Ухвала
від 28.11.2014 по справі 917/2452/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м.Полтава, вул.Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про повернення заяви про затвердження плану санації до порушення справи про банкрутство

28.11.2014р. № 917/2452/14 Суддя Ореховська О.О., розглянувши документи

за заявою Публічного акціонерного товариства "Кременчуцький сталеливарний завод" (39621, Полтавська область, м. Кременчук, вул. Івана Приходька, 141, код ЄДРПОУ 05756783)

про затвердження плану санації до порушення справи про банкрутство

встановив: Публічне акціонерне товариство "Кременчуцький сталеливарний завод" (39621, Полтавська область, м. Кременчук, вул. Івана Приходька, 141, код ЄДРПОУ 05756783) ( надалі в тексті - ПАТ "Кременчуцький сталеливарний завод" ) звернулося до господарського суду Полтавської області із заявою від 21.11.2014 р. за № 40-21/614 (вх. № 2739/14 від 24.11.2014 р.) за підписом голови правління О.Д.Черненко про затвердження плану санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство в порядку ст. 6 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Вищевказана заява підлягає поверненню заявнику без розгляду зважаючи на наступне.

Статтею 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ч. 5 ст. 6 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" боржник або представник кредиторів, уповноважений загальними зборами кредиторів, протягом п'яти днів з дня схвалення кредиторами плану санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство повинен подати до господарського суду за місцезнаходженням боржника заяву про його затвердження.

До заяви про затвердження такого плану санації додаються: план санації; протокол засідання загальних зборів кредиторів, на якому було прийнято рішення про схвалення плану санації; список кредиторів із зазначенням їх найменування, поштової адреси, ідентифікаційного коду (номера) та суми заборгованості; письмові заперечення кредиторів, які не брали участі в голосуванні чи проголосували проти схвалення плану санації, за їх наявності.

Згідно п.10 ст. 6 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" положення про порядок проведення санації до порушення провадження у справі про банкрутство затверджується Вищим господарським судом України.

Пунктом 5.4 постанови Пленуму Вищого господарського суду України 15 від 17.12.2013 року "Про затвердження Положення про порядок проведення санації до порушення провадження у справі про банкрутство" встановлено наступний перелік документів, які додаються до заяви про затвердження плану досудової санації: план досудової санації; протокол засідання загальних зборів кредиторів, на якому прийнято рішення про надання згоди на проведення процедури досудової санації та схвалення плану досудової санації;- список кредиторів із зазначенням найменувань кредиторів, їх поштових адрес, ідентифікаційних кодів (номерів) та суми заборгованості; письмові заперечення кредиторів, які не брали участі в голосуванні чи проголосували проти схвалення плану досудової санації (за наявності); документи, які підтверджують наявність заборгованості боржника; докази письмового повідомлення кредиторів про проведення загальних зборів кредиторів (належним чином завірені копії повідомлення та описи вкладення в поштове відправлення); рішення власника майна (органу, уповноваженого управляти майном) боржника про надання згоди на проведення процедури досудової санації; рішення забезпеченого кредитора про погодження плану досудової санації (у разі незазначення на плані досудової санації); документи, які свідчать про неплатоспроможність боржника або її загрозу (рішення судів про задоволення вимог кредиторів, що набрали законної сили, відповідні постанови органів державної виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження з виконання вимог кредиторів); докази сплати судового збору за подання цієї заяви.

Відповідно до п. 5.5 вказаної постанови у разі відсутності документів (доказів), зазначених у пункті 5.4 Положення, застосовуються правила, передбачені статтею 15 Закону, та заява про затвердження плану досудової санації і додані до неї документи протягом п'яти днів з дня її отримання повертаються господарським судом без розгляду, про що виноситься ухвала.

Дослідивши матеріали заяви про затвердження плану санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство ПАТ "Кременчуцький сталеливарний завод", судом встановлено, що боржником, зокрема, не додані до заяви :

- письмові заперечення кредиторів, які не брали участі в голосуванні чи проголосували проти схвалення плану досудової санації.

У тексті заяви про затвердження плану санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство ПАТ "Кременчуцький сталеливарний завод" заявник вказує, що:

" Окремі кредитори висловились проти затвердження плану санації ПАТ "Кременчуцький сталеливарний завод" до порушення провадження у справі про банкрутство , про що були надані письмові заперечення" .

При цьому до заяви додані лише письмові заперечення трьох (3) кредиторів - а саме: ТОВ "Спецмеханіка", ТОВ "НВП "Агропромкомплект" та ТОВ "Укрцентр", хоча згідно Журналу підрахунку голосів щодо надання згоди на проведення санації ПАТ "Кременчуцький сталеливарний завод" до порушення провадження у справі про банкрутство ( додаток №7 до протоколу №1 загальних зборів кредиторів ПАТ "Кременчуцький сталеливарний завод" від 20.11.2014 року) "Проти " надання згоди на проведення санації ПАТ "Кременчуцький сталеливарний завод" до порушення у справі про банкрутство проголосували сорок (40) кредиторів.

- належні докази сплати судового збору за подання цієї заяви. Так, до заяви доданий оригінал платіжного доручення від 20.11.2014 року №182 про сплату 1218 грн. судового збору ; призначення платежу : " Судовий збір за позовом ПАТ "Кременчуцький сталеливарний завод" , Господарський суд Полтавської області, код ЄДРПОУ 03500004 .

Відповідно до п.2.20 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 21.02.2013 року №7 "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України" чинним законодавством не встановлено якихось спеціальних вимог щодо оформлення платіжних документів, за якими перераховуються суми судового збору. Отже, таке перерахування здійснюється за загальними правилами згідно з вимогами Закону України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні" і відповідних нормативно-правових актів Національного банку України.

Платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору, квитанція установи банку про прийняття платежу готівкою додаються до позовної заяви (заяви, скарги) і мають містити відомості про те, яка саме позовна заява (заява, скарга, дія) оплачується судовим збором ( п.2.21 Постанови Пленуму ВГСУ №7 від 21.02.2013 р.) . Суд звертає увагу заявника, що справи про банкрутство ( як і заява про затвердження плану санації до порушення провадження у справі про банкрутство ) не є справами позовного провадження.

Зважаючи на описані вище обставини та положення чинного законодавства, у суду відсутні правові підстави для прийняття заяви ПАТ "Кременчуцький сталеливарний завод" про затвердження плану санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство .

Згідно з ч. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо зокрема, заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому Законі ; з інших підстав, передбачених ст. 63 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього Закону.

Таким чином, заява ПАТ "Кременчуцький сталеливарний завод" про затвердження плану санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство та приєднані до неї документи підлягають поверненню боржнику без розгляду.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 1, 6, 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Публічного акціонерного товариства "Кременчуцький сталеливарний завод" (39621, Полтавська область, м. Кременчук, вул. Івана Приходька, 141, код ЄДРПОУ 05756783) про затвердження плану санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство з приєднаними до неї документами повернути без розгляду.

Додаток: заява та додані до неї матеріали, в т.ч. оригінал платіжного доручення №182 від 20.11.2014 р. про сплату 1218,00 грн. судового збору.

Суддя О.О. Ореховська

СудГосподарський суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення28.11.2014
Оприлюднено01.12.2014
Номер документу41606011
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —917/2452/14

Ухвала від 20.03.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шевель О. В.

Постанова від 02.04.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шевель О. В.

Ухвала від 03.03.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шевель О. В.

Ухвала від 20.02.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шевель О. В.

Ухвала від 05.02.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шутенко І.А.

Ухвала від 21.01.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 12.01.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 16.12.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 28.11.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні