Ухвала
від 19.11.2014 по справі 525вр-14/2а/0470/5432/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

копія УХВАЛА

19 листопада 2014 р. Справа № 525вр-14/2а/0470/5432/11 Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Парненко В.С., розглянувши у місті Дніпропетровську у порядку письмового провадження заяву Дніпропетровської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за поданням Дніпропетровської міжрайонної державної податкової інспекції Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробнича фірма «Дніпросервісбуд» про стягнення коштів за податковим боргом,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за поданням Дніпропетровської міжрайонної державної податкової інспекції Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробнича фірма «Дніпросервісбуд» про стягнення коштів за податковим боргом.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 10.05.2011 р. подання було повернуто заявнику.

Ухвалою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 16.10.2013 р. ухвалу Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 10.05.2011 р. скасовано, справу направлено для продовження розгляду до суду першої інстанції.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 24.07.2014 р. справу прийнято до провадження та призначено до судового розгляду.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 28.07.2014 р. подання Дніпропетровської міжрайонної державної податкової інспекції Дніпропетровської області задоволено. Стягнено кошти у сумі 230461,64 грн. з рахунків платника податків Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробнича фірма «Дніпросервісбуд» (код ЄДРПОУ 25005441, Дніпропетровська обл., Дніпропетровський район, смт. Ювілейне, вул. Радгоспна, 44): №26007282573 в Райффайзен Банк Аваль у м.Києві, МФО 380805.

Рішення набрало законної сили 06.10.2014 р.

04.11.2014 р. видано виконавчий лист по справі.

12.11.2014 р. Дніпропетровська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження - Дніпропетровську міжрайонну державну податкову інспекцію Дніпропетровської області на її правонаступника Дніпропетровську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області.

Заява мотивована наступним.

09.07.2013 р. утворено Дніпропетровську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ 38695676).

Внаслідок реорганізації Дніпропетровська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області є правонаступником Дніпропетровської міжрайонної державної податкової інспекції Дніпропетровської області Державної податкової служби, що перебуває у стані припинення в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків правонаступнику у результаті приєднання до Дніпропетровської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 р. №229 «Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів».

Відповідно п. 2 - 3 вказаної Постанови територіальні органи Державної податкової служби та Державної митної служби реорганізовано шляхом приєднання до відповідних територіальних органів Міністерства доходів і зборів. Територіальні органи Міністерства доходів і зборів визначено правонаступниками територіальних органів Державної податкової служби та Державної митної служби, що реорганізуються.

Механізм здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади органи виконавчої влади та їх територіальних органів встановлений Порядком здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011р. №1074.

Згідно п. 6 цього Порядку права та обов'язки органів виконавчої влади переходять: у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади.

Внаслідок реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) органів виконавчої влади припиняється той орган виконавчої влади, майнові права та обов'язки якого переходять його правонаступникам (п. 8 Порядку).

У зв'язку із переведенням до Дніпропетровської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області працівників Дніпропетровської міжрайонної державної податкової інспекції Дніпропетровської області Державної податкової служби, правонаступником прийнято повноваження щодо управління справами і виконання усіх повноважень Дніпропетровської міжрайонної державної податкової інспекції Дніпропетровської області Державної податкової служби, що припиняється (крім повноважень щодо управління справами у частині забезпечення здійснення заходів, пов'язаних з реорганізацією належних Комісії з припинення Дніпропетровської міжрайонної державної податкової інспекції Дніпропетровської області Державної податкової служби відповідно п. 18 Постанови) (Передавальний Акт від 19.09.2013 р.).

Сторони в судове засідання не з'явилися, про дату, час та місце судового засідання повідомлялися належним чином.

Згідно з ч. 2 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі.

Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За наведених обставин у сукупності, суд приходить до висновку, що заява Дніпропетровської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за поданням Дніпропетровської міжрайонної державної податкової інспекції Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробнича фірма «Дніпросервісбуд» про стягнення коштів за податковим боргом є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 158-160, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Дніпропетровської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за поданням Дніпропетровської міжрайонної державної податкової інспекції Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробнича фірма «Дніпросервісбуд» про стягнення коштів за податковим боргом,- задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні, відкритому на підставі виконавчого листа по адміністративній справі № 2а/0470/5432/11 про примусове виконання постанови Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 28.07.2014 р. Дніпропетровську міжрайонну державну податкову інспекцію Дніпропетровської області на її правонаступника Дніпропетровську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя (підпис) Ухвала не набрала законної сили 19.11.14 Суддя З оригіналом згідно Помічник суддіВ.С. Парненко В.С. Парненко Ю.Ю. Ковтун

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.11.2014
Оприлюднено26.11.2014
Номер документу41478259
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —525вр-14/2а/0470/5432/11

Ухвала від 19.11.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Парненко Вікторія Станіславівна

Ухвала від 13.11.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Парненко Вікторія Станіславівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні