікаційний код 32877786) - в розмірі 2 560 609,77 грн.

4.2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Маршал-Трейд-Ойл" (43005, м. Луцьк, вул. Рівненська, 48, ідентифікаційний код 36530285) - в розмірі 2 085 806,80 грн.

5. Вимоги п'ятої черги - відсутні.

6. Вимоги шостої черги - відсутні.

2 . Розгляд справи відкласти на: 17.02.15 р . на 10:15. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Львівської області за адресою: 79014; м. Львів, вул. Личаківська, 128, 5-й поверх, кабінет № 507.

3. Зобов'язати ліквідатора: 1) за результатами затвердження реєстру вимог кредиторів - сформувати представницькі органи кредиторів (збори кредиторів та комітет кредиторів) у порядку, передбаченому статтею 26 Закону, протоколи зборів кредиторів та комітету кредиторів надати суду; 2) здійснювати процедуру ліквідації банкрута в порядку, встановленому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; 3) надати суду документально підтверджений звіт про виконану роботу.

4. Явку ліквідатора в судове засідання визнати обов'язковою.

5. Копію ухвали надіслати кредиторам.

Суддя Морозюк А.Я.

Дата ухвалення рішення18.11.2014
Оприлюднено24.11.2014
Номер документу41454985
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Українсько-кіпрського спільного підприємства з іноземними інвестиціями у формі Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська хвиля" (79000, м. Львів, вул. Листопадового чину, 22, ідентифікаційний код 23972674)

Судовий реєстр по справі —914/1792/14

Ухвала від 17.02.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 11.08.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 19.05.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 18.11.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Постанова від 04.09.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 05.08.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 05.08.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 05.08.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 05.06.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 27.05.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні