Ухвала
від 16.12.2014 по справі 820/12228/14
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

УХВАЛА

16 грудня 2014 р. № 820/12228/14

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді - Панченко О.В.

при секретарі судового засідання - Самігулліній К.В.

за участю представника заявника - Варламова Д.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Управління Держземагенства у м.Харкові Харківської області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕДЕЛЬВЕЙС СК" до Управління Держземагентства у м. Харкові Харківської області, третя особа: Комунальне підприємство "Міський інформаційний центр" про визнання дій протипраними,- ВСТАНОВИВ:

Управління Держземагенства у м.Харкові Харківської області звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження з примусового виконання судового рішення по справі № 820/12228/14 на підставі виконавчого листа, виданого Харківським окружним адміністративним судом - з Управління Держземагенства у м.Харкові Харківської області (боржник) на Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру.

В обґрунтування вказаної заяви зазначено, що 10.09.2014 р. Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №442 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади", якою постановлено утворити Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру, реорганізувавши Державне агентство земельних ресурсів України шляхом перетворення (п. 1 Постанови). У свою чергу, розпорядженням КМУ від 23.09.20104 р. №879 "Про утворення комісії з реорганізації Державного агентства земельних ресурсів" утворено комісію з реорганізації Державного агентства земельних ресурсів. На виконання п. 2 розпорядження КМУ № 879-р наказом Державного агентства земельних ресурсів України від 26.09.2014р. №306 "Про склад комісії та план заходів з реорганізації Державного агентства земельних ресурсів України" затверджено персональний склад комісії з реорганізації Державного агентства земельних ресурсів України та план заходів з реорганізації Державного агентства земельних ресурсів України. У зв'язку з цим, на думку заявника наявні обгрунтовані підстави, визначені ч. 1 ст. 264 КАС України для заміни сторони виконавчого провадження її правонаступником.

Представник заявника - Управління Держземагенства у м.Харкові Харківської області у судовому засіданні, підтримав доводи, викладені в заяві, просив суд задовольнити заяву та замінити сторону виконавчого провадження.

Представник заінтересованої особи (стягувача) - ТОВ "ЕДЕЛЬВЕЙС СК", у судове засідання не прибув, про дату, час і місце судового засідання повідомлений судом належним чином, в порядку передбаченому ст.ст.33-35 КАС України, надав через канцелярію суду клопотання про розгляд заяви без його участі. (а.с.46).

За правилами, встановленими ч. 2. ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Суд, вивчивши заяву та вислухавши доводи представника Управління Держземагенства у м.Харкові Харківської області, дослідивши зібрані по справі докази в їх сукупності, проаналізувавши зміст норм матеріального і процесуального права, які врегульовують спірні правовідносини, виходить з наступних підстав та мотивів:

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 08.08.2014 року по справі № 820/12228/14, задоволені позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕДЕЛЬВЕЙС СК" до Управління Держземагенства у м.Харкові Харківської області, третя особа: Комунальне підприємство "Міський інформаційний центр" про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії. Визнано протиправними дії та зобов'язано Управління Держземагенства у м. Харкові Харківської області вчинити дії щодо розрахунку нормативно грошової оцінки земельної ділянки 2,7546 га, кадастровий номер 6310136300:11:001:0354, розташованої м. Харків вул. Сумська ріг вул. Дерев'янка, із застосуванням коефіцієнту функціонального використання у розмірі 0,7 (землі громадського призначення), про що видати ТОВ "ЕДЕЛЬВЕЙС СК" витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Постановою Харківського апеляційного адміністративного суду від 16.10.2014р. вказане судове рішення змінено шляхом заміни по тексту мотивувальної частини та в абзацах 2 та 3 резолютивної частини постанови найменування установи, а саме: «Управління Держземагентства у м. Харкові Харківської області» замість «Управління Держкомзему у м. Харкові Харківської області». В іншій частині постанову Харківського окружного адміністративного суду від 08.08.2014 року № 820/12228/14 залишено без змін.

10.11.2014 року по справі №820/12228/14 Харківським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №820/12228/14.

19.11.2014 року постановою державного виконавця ВПВР УДВС ГУЮ у Харківській області відкрито виконавче провадження ВП №45558212 з виконання вказаного вище виконавчого документу.

Стягувачем у вищевказаному виконавчому провадженні є Товариство з обмеженою відповідальністю "ЕДЕЛЬВЕЙС СК", боржником - Управління Держземагентства у м. Харкові Харківської області .

Частиною 1 статті 264 КАС України визначено, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Аналогічні приписи закріплені також ч. 4 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження", відповідно до якої, у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Тобто, під час виконавчого провадження заміна сторони виконавчого провадження є аналогом інституту процесуального правонаступництва, встановленого статтею 55 КАС України, яка визначає процесуальні наслідки переходу прав і обов`язків від однієї особи до іншої у відносинах, щодо яких виник спір.

З витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, судом встановлено, що орган державної влади управління Держземагентсва у м. Харкові Харківської області зареєстрований як юридична особа - 13.12.2012р., код ЄДРПОУ: 38493827. Дані про перебування юридичної особи у процесі припинення або відомості про припинення юридичної особи - відсутні (а.с. 43, 49, звор. стор. а.с. 49).

За таких обставин, відсутні підстави для заміни сторони виконавчого провадження з Управління держземагентсва у м. Харкові Харківської області на Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру як правонаступника Управління Держземагенства у м.Харкові Харківської області.

Враховуючи наведене та зважаючи на фактичні обставини справи, суд дійшов висновку про відсутність встановлених законом підстав для задоволення заяви Управління Держземагенства у м.Харкові Харківської області.

Керуючись ст.ст. 160, 264, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд ,-

У Х В А Л И В:

У задоволенні заяви Управління Держземагенства у м.Харкові Харківської області про заміну сторони виконавчого провадження у адміністративній справі № 820/12228/14 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕДЕЛЬВЕЙС СК" до Управління Держземагентства у м. Харкові Харківської області, третя особа: Комунальне підприємство "Міський інформаційний центр" про визнання дій протиправними - відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного проваджені або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Повний текст ухвали виготовлений 16 грудня 2014 року.

Суддя Панченко О.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.12.2014
Оприлюднено19.12.2014
Номер документу41906903
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/12228/14

Ухвала від 12.09.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Ухвала від 04.08.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Ухвала від 14.07.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Стрелець Т.Г.

Ухвала від 11.07.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Стрелець Т.Г.

Ухвала від 16.12.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 16.07.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 06.08.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 06.08.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 16.12.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 10.11.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Логвиненко А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні