Ухвала
від 25.11.2014 по справі 4/2-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "25" листопада 2014 р. Справа № 4/2-Б

Господарський суд Житомирської області у складі судді Омельяна О.С. при секретарі Гаврилюку О.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи № 4/2-Б

за заявою управління Пенсійного фонду України в Володарсько-Волинському районі Житомирської області, ідентифікаційний код 20404998, місцезнаходження: 12101, Житомирська обл., смт. Володарськ-Волинський, вул. Леніна, буд. 1 (далі - УПФУ в Володарсько-Волинському районі, ініціюючий кредитор, кредитор 1)

до боржника Володарсько-Волинського виробничого підприємства житлово-комунального господарства, ідентифікаційний код 03343657, місцезнаходження: 12101, Житомирська обл., смт. Володарськ-Волинський, вул. Карла Маркса, буд. 10 (далі - Володарсько-Волинський ВПЖКГ, боржник, банкрут)

про банкрутство,

інші учасники провадження у справі про банкрутство:

кредитор 2 - Житомирське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, ідентифікаційний код 13548797, місцезнаходження: 10014, м. Житомир, Богунський район, вул. Перемоги, буд. 7;

кредитор 3 - Володарсько-Волинська об'єднана державна податкова інспекція головного управління Міндоходів у Житомирській області, ідентифікаційний код 38580783, місцезнаходження: 12101, Житомирська обл., смт. Володарськ-Волинський, вул. Володарського, буд. 4;

кредитор 4 - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Володарсько-Волинському районі Житомирської області, ідентифікаційний код 25924047, місцезнаходження: 12101, Житомирська обл., смт. Володарськ-Волинський, вул. Гвардійців Кантемирівців, буд. 11;

ліквідатор - арбітражний керуючий Шведюк Л.П., свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1182, видане 16.07.2013 р. Міністерством юстиції України, місцезнаходження: 10030, м. Житомир, вул. Київська, 73, кв. 67;

за участі представників учасників по справі:

від ініціюючого кредитора: Сульженко О.В. - дор. від 01.07.2014 р. вих. №2814/06;

від боржника - ліквідатор Шведюк Л.П.;

від кредитора - 2: не з'явився;

від кредитора - 3: не з'явився;

від кредитора - 4: не з'явився, -

встановив:

у провадженні господарського суду Житомирської області перебуває справа про банкрутство Володарсько-Волинського ВПЖКГ.

Ухвалою господарського суду від 28.10.2014 р. відкладено розгляд справи в межах ліквідаційної процедури, призначено наступне судове засідання, зобов'язано ліквідатора банкрута Шведюк Л.П. надати до суду витребувані документи.

До початку судового засідання до господарського суду надійшли наступні документи:

- 06.11.2014 р. від Реєстраційної служби Володарсько-Волинського районного управління юстиції Житомирської області витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо боржника станом на 04.11.2014 р.;

- 25.11.2014 р. від управління Пенсійного фонду України в Володарсько-Волинському районі Житомирської області супровідний лист від 25.11.2014 р. вих. №5649/06 з долученим доказом направлення документів щодо стягнення дебіторської заборгованості з Публічного акціонерного товариства "Кварцсамоцвіти" та Володарсько-Волинського житлово-будівельного кооперативу "Льонок" до прокуратури Володарсько-Волинського району Житомирської області;

- 25.11.2014 р. від ліквідатора банкрута Шведюк Л.П. клопотання про долучення до матеріалів справи документів згідно з наведеним переліком та клопотання про продовження терміну ліквідаційної процедури банкрута та повноважень ліквідатора банкрута Шведюк Л.П. на два місяці.

У судовому засіданні ліквідатором банкрута Шведюк Л.П. повідомлено про повторне звернення з вимогою до Володарсько-Волинського житлово-будівельного кооперативу "Льонок" щодо погашення заборгованості перед банкрутом у сумі 55090,20 грн. Наразі дебіторська заборгованість Володарсько-Волинським житлово-будівельним кооперативом "Льонок" не сплачена. У телефонній розмові бухгалтером Володарсько-Волинського житлово-будівельного кооперативу "Льонок" повідомлено ліквідатору банкрута Шведюк Л.П., що Володарсько-Волинський житлово-будівельний кооператив "Льонок" не здійснює підприємницьку діяльність, всі працівники крім бухгалтера звільнені, заборгованість перед банкрутом прострочена та не обліковується по бухгалтерському обліку.

Присутнім у судовому засіданні представником кредитора 1 зазначено, що управління Пенсійного фонду України в Володарсько-Волинському районі Житомирської області заперечує щодо списання дебіторської заборгованості Публічного акціонерного товариства "Кварцсамоцвіти" на суму 164948,00 грн. та Володарсько-Волинського житлово-будівельного кооперативу "Льонок" на суму 55090,20 грн., у зв'язку з чим 21.11.2014 р. до прокуратури Володарсько-волинського району Житомирської області було направлено документи для підготовки позовної заяви щодо стягнення дебіторської заборгованості з Публічного акціонерного товариства "Кварцсамоцвіти" та Володарсько-Волинського житлово-будівельного кооперативу "Льонок".

Розглянувши клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Шведюк Л.П. про продовження строку ліквідаційної процедури Володарсько-Волинського ВПЖКГ та повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Шведюк Л.П. на два місяці, господарський суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Ухвалою господарського суду від 09.09.2014 р., зокрема, продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута та повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Шведюк Л.П. з 10.09.2014 р. по 10.12.2014 р.

За змістом ч. 2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції до 19.01.2013 р. (далі - Закон про банкрутство), загальний строк ліквідаційної процедури боржника не може перевищувати 18 місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

У ст. 86 Постанови ВСУ № 15 від 18.12.2009 р. "Про судову практику в справах про банкрутство" (далі - Постанова № 15) зазначено, що ліквідатор зобов'язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження господарському суду звіт та ліквідаційний баланс у встановлений строк, проте, невиконання ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені Законом, не є підставою для припинення провадження у справі.

Наслідків перевищення строку ліквідаційної процедури, як зазначено у Постанові Пленуму Верховного Суд України № 15, Закон не містить.

У ч. 3 ст. 24 Закону зазначено, що ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.

Ліквідатором банкрута в судовому засіданні підтримано вказане клопотання у повному обсязі.

Представником ініціюючого кредитора зазначено про необхідність задоволення клопотання ліквідатора банкрута.

Ураховуючи викладене в сукупності, зважаючи, що всі необхідні заходи, що є обов'язковими для здійснення в ліквідаційній процедурі банкрута ліквідатором боржника в межах строку ліквідаційної процедури у відповідності до ст. 32 зазначеного Закону в повному обсязі не виконано, проте такі заходи вживаються, господарський суд визнає за необхідне клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Шведюк Л.П. задовольнити, продовжити термін ліквідаційної процедури Володарсько-Волинського ВПЖКГ та повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Шведюк Л.П. на два місяці з 10.12.2014 р. по 10.02.2015 р.

Відповідно до ст. 4-1 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Статтею 77 ГПК України передбачено, що господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є неподання витребуваних доказів та/або необхідність витребування нових доказів.

Зважаючи на те, що доказів виконання в повному обсязі необхідних заходів, що є обов'язковими для здійснення в ліквідаційній процедурі банкрута в межах строку ліквідаційної процедури, ліквідатором боржника не надано, господарський суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи в межах ліквідаційної процедури.

Керуючись ст.ст. 77, 86 ГПК України, ст.ст. 22-32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції до 19.01.2013 р., господарський суд Житомирської області, -

ухвалив:

1. Продовжити термін ліквідаційної процедури Володарсько-Волинського ВПЖКГ та повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Шведюк Л.П. на два місяці з 10.12.2014 р. по 10.02.2015 р.

2. Відкласти розгляд справи в межах ліквідаційної процедури.

3. Призначити наступне судове засідання на "20" січня 2015 р. об 11:30 год., в приміщенні господарського суду Житомирської області, каб. №110.

4. Зобов'язати ліквідатора банкрута Шведюк Л.П. надати у наступне судове засідання:

- докази виконання вимог ч. 11 ст. 30 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та копії поданих комітету кредиторів боржника проміжних звітів ліквідатора банкрута;

- докази відсутності у боржника майна, товарно-матеріальних цінностей та інших активів, які належать банкруту на праві власності чи повного господарського відання, зокрема, відповідні офіційні документи Державного космічного агентства України, Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Державної служби інтелектуальної власності на запити ліквідатора банкрута.

5. У порядку ст. 30 ГПК України зобов'язати Житомирську митницю Державної фіскальної служби України у термін до 17.12.2014 р. надати до господарського суду інформацію щодо реєстрації Володарсько-Волинського виробничого підприємства житлово-комунального господарства (ідентифікаційний код 03343657, місцезнаходження: 12101, Житомирська обл., смт. Володарськ-Волинський, вул. Карла Маркса, буд. 10) суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності та здійснені підприємством експортно-імпортні операції за період 01.01.2007 - 25.11.2014 р.

6. У порядку ст. 30 ГПК України зобов'язати Реєстраційну службу Житомирського міського управління юстиції надати у термін до 17.12.2014 р. до господарського суду витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців з відомостями щодо того чи є Володарсько-Волинське виробниче підприємство житлово-комунального господарства (ідентифікаційний код 03343657, місцезнаходження: 12101, Житомирська обл., смт. Володарськ-Волинський, вул. Карла Маркса, буд. 10) засновником інших юридичних осіб.

7. Викликати у судове засідання представників кредиторів та ліквідатора банкрута Шведюк Л.П.

8. Копію ухвали надіслати усім учасникам справи про банкрутство, Житомирській митниці Державної фіскальної служби України, Реєстраційній службі Житомирського міського управління юстиції.

Суддя Омельян О.С.

Розрахунок розсилки:

1 - а/к Шведюк Л.П. - нарочно в канцелярії або рек.;

2 - УПФУ в Володарсько-Волинському районі Житомирської області (12101, Житомирська обл., смт. Володарськ-Волинський, вул. Леніна, буд. 1) - рек.;

3 - Житомирське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (10014, м. Житомир, Богунський район, вул. Перемоги, буд. 7) - рек.;

4 -Володарсько-Волинська ОДПІ (12101, Житомирська обл., смт. Володарськ-Волинський, вул. Володарського , буд. 4) - рек.;

5 - ВВД ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Володарсько-Волинському районі Житомирської області (12101, Житомирська обл., смт. Володарськ-Волинський, вул. Гвардійців Кантемирівців, буд. 11) - рек.;

6 - Житомирська митниця Державної фіскальної служби України (10003, м. Житомир, вул. Перемоги, 25) - рек.;

7 - Реєстраційна служба Житомирського міського управління юстиції Житомирської області (10014, м. Житомир, майдан Корольова, 3/14) - рек. разом із запитом.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення25.11.2014
Оприлюднено28.11.2014
Номер документу41592592
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/2-б

Ухвала від 04.11.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 07.10.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 08.09.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 11.08.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 19.05.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 13.05.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 17.03.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 20.01.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 25.11.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 09.09.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні