Ухвала
від 26.11.2014 по справі 903/808/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"26" листопада 2014 р. Справа № 903/808/13 за заявою ОСОБА_1, смт.Ратне Волинської області

до Відкритого акціонерного товариства "Родючість", смт.Ратне Волинської області

про банкрутство

Суддя Кравчук А.М.

Представники:

від заявника: н/з

від кредиторів: ПАТ "Промінвестбанк" - Олексюк Т.І., довіреність № 09-32/559 від 18.08.2014 року, ПАТ "Державний ощадний банк України" - Грибенюк Н.В., довіреність від 23.09.2014 року

від ліквідатора: Темчишин В.П.

Відповідно до ст. 20 Господарського процесуального кодексу України роз'яснено право відводу судді. Відводу судді не заявлено. На підставі ст. 22 ГПК України роз'яснено процесуальні права та обов'язки учасників судового процесу.

встановив: ухвалою господарського суду Волинської області від 14.08.2013 року порушено провадження у справі про банкрутство відкритого акціонерного товариства "Родючість", визнано безспірні грошові вимоги ОСОБА_1 до ВАТ "Родючість" в сумі 706 710 грн. 00 коп., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном боржника строком на сто п'ятнадцять календарних днів до 07.12.2013 року, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Побережного Володимира Трохимовича, зобов'язано кредитора - ОСОБА_1 у десятиденний строк здійснити офіційне оприлюднення про порушення справи про банкрутство ВАТ "Родючість" шляхом опублікування оголошення в офіційних друкованих органах - газетах "Голос України" або "Урядовий кур'єр". Зобов'язано розпорядника майна Побережного В.Т. подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, реєстр вимог кредиторів, акт інвентаризації майна боржника, за можливості проведення санації боржника, план санації останнього. Вжито заходів щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

Оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство ВАТ "Родючість" опубліковане в газеті "Голос України" за 28.08.2013 року №158 (5658).

Ухвалою суду від 16.10.2013 року затверджено реєстр вимог кредиторів ВАТ "Родючість".

Постановою господарського суду від 27.11.2013 року визнано банкрутом ВАТ "Родючість", ліквідатором призначено Побережного Володимира Трохимовича, якого зобов'язано в п'ятиденний строк з дня прийняття постанови подати до офіційних друкованих органів (газети "Голос України або "Урядовий кур'єр") оголошення про визнання банкрутом Відкритого акціонерного товариства "Родючість" та відкриття ліквідаційної процедури.

Оголошення про визнання банкрутом ВАТ "Родючість" та відкриття ліквідаційної процедури опубліковане в газеті "Голос України" за 22.01.2014 року №11 (5761).

Ухвалою суду від 16.04.2014 року затверджено реєстр вимог кредиторів Відкритого акціонерного товариства "Родючість", припинено повноваження арбітражного керуючого Побережного Володимира Трохимовича, ліквідатором призначено Темчишина Володимира Петровича.

Ухвалою суду від 14.05.2014 року визнано організатора аукціону - ТОВ "Воля-Луцьк" (м. Луцьк, вул. Відродження, 53/58, код ЄДРПОУ 37204672) учасником провадження у справі №903/808/13 про банкрутство ВАТ "Родючість".

Ухвалою суду від 10.11.2014 року розгляд клопотання про затвердження розміру грошової винагороди ліквідатору ВАТ "Родючість" призначено на 26.11.2014 року на 10 год. 30 хв.

18.11.2014 року надійшло клопотання ліквідатора Темчишина В.П. № 275 від 17.11.2014 року про припинення ліквідаційної процедури ВАТ "Родючість" та відкриття процедури санації.

В заяві від 17.11.2014 року № 275 ліквідатор Темчишин В.П. повідомляє, що на засіданні комітету кредиторів ВАТ "Родючість" 17.11.2014 року прийнято рішення про звернення з клопотанням до господарського суду про припинення ліквідаційної процедури та відкриття процедури санації боржника, керуючим санацією призначити арбітражного керуючого Темчишина В.П. (протокол засідання комітету кредиторів ВАТ "Родючість" від 17.11.2014 року, том 3, а.с. 144). Клопотання обгрунтовує заявою № 2-1/14 від 14.11.2014 року ТОВ "Інтер Буд Вест" про намір виступити санатором ВАТ «Родючість». Відсутність плану санації пояснюється необхідністю певного часу для його підготовки (Том 3, а.с. 145).

У судовому засіданні ліквідатор подав докази повідомлення всіх учасників по справі про дату, час та місце проведення судового засідання, клопотання про припинення ліквідаційної процедури ВАТ "Родючість" та відкриття процедури санації підтримав.

Представники кредиторів клопотання ліквідатора підтримали.

Заперечення від інших учасників по справі на адресу суду не надходили.

Відповідно до ч. 2 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за клопотанням комітету кредиторів або інвесторів, або власника майна (органу, уповноваженого управляти майном) банкрута чи з власної ініціативи господарський суд може прийняти рішення про введення процедури санації й після визнання боржника банкрутом у разі наявності плану санації та до початку продажу майна банкрута.

Згідно п. 28 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 26.12.2013 року №01-06/606/2013 «Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ)» (зі змінами та доповненнями) визнання боржника банкрутом та відкриття щодо нього ліквідаційної процедури не перешкоджає застосуванню до боржника в подальшому процедур санації та мирової угоди.

Відповідно до ст. 28 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд за клопотанням комітету кредиторів виносить ухвалу про введення процедури санації строком на шість місяців. Під санацією розуміється система заходів, що здійснюються під час провадження у справі про банкрутство з метою запобігання визнанню боржника банкрутом та його ліквідації, спрямована на оздоровлення фінансово-господарського становища боржника, а також задоволення в повному обсязі або частково вимог кредиторів шляхом реструктуризації підприємства, боргів і активів та/або зміни організаційно-правової та виробничої структури боржника. Керуючий санацією боржника призначається господарським судом у порядку, встановленому цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Частиною 3 ст. 28 Закону про банкрутство встановлено, що ухвала господарського суду про введення процедури санації та призначення керуючого санацією набирає чинності з дня її винесення.

В судовому засіданні ліквідатор, представники кредиторів клопотання комітету кредиторів про введення процедури санації ВАТ "Родючість" та призначення керуючим санацією боржника арбітражного керуючого Темчишина В.П. підтримали.

Враховуючи рішення комітету кредиторів про введення процедури санації ВАТ "Родючість", а також пріоритет відновлення платоспроможності боржника перед визнанням його банкрутом, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання комітету кредиторів боржника та ввести процедуру санації боржника ВАТ "Родючість", керуючим санацією призначити арбітражного керуючого Темчишина Володимира Петровича.

Оскільки на розгляд суду не подано плану санації ВАТ "Родючість", у відповідності до вимог ч. 1 ст. 29 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд вважає за необхідне зобов'язати керуючого санацією подати суду схвалений комітетом кредиторів план санації боржника та протокол засідання комітету кредиторів ВАТ "Родючість", на якому відповідний план затверджено.

Керуючись ст. 28 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -

У Х В А Л И В :

1. Припинити ліквідаційну процедуру Відкритого акціонерного товаиства "Родючість" (Волинська область, смт.Ратне, вул.Нова, 14, код ЄДРПОУ 05487797 ) та повноваження ліквідатора - арбітражного керуючого Темчишина Володимира Петровича.

2. Ввести процедуру санації боржника - Відкритого акціонерного товариства "Родючість" (Волинська область, смт.Ратне, вул.Нова, 14, код ЄДРПОУ 05487797) строком на шість місяців.

3. Керуючим санацією Відкритого акціонерного товариства "Родючість" призначити арбітражного керуючого Темчишина Володимира Петровича , ((АДРЕСА_2, свідоцтво НОМЕР_2 від 17.04.2013 року, ідентифікаційний код НОМЕР_1).

4. Зобов'язати керуючого санацією Темчишина В.П. в строк до 18.12.2014 року подати господарському суду на затвердження схвалений комітетом кредиторів план санації боржника, що має відповідати вимогам ст. 29 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та протокол засідання комітету кредиторів, на якому розглядався план санації.

5. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення (повідомлення) про введення процедури санації Відкритого акціонерного товариства "Родючість" (Волинська область, смт.Ратне, вул.Нова, 14, код ЄДРПОУ 05487797), текст якого додається.

6. Копію ухвали надіслати:

- ОСОБА_1, ФОП ОСОБА_8 АДРЕСА_1;

- ФОП ОСОБА_8, АДРЕСА_1.

- ВДВС Ратнівського районного управління юстиції, Волинська обл., смт.Ратне, вул.Каштанова, 24;

- УПФ України в Ратнівському районі, смт.Ратне, вул.. Б.Хмельницького, 98;

- ФОП ОСОБА_9, АДРЕСА_3;

- сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції у Волинській області, м. Луцьк, вул. Володимирська, 1;

- арбітражному керуючому Темчишину Володимиру Петровичу;

- Ратнівській міжрайонній Державній податковій інспекції, смт.Ратне, вул.Центральна, 27;

- ПАТ "Комерційний банк "Надра", м. Луцьк, Київський майдан, 1;

- ПАТ "Державний ощадний банк України", м. Луцьк, вул. Червоного Хреста, 8.

- ВВД ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м.Луцьку, м.Луцьк, вул.Ковельська, 1.

Суддя А. М. Кравчук

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення26.11.2014
Оприлюднено03.12.2014
Номер документу41631226
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/808/13

Судовий наказ від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні