Ухвала
від 14.10.2014 по справі 382/785/14-ц
ЯГОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Яготинський районний суд Київської області

Справа № 382/785/14-ц

Провадження № 2/382/307/14

У Х В А Л А

"14" жовтня 2014 р. Яготинський районний суд Київської області у складі:

головуючого Карпович В. Д

при секретарі Шипота Я. В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Яготин справу за позовом Дочірнього підприємства "Богданівське" Товариства з обмеженою відповідальністю "ОСОБА_1 Україна" до ОСОБА_2, ОСОБА_3 господарства "Лаос-агро", реєстраційної служби Яготинського районного управління юстиції у Київській області про визнання договору недійсним,

Встановив:

В провадженні Яготинського районного суду Київської області знаходиться справа за позовом Дочірнього підприємства "Богданівське" Товариства з обмеженою відповідальністю "ОСОБА_1 Україна" до ОСОБА_2, ОСОБА_3 господарства "Лаос-агро", реєстраційної служби Яготинського районного управління юстиції у Київській області про визнання договору недійсним.

В клопотанні до суду представник позивача заявив клопотання про зупинення провадження у справі в зв"язку з тим, що ДП "Богданівське" ТОВ "ОСОБА_1 Україна" звернулось до суду з позовом до ОСОБА_2, про визнання недійсними договорів про внесення змін до Договорів оренди землі, укладених відповідачами у 2006 році з ДП "Богданівське", по даній справі винесено рішення, але на даний час на нього подано апеляційну скаргу, яка апеляційною інстанцією не розглянута.

Сторони в судове засідання не з'явилися, про день та час розгляду справи вчасно повідомлені.

В силу п. 4 ч.1 ст. 201 ЦПК України суд зобов"язаний зупинити провадження у справі у разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, цивільного, господарського, кримінального чи адміністративного судочинства .

Перевіривши матеріали справи, заслухавши думку сторін, суд вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Так, в судовому засіданні встановлено, що предметом спору по даній справі та справі, на час розгляду якої просить зупинити провадження представник позивача, є договори оренди землі, укладені між позивачами та дійсність змін, внесених до них. Дані справи є взаємопо'язаними, та результат розгляду справи про визнання недійсними договорів про внесення змін до договорів оренди впливає на вирішення справи, яка на даний час розглядається апеляційним судом, в зв"язку з чим її розгляд неможливий до вирішення вказаної справи.

Заперечення представника відповідача в тій частині, що до деяких відповідачів, фізичних осіб позови про визнання договорів про внесення змін до договорів оренди землі не пред"явлені, суд прийняти до уваги не може, оскільки вимоги за позовами по справі, що розглядається в даному судовому засіданні, об"єднані в одне провадження.

Керуючись п. 4 ч.1 ст. 201 ЦПК України, суд-

УХВАЛИВ:

Провадження у справі за позовом Дочірнього підприємства "Богданівське" Товариства з обмеженою відповідальністю "ОСОБА_1 Україна" до ОСОБА_2 ОСОБА_3 господарства "Лаос-агро", реєстраційної служби Яготинського районного управління юстиції у Київській області про визнання договору недійсним, зупинити на час розгляду справи за позовом ДП "Богданівське" ТОВ "ОСОБА_1 Україна" до ОСОБА_2, третя особа: Яготинський районний відділ Київської регіональної філії "Центр державного земельного кадастру" про визнання недійсними договорів про внесення змін до Договорів оренди землі.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Київської області шляхом подачі через Яготинський районний суд апеляційної скарги протягом п"яти днів з дня її проголошення.

Суддя Карпович В. Д

СудЯготинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення14.10.2014
Оприлюднено12.12.2014
Номер документу41806605
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —382/785/14-ц

Ухвала від 14.10.2014

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Карпович В. Д.

Рішення від 04.12.2014

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Карпович В. Д.

Рішення від 04.12.2014

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Карпович В. Д.

Ухвала від 26.11.2014

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Карпович В. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні