Ухвала
від 03.12.2014 по справі 815/6802/14
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/6802/14

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

          03 грудня 2014 року                                                             м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Токмілова Л.М., розглянувши матеріали адміністративного позову Управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області до ДП «Гвардійське» про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

01 грудня 2014 року до Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області до ДП «Гвардійське» про стягнення заборгованості на суму 151,35 грн.

Відповідно до вимог ч.1 ст.107 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи: 1) подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; 2) має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); 3) відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу; 4) належить позовну заяву розглядати в порядку адміністративного судочинства; 5) подано адміністративний позов у строк, установлений законом (якщо адміністративний позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); 6) немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 2 ст. 106 КАС України на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

В позовній заяві вказано, що відповідач перебуває на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області з 01.07.1994року №02-879 як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» та міститься посилання на додаток 5 до позову. Однак, як вбачається з матеріалів адміністративного позову, в переліку додатків до позову під номером « 5» зазначено «Копія довідки про включення до єдиного державного реєстру підприємств та організацій України».

Перевіривши матеріали адміністративного позову, суд встановив, що позивач не надав суду доказів на підтвердження перебування ДП «Гвардійське» на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області.

Таким чином, поданий адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області не відповідає вимогам, встановленим ст. 106 КАС України.

Згідно із ст. 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

За таких обставин, суд дійшов висновку, що адміністративний позов повинен бути залишений без руху, а позивачу наданий термін для усунення означених недоліків шляхом надання довідки про перебування ДП "Гвардійське" на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області.

Керуючись ст. 106, ч.1 ст. 108, ст. 160, ст. 165 КАС України, суддя -

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області до ДП «Гвардійське» про стягнення заборгованості, - залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність в п'ятиденний термін з дня отримання копії ухвали усунути недоліки та роз'яснити, що у разі не виконання вимог суду щодо усунення недоліків у визначений судом термін, позовну заяву разом з додатками буде повернуто позивачу відповідно до п.1 ч.3 ст. 108 КАС України.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня отримання копії ухвали.

Суддя Л.М.Токмілова

          

          

Дата ухвалення рішення03.12.2014
Оприлюднено10.12.2014
Номер документу41740855
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —815/6802/14

Постанова від 26.01.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л. М.

Ухвала від 23.12.2014

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л. М.

Ухвала від 03.12.2014

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні