Ухвала
від 15.09.2009 по справі 21/56-09-3286
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

21/56-09-3286

           

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"15" вересня 2009 р.                                                                                   Справа № 21/56-09-3286

За заявою: Управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області;

до Боржника: Підприємство „Мантія” (Одеська область, Комінтернівський район, с. Гвардійське, проспект Миру,1. Ідентифікаційний код 32863459);

про визнання відсутнього боржника банкрутом.

Господарський суд Одеської області у складі:     

                  

судді    -                                                           ЗЕЛЕНОВА Г.М.,

секретаря судового засідання  -                          СУСЛОВА М.В.;

за участю представників сторін:

від кредиторів:   не з'явився. не зважаючи на те, що був повідомлений належним чином;

ліквідатор: арбітражний керуючий Панов А.Б. (ліцензія серії АВ № 158404 від 06.11.2006 р.).

                                                                                                    

СУТЬ СПОРУ: 02.06.2009 р. Заявник, УПФУ в Комінтернівському районі Одеської області, звернувся до господарського суду із заявою про визнання відсутнього боржника - Підприємство „Мантія” - банкрутом, оскільки останній неспроможний виконати свої грошові зобов'язання щодо сплати до бюджету заборгованості по страховим внескам на загальну суму у розмірі 1 802 грн. 00 коп. .

Постановою господарського суду від 18.06.2009 р. Підприємство „Мантія” визнано банкрутом, відносно нього відкрита ліквідаційна процедура та призначено ліквідатором банкрута -  арбітражного керуючого Панова Андрія Борисовича, діючого на підставі ліцензії серії АВ за № 158404 від 13.11.2006р , якого зобов'язано провести дії відповідно до ст. ст. 22-26, 29-34,52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", та, після завершення усіх розрахунків із виявленими кредиторами, надати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс на затвердження.

15.07.2009 р. до господарського суду Одеської області надійшла заява виконавчої дирекції Одеського обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про визнання кредиторських вимог до боржника - Підприємства „Мантія” на загальну суму у розмірі 356 грн. 43 коп.

16.07.2009 р. до господарського суду Одеської області надійшла заява Комінтернівського районного центру зайнятості про визнання кредиторських вимог до боржника - Підприємства „Мантія” на загальну суму у розмірі 68 грн. 82 коп.

Ліквідатором на виконання п. 2 ухвали суду від 27.07.2009 р. було надано відзиви на заяви :  виконавчої дирекції Одеського обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Комінтернівського районного центру зайнятості, в яких ліквідатор визнає заявлені грошові вимоги до боржника - Підприємства „Мантія” у повному обсязі.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву виконавчої дирекції Одеського обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності  про визнання кредитором до банкрута, та інші наявні матеріали справи, господарський суд встановив, що грошові вимоги заявника у розмірі 356 грн. 43 коп.  до банкрута є законними і обґрунтованими, підтверджуються : звітом про нараховані внески, перерахування та витрати , пов'язані загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за 9 місяців 2005 р. і тому підлягають задоволенню у повному обсязі.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Комінтернівського районного центру зайнятості про визнання кредитором до банкрута, та інші наявні матеріали справи, господарський суд встановив, що грошові вимоги заявника у розмірі 68 грн. 82 коп. до банкрута є законними і обґрунтованими, підтверджуються : розрахунковою відомістю поро нарахування і перерахування страхових внесків до фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за 2005 рік і тому підлягають задоволенню у повному обсязі.            

14.09.2009 р. до господарського суду Одеської області від ліквідатора Підприємства „Мантія” арбітражного керуючого Панова А.Б., надійшло клопотання про продовження терміну ліквідаційної процедури банкрута - Підприємства „Мантія” в зв'язку з необхідністю проведення додаткових заходів по виявленню майна банкрута та задоволення вимог кредиторів.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання ліквідатора Підприємства „Мантія” арбітражного керуючого Панова А.Б. - господарський суд вважає за необхідне продовжити ліквідаційну процедуру Підприємства „Мантія”  на 1 ( один ) місяці до 18.10.2009 р.

Водночас господарський суд вважає за необхідно призначити справу до розгляду та витребувати у ліквідатора  -  арбітражного керуючого Панова А.Б. письмовий звіт про хід ліквідаційної процедури та ліквідаційний баланс банкрута.

Керуючись ст. ст. 3-1, 22-25, 31, 32, 52  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”,  ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

                                                                        У Х В А Л И В:     

1.          Визнати Виконавчу дирекцію Одеського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (65079, м. Одеса, Куликове поле, 1 ) кредитором до Підприємство „Мантія” (Одеська область, Комінтернівський район, с. Гвардійське, проспект Миру,1. Ідентифікаційний код 32863459)   із грошовими вимогами у сумі 356 грн. 43 коп.

- Черговість задоволення вимог у розмірі 356 грн. 43 коп. - друга черга, згідно п. 2 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

2.          Визнати Комінтернівський районний центр зайнятості ( 67500, Одеська область, смт. Комінтернівське, вул. Центральна, 69. ) кредитором до Підприємство „Мантія” (Одеська область, Комінтернівський район, с. Гвардійське, проспект Миру,1. Ідентифікаційний код 32863459) із грошовими вимогами у сумі 68 грн. 82 коп.

- Черговість задоволення вимог у розмірі 68 грн. 82 коп. - друга черга, згідно п. 2 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

3.          Задовольнити клопотання ліквідатора.

4.          Продовжити строк ліквідаційної процедури Підприємства „Мантія” (Одеська область, Комінтернівський район, с. Гвардійське, проспект Миру,1. Ідентифікаційний код 32863459) на 1              ( один ) місяці до 18.10.2009 р.

5.          Справу призначити до розгляду у засіданні суду на „25” вересня 2009 р. о 12:00 год.

6.          Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду (м. Одеса, проспект Шевченка,29), зал судового засідання № 16 ( п'ятий поверх).

7.          Зобов'язати:

8.          Кредиторів надати:  письмовий відзив на виконання ліквідатором своїх повноважень у ліквідаційній процедурі.

9.          Ліквідатора надати: відповідно до статті 32, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" письмовий звіт про хід ліквідаційної процедури Підприємства „Мантія” (письмовий аналіз поданого  звіту на предмет повноти вчинення ліквідатором боржника дій по виявленню активів боржника, включення їх до ліквідаційної маси, відповідність дій ліквідатор по відчуженню рухомого та нерухомого майна вимогам Закону, фінансового стану боржника) до якого додати ліквідаційний баланс, акт інвентаризації та оцінки майна банкрута, докази вжиття заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, (належним чином засвідчені оригінали відомостей, підтверджуючих відсутність рухомого та нерухомого майна банкрута : КП  „ОМБТІ та РОН”, РЕВ-1 при ВДАІ ГУМВС України в Одеській області) відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів із даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів, докази письмового повідомлення про визнання господарським судом відсутнього боржника Підприємства „Мантія” банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, в тому числі, банківські установи боржника, ДВС, державні органи, які здійснюють контроль  за правильністю та своєчасністю сплати обов'язкових платежів та зборів,  надходження заяв кредиторів з вимогами до боржника в ліквідаційній процедурі; докази про відсутність ознак фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства.

10.          Визнати явку: кредиторів, ліквідатора  –обов'язковою.

11.          Копію ухвали направити: кредиторам, ліквідатору, державному реєстратору Комінтернівської районної державної адміністрації.

Суддя                                                                                  

Дата ухвалення рішення15.09.2009
Оприлюднено08.10.2009
Номер документу4873463
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —21/56-09-3286

Ухвала від 25.09.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 15.09.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 15.09.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 05.06.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Постанова від 18.06.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні