Постанова
від 18.06.2009 по справі 21/56-09-3286
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

21/56-09-3286

           

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

"18" червня 2009 р. Справа  № 21/56-09-3286

За заявою: Управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області;

до Боржника: Підприємство „Мантія” (Одеська область, Комінтернівський район, с. Гвардійське, проспект Миру,1. Ідентифікаційний код 32863459).

про визнання відсутнього боржника банкрутом.

Господарський суд Одеської області у складі:                        

судді    -                                                             ЗЕЛЕНОВА Г.М.,

секретаря судового засідання  -                          СУСЛОВА М.В.;

за участю представників сторін:

від заявника: Василинич Д.М. –представник УПФУ в Комінтернівському районі Одеської області, на підставі довіреності від 15.05.2009р. за № 1904/04;

від боржника: не з'явився, не зважаючи на те, що був повідомлений належним чином.          

                                                                                

     СУТЬ СПОРУ: 02.06.2009 р. Заявник, УПФУ в Комінтернівському районі Одеської області, звернувся до господарського суду із заявою про визнання відсутнього боржника - Підприємство „Мантія” - банкрутом, оскільки останній неспроможний виконати свої грошові зобов'язання щодо сплати до бюджету заборгованості по страховим внескам на загальну суму у розмірі 1 802 грн. 00 коп. .

         Представник заявника заяву підтримує та наполягає на визнанні Підприємства „Мантія”  - банкрутом.

Представник боржника, Підприємства „Мантія”, у судове засідання не з'явився, відзив на заяву не надав, у зв'язку з чим справа розглядається за наявними в ній матеріалами відповідно ст. 75 Господарського процесуального кодексу України.  

         Розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву та наявні матеріали у справі, заслухавши представника заявника, господарський суд встановив, що заява УПФУ в Комінтернівському районі Одеської області про наявність і безспірність боргу, неплатоспроможність боржника Підприємства „Мантія”  та ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності –обґрунтована й підтверджена матеріалами справи, а саме: постановою господарського суду Одеської області від 22.09.2006р. за № 30/267-06-7978А, відповідно до якого судом постановлено стягнути з Підприємства „Мантія” на користь УПФУ в Комінтернівському районі Одеської області заборгованість у розмірі 1 802 грн. 00 коп., виконавчим листом господарського суду одеської області від 22.02.2007р., постановою про відкриття виконавчого провадження від 04.04.2007р. за № ДВ-4/369, постановою ВДВС Комінтернівського районного управління юстиції від 31.08.2007 р. за № ДА-4/369 про повернення виконавчого документа стягувачу у зв'язку з відсутністю грошових коштів та майна, яке належать боржнику.

         Згідно довідки Комінтернівської ОДПІ від 20.10.2008р. за № 9871/10/29, Підприємство „Мантія” не надає податкової звітності більше року.

Як вбачається з  наданого до суду акту Чорноморської селищної ради Комінтернівського району Одеської області від 05.05.2009р. за № 2,  Підприємство „Мантія” за юридичною адресою не знаходиться.

       Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців Серії АГ № 153993 станом на 16.06.2009р.  проведення  будь яких реєстраційних дій за Підприємства „Мантія” не знайдено.

        Пунктом 1 статті 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” передбачено, що у разі, якщо громадянин –підприємець –боржник або керівні органи боржника – юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

          Безспірні вимоги кредитора та неплатоспроможність боржника підтверджуються матеріалами справи, але боржник неспроможний виконати свої грошові зобов'язання перед кредитором щодо сплати податків і зборів, гарантій погашення заборгованості до бюджету після настання встановленого строку їх сплати боржник  не надав.

Відповідно до приписів абз. 4 ст. 1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”  суб'єкт господарської діяльності може бути визнаний банкрутом тільки в разі встановлення господарським судом його неспроможності відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

18.06.2009р. до господарського суду Одеської області надійшло клопотання УПФУ в Комінтернівському районі Одеської області про призначення ліквідатором Підприємства „Мантія” арбітражного керуючого Панова Андрія Борисовича, діючого на підставі ліцензії серії АВ за № 158404 від 13.11.2006р., від якого надійшла заява у порядку п.3 ст. 3-1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Отже, враховуюче те, що Заявником до заяви про порушення провадження у справі про визнання банкрутом відсутнього боржника надано докази, що свідчать про ознаки відсутнього боржника, а саме: ненадання боржником протягом року до органів державної  податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій,  документів бухгалтерської звітності,  а також за наявності  інших  ознак,  що свідчать  про  відсутність  підприємницької  діяльності  боржника, що являється підставами визнати Підприємство „Мантія” банкрутом із застосуванням особливостей, передбачених статтею 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.      

           Таким чином,  господарський суд дійшов висновку, що боржник неспроможний самостійно відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані господарським судом вимоги кредитора не інакше як через застосування ліквідаційної процедури, а тому господарський суд вважає за необхідне визнати відсутнього боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру юридичної особи - Підприємства „Мантія”  та призначити ліквідатором банкрута –арбітражного керуючого Панова Андрія Борисовича, діючого на підставі ліцензії серії АВ за № 158404 від 13.11.2006р.                                                                   

            Керуючись ст.ст. 3-1, 22-26, 29-34, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. ст. 205, 209-210, 212-213 Господарського кодексу України, ст. ст. 68, 86 Господарського Процесуального Кодексу України, господарський суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1.          ВИЗНАТИ БАНКРУТОМ ВІДСУТНЬОГО БОРЖНИКА –Підприємства „Мантія” (Одеська область, Комінтернівський район, с. Гвардійське, проспект Миру, 1, Ідентифікаційний код 32863459)

2.          Визнати Управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області  (67500, Одеська область, смт. Комінтернівське,  вул. Центральна, 33) кредитором до Підприємства „Мантія”   із грошовими вимогами на загальну суму 1 802 грн. 00 коп.

-   Черговість задоволення грошових вимог кредитора у сумі 1 802 грн. 00 коп. –друга,                       відповідно до ч. 2 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його  банкрутом”.

3.          Відкрити ліквідаційну процедуру юридичної особи –Підприємства „Мантія” (Одеська область, Комінтернівський район, с. Гвардійське, проспект Миру, 1, Ідентифікаційний код 32863459) передбачену ст.ст. 22-26, 29-34, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.           

4.          Ліквідатором  Підприємства „Мантія” (Одеська область, Комінтернівський район, с. Гвардійське, проспект Миру, 1, Ідентифікаційний код 32863459), призначити арбітражного керуючого Панова Андрія Борисовича, діючого на підставі ліцензії серії АВ за № 158404 від 13.11.2006р

5.          Зобов'язати ліквідатора провести дії відповідно до ст.ст. 22-26, 29-34,  52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, та, після завершення усіх розрахунків із виявленими кредиторами, надати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс на затвердження.

6.          Ліквідатору надати до суду персональний склад членів ліквідаційної комісії на затвердження.

7.          Ліквідатору письмово повідомити про визнання господарським судом відсутнього боржника - Підприємства „Мантія”, банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника в тому числі  державну податкову інспекцію, банківські установи боржника, ДВС,  державні органи, які здійснюють контроль  за правильністю та своєчасністю сплати обов'язкових платежів та зборів.

8.          Ліквідатору не рідше одного разу на місяць надавати до господарського суду та кредиторам письмову інформацію щодо проведення ліквідаційної процедури.

9.          Зобов'язати ліквідатора у процесі ліквідаційної процедури виявляти ознаки фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства боржника, про що повідомляти суд та   правоохоронні органи.

10.          Встановити строк ліквідаційної процедури до “18” вересня 2009 року.

11.          Строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав.

12.          Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших фінансових (економічних санкцій) по всім видам заборгованості банкрута.

13.          Скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладання нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

14.          Вимоги та зобов'язання боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являти тільки в межах ліквідаційної процедури.

15.          Виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснювати у випадках і порядку, передбаченому Розділом ІІІ - (Ліквідаційна процедура), Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

16.          Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, а також припинити повноваження власника (власників) майна банкрута.

17.          Копію постанови надіслати: кредитору, боржнику, ліквідатору, Одеському обласному відділу з питань банкрутства, державному реєстратору Комінтернівської районної державної адміністрації, Комінтернівській ОДПІ.

Постанова набирає законної сили з дня її прийняття.

Суддя                                                                                 Зеленов Г.М.

 

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення18.06.2009
Оприлюднено01.08.2009
Номер документу4171261
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —21/56-09-3286

Ухвала від 25.09.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 15.09.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 15.09.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 05.06.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Постанова від 18.06.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні