Ухвала
від 25.11.2014 по справі 5004/814/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"25" листопада 2014 р. Справа № №5004/814/11 за заявою Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Ковелі Волинської області

про заміну кредитора

по справі № 5004/814/11

за заявою Управління Пенсійного фонду України в Старовижівському районі, смт. Стара Вижівка

до відкритого акціонерного товариства "Дубечненський керамічний завод", с. Дубечне Старовижівського району

про визнання банкрутом

Суддя Шум М. С.

Представники:

від заявника: Димарчук І. В., довіреність від 24.11.2014 року №48-2.10

ліквідатор: Темчишин В. П.

встановив: ухвалою господарського суду Волинської області від 26.04.2011 року за заявою управління Пенсійного фонду України в Старовижівському районі порушено провадження у справі про банкрутство відкритого акціонерного товариства "Дубечненський керамічний завод", введено процедуру розпорядження майном боржника. Розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Темчишина В.П.

Ухвалою господарського суду від 13.09.2011р. затверджено реєстр вимог кредиторів ВАТ "Дубечненський керамічний завод".

Постановою господарського суду Волинської області від 13.11.2012 року відкрите акціонерне товариство "Дубечненський керамічний завод" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Темчишина В.П.

17.11.2014 року на адресу суду надійшла заява Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Ковелі Волинської області від 11.11.2014 року №462/1-2.10 про заміну кредитора її правонаступником, а саме: Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ратнівському районі Волинської області на Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Ковелі Волинської області.

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Ковелі Волинської області на виконання вимог ухвали суду від 17.11.2014 року надало додаткові пояснення від 21.11.2014 року №474-2.10, заяву про заміну кредитора її правонаступником просить задоволити.

Наказом Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 25.06.2014 року №318 з 1 жовтня 2014 року припинено Відділення виконавчої дирекції Фонду у Ратнівському районі Волинської області, як юридичної особи шляхом приєднання його до Відділення виконавчої дирекції Фонду у Камінь-Каширському районі Волинської області, передавши все майно, права та обов'язки і функції Відділення виконавчої дирекції Фонду у Ратнівському районі Волинської області щодо забезпечення державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України: у Ратнвіському районі відділенню виконавчої дирекції Фонду у Камінь-Каширському районі, у Старовижівському районі відділенню виконавчої дирекції Фонду у місті Ковелі (п. 1.2 наказу).

Згідно долученого до матеріалів справи Положення про Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Ковелі Волинської області, затвердженого наказом від 19.09.2014 року №244 Відділення здійснює на території міста Ковеля, Ковельського, Старовижівського та Турійського районів Волинської області державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Волинській області (п. 2 Положення).

Згідно акту приймання-передачі від 30.09.2014 року №2 у зв'язку з припиненням діяльності Відділення виконавчої дирекції Фонду у Ратнівському районі, останнє здало, а Відділення виконавчої дирекції Фонду у м.Ковелі прийняло документи Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ратнівському районі Волинської області.

Крім того, в матеріалах справи міститься повідомлення реєстраційної служби Ратнівського РУЮ про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ратнівському районі Волинської області (запис внесено до ЄДР 06.11.2014 року).

Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції, чинній до 19.01.2013 року, не передбачено заборони на перехід прав кредиторів за грошовими зобов'язаннями до іншої особи у провадженні по справі про банкрутство. Особа, до якої перейшли права кредитора під час провадження у справі про банкрутство, отримує статус учасника провадження відповідно до ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". в редакції, чинній до 19.01.2013 року. Дана правова позиція закріплена у п. 51 постанови Пленуму Верховного суду України від 18.12.2009 р. №15 "Про судову практику в справах про банкрутство".

Згідно з п. 1.4 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 року №18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" за приписом статті 25 ГПК у разі, зокрема, реорганізації суб'єкта господарювання у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі його правонаступника.

Відповідно до ст. 25 ГПК України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

Таким чином, процесуальне правонаступництво випливає з юридичних фактів правонаступництва (заміни сторони матеріального правовідношення її правонаступником), тому у кожному конкретному випадку для вирішення питань можливості правонаступництва господарському суду слід аналізувати відповідні фактичні обставини, передбачені нормами матеріального права, які мали місце. В даному випадку, такі обставини виникли на підставі, зокрема, рішення компетентних органів про припинення товариства та внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприєимців.

Враховуючи вищевикладене, заява Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Ковелі Волинської області про заміну кредитора його правонаступником є підставною та такою, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст. 25 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

у х в а л и в:

1. Заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Ковелі Волинської області про заміну сторони її правонаступником по справі №5004/814/11 задоволити.

2. Замінити кредитора по справі №5004/814/11 за заявою Управління Пенсійного фонду України в Старовижівському районі до відкритого акціонерного товариства "Дубечненський керамічний завод" про визнання банкрутом: Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ратнівському районі Волинської області на його правонаступника - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Ковелі Волинської області (вул. Незалежності, 101, м.Ковель, код ЄДРПОУ 25910192).

Суддя М. С. Шум

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення25.11.2014
Оприлюднено27.11.2014
Номер документу41569341
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5004/814/11

Ухвала від 02.04.2012

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Бригинець Л.М.

Ухвала від 19.03.2012

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Бригинець Л.М.

Ухвала від 14.11.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 25.11.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 25.11.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 17.11.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 23.09.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 15.09.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 20.05.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 12.02.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні