Ухвала
від 12.11.2014 по справі 817/2376/14
ЖИТОМИРСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


10002, м-н Путятинський, 3/65, телефон/факс: (0412) 481-604, 481-637 e-mail: inbox@apladm.zt.court.gov.ua

Головуючий у 1-й інстанції: Гломб Ю.О.

Суддя-доповідач:Хаюк С.М.

УХВАЛА

"12" листопада 2014 р. Справа № 817/2376/14

Житомирський апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

головуючого судді Хаюка С.М.

суддів: Бондарчука І.Ф.

Моніча Б.С.,

розглянувши у письмовому провадженні у м.Житомирі клопотання Приватного підприємства "Свинокомплекс "Зоря" про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження постанови Рівненського окружного адміністративного суду від "22" серпня 2014 р. у справі за позовом Державної податкової інспекції у Рівненському районі Головного управління Міндоходів у Рівненській області до Приватного підприємства "Свинокомплекс "Зоря" про стягнення коштів за податковим боргом,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Рівненського окружного адміністративного суду від 22.08.2014року позов Державної податкової інспекції у Рівненському районі Головного управління Міндоходів у Рівненській області до ПП "Свинокомплекс"Зоря" задоволено.

Не погоджуючись з прийнятою постановою підприємство 15.09.2014 року подало апеляційну скаргу, в якій просить скасувати вищевказану постанову.

Крім того, апелянт заявив клопотання про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження постанови суду від 22.08.2014року, посилаючись на те, що не отримував копії постанови.

В судове засідання позивач та представник Управління Пенсійного фонду України в м. Бердичеві не з"явились, про час та місце розгляду клопотання повідомлені належним чином. 15.04.2011р. від позивача на адресу суду надійшла заява, в якій просить розглядати клопотання про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження за його відсутністю. Заяв та клопотань відповідач не надав, про причини неявки не повідомив.

За таких підстав, з врахуванням приписів ч.4 ст.196 КАС України, п.2 ч.1 ст.197 КАС України розгляд апеляційної скарги здійснюється судової колегією, в даному судовому засіданні, за відсутності позивача та представника відповідача в порядку письмового провадження.

Вивчивши матеріали справи, судова колегія приходить до висновку, що клопотання про поновлення процесуального строку підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до частини 3 ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Частиною 1 ст.102 вищевказаного Кодексу передбачено, що пропущений з поважних причин процесуальний строк, встановлений законом, може бути поновлений, а процесуальний строк, встановлений судом, - продовжений судом за клопотанням особи, яка бере участь у справі.

Оцінюючи обставини, що перешкоджали здійсненню процесуального права на апеляційне оскарження, на які приватне підприємство посилається, як на поважні, колегія суддів виходить з оцінки та аналізу всіх наведених у клопотанні доводів і з того, чи мав позивач за таких обставин можливість своєчасно реалізувати право на апеляційне оскарження.

Із матеріалів справи вбачається, що справа була розглянута у письмовому провадженні без участі відповідача - апелянта по справі, і надіслана на його адресу копія постанови повернулась до суду за закінченням терміну зберігання. З апеляційною скаргою приватне підприємство звернулось 15.09.2014 року, про що свідчить відтиск штемпеля на поштовому конверті, а тому колегія суддів вважає за необхідне поновити строк на апеляційне оскарження постанови суду, так як доводи приватного підприємства, на обґрунтування причин пропуску процесуального строку заслуговують на увагу і за висновками колегії суддів є поважними.

Керуючись ст.ст. 102,186 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання Приватного підприємства "Свинокомплекс "Зоря" задовольнити.

Поновити Приватному підприємству "Свинокомплекс "Зоря" пропущений строк на апеляційне оскарження постанови Рівненського окружного адміністративного суду від "22" серпня 2014 р.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає як така, що не перешкоджає подальшому провадженню у справі.

Головуючий суддя С.М.Хаюк

судді: І.Ф.Бондарчук

Б.С. Моніч

З оригіналом згідно: суддя


С.М.Хаюк

Роздруковано та надіслано:р.л.п.

1- в справу:

2 - позивачу/позивачам: Державна податкова інспекція у Рівненському районі Головного управління Міндоходів у Рівненській області вул. Відінська,8,м.Рівне,33028

3- відповідачу/відповідачам: Приватне підприємство "Свинокомплекс "Зоря" вул.Адамковська,9,с.Грабів,Рівненський район, Рівненська область,35316

4-третій особі: - ,

СудЖитомирський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.11.2014
Оприлюднено25.11.2014
Номер документу41476948
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —817/2376/14

Ухвала від 10.12.2014

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Хаюк С.М.

Ухвала від 14.11.2014

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Хаюк С.М.

Ухвала від 12.11.2014

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Хаюк С.М.

Ухвала від 12.11.2014

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Хаюк С.М.

Ухвала від 03.11.2014

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Хаюк С.М.

Постанова від 22.08.2014

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Гломб Ю.О.

Ухвала від 20.08.2014

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Гломб Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні