Рішення
від 11.12.2014 по справі 915/1707/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 грудня 2014 року Справа № 915/1707/14

за позовом: Миколаївської обласної спілки споживчих товариств

54001, м. Миколаїв, вул. Велика Морська, 49

до відповідача: Кооперативного підприємства "Центральний ринок"

54029, м. Миколаїв, проспект Леніна, 25

III особа без самостійних вимог:

на стороні позивача

1. Товариство з обмеженою відповідальністю «Миколаївський центральний ринок»

54029, м. Миколаїв, проспект Леніна, 25

на стороні відповідача:

2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Карлет"

54029, м. Миколаїв, проспект Леніна, 101

3. Миколаївське міське управління юстиції в особі Реєстраційної служби Миколаївського міського управління юстиції

54030, м. Миколаїв, вул. Потьомкінська, 17/4

про: визнання недійсними рішення позачергових загальних зборів засновників КП "Центральний ринок" від 29.04.2013 р.

Суддя Смородінова О.Г.

ПРЕДСТАВНИКИ:

Від позивача: Гусєв М.М., за довіреністю;

Від відповідача: Ферлій А.А., за довіреністю;

Від третіх осіб: 1. Гусєв М.М., за довіреністю;

2. Скалов С.Ю., за довіреністю;

3. Маміна Г.В., за довіреністю.

СУТЬ СПОРУ:

Позивач 22.10.14 р. звернувся до господарського суду з позовом визнати недійсними рішення позачергових загальних зборів засновників КП "Центральний ринок" від 29.04.2013 р.

Позовні вимоги ґрунтуються на підставі положень пунктів 1.5, 4.3, 7.1, 7.2, 7.3, 7.7, 7.8, 8.1, 8.2, 7.5, 5.11, 7.10, 8.6 Статуту КП «Центральний Ринок» в редакції станом на 04.05.2006 р.; судових актів по господарській справі № 915/1539/13 якими були визнані недійсними рішення загальних зборів засновників КП «Центральний Ринок» від 05.04.13 р. та 15.04.13 р.; норм ст. 65 Господарського кодексу України, п. 2 ст. 5 Закону України «Про споживчу кооперацію»; ст. ст. 92, 97 Цивільного кодексу України та мотивовані наступним:

1) про дату, час, місце проведення та порядок денний загальних зборів засновників КП «Центральний Ринок» відповідно до статуту ні Миколаївська облспоживспілка, ні інші засновники - Білоус І.А., Семенко А.Г., Ільницький М.М. не повідомлялись ні поштою, ані у будь-який інший спосіб такі повідомлення не отримували, та навіть усно не інформувалися, що унеможливило реалізацію права позивача на участь у зборах;

2) враховуючи, що попередні збори від 05.04.13 р. і від 15.04.2013 р. були визнані недійсними, то й подальші рішення загальних зборів засновників відповідача, похідні від них, є недійсними;

3) проведення загальних зборів засновників з порушенням порядку скликання зборів, за відсутності кворуму, призвело до порушення прав та охоронюваних законом інтересів засновників, у тому числі позивача, які не приймали участь у нелегітимних загальних зборах 29.04.2013 року.

Отже, відповідач порушив порядок скликання оспорюваних загальних зборів учасників, що унеможливило реалізацію права позивача на участь у цих зборах.

Відповідач у відзиві просить суд відмовити в задоволенні позову, посилаючись на положення Статуту КП «Центральний ринок» в редакції від 29.04.2013 р., а отже - відсутність позивача серед складу засновників КП «Центральний ринок» на момент проведення спірних зборів.

Відповідач стверджує, що у Миколаївської облспоживспілки не було права участі в загальних зборах 29.04.2013 р.

Треті особи без самостійних вимог:

- ТОВ «Миколаївський центральний ринок» у своїх письмових поясненнях до суду повністю підтримав позов та надав пояснення свого юридичного інтересу щодо предмету даного спору.

- ТОВ «Карлет» - вважає, що позовні вимоги не підлягають задоволенню, оскільки позивач обрав невірний спосіб захисту.

- представник Миколаївського міського управління юстиції в особі Реєстраційної служби Миколаївського міського управління юстиції - усно висловив ситуацію по матеріалам реєстраційної справи та висновки по справі залишив на розсуд суду.

11.12.2014 року за результатами розгляду справи, суд на підставі ст. 85 Господарського кодексу України оголосив вступну за резолютивну частини рішення.

Ознайомившись з матеріалами справи, вислухавши учасників судового процесу, суд -

встановив:

29 квітня 2013 року відповідачем були проведені позачергові загальні збори засновників Кооперативного підприємства «Центральний Ринок».

На цих позачергових зборах були присутні засновники з загальною часткою у статутному капіталі підприємства 98,70 % з затвердженим порядком денним:

1. Про вхід КП «Центральний ринок» до складу засновників (учасників) ТОВ «Карлет» з часткою в статутному капіталі, яка буде складати 99% від загального розміру та буде сформована майновим внеском на суму 3400650,00 грн.

2. Про повноваження щодо представництва від імені КП «Центральний ринок» та затвердження нової редакції Статуту ТОВ «Карлет».

Рішення по наведеним питанням були прийняті одноголосно.

Предметом даного спору виступає немайнова вимога позивача про визнання недійсними вищенаведених рішень позачергових загальних зборів учасників КП «Центральний ринок» оформлених протоколом від 29.04.13 р.

Позивач стверджує, що йому та й іншим засновникам підприємства - фізичним особам, принаймні які працюють в Миколаївські облспоживспілці (Білоус І.А., Неменко А.Г., Ільницький М.М.), які входять до складу засновників згідно п. 4.2 Статуту про проведення 29.04.13 позачергових загальних зборів відповідачем не було повідомлено. Адже, про дату, час, місце проведення та порядок денний загальних зборів засновників КП «Центральний Ринок» відповідно до Статуту ні Миколаївська облспоживспілка, ні інші засновники - Білоус І.А., Семенко А.Г., Ільницький М.М. не повідомлялись ні поштою, ані у будь-який інший спосіб такі повідомлення не отримували, та навіть усно не інформувалися, що унеможливило реалізацію права позивача на участь у зборах.

Крім цього, позивач вказує на те, що оскільки попередні збори від 05.04.13 р. і від 15.04.2013 р. були визнані недійсними, то й подальші рішення загальних зборів засновників відповідача, похідні від них, є також неправомірними.

Дослідивши надані учасниками процесу документальні докази, оцінивши їх у відповідності з вимогами ст. 43 Господарського процесуального кодексу України, проаналізувавши норми діючого законодавства, які регулюють спірні відносини, суд дійшов висновку про задоволення позовних вимог виходячи з наступного:

З матеріалів справи вбачається, що:

1) Рішенням загальних зборів засновників КП «Центральний ринок» від 05.04.13 р. оформлених протоколом № 1 було вирішено:

1. Виключити зі складу засновників (учасників) КП «Центральний ринок» Миколаївську обласну спілку споживчих товариств з часткою 55 % та 53 фізичних осіб; повернути виключеним засновникам (за умови внесення) їх вклади до статутного фонду підприємства в порядку та на умовах, визначених законом; внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців з урахуванням виключення засновників (учасників) зі складу Засновників КП «Центральний ринок».

В зв'язку з виключенням засновників (учасників) зі складу засновників загальними зборами також вирішено надати згоду засновнику підприємства Гузенко В.М. на придбання та закріплення за ним часток в статутному капіталі підприємства тих 53 засновників, яких виключено зі складу засновників КП «Центральний ринок»

2. Надати згоду засновнику підприємства Гузенко В.М. на придбання часток 29 засновників , які подали заяви про вихід зі складу засновників КП «Центральний ринок» на загальну частку 4,76 % від статутного капіталу підприємства; виключити зі складу засновників КП «Центральний ринок» засновників, які подали заяви про вихід зі складу засновників підприємства та внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців з урахуванням придбання Гузенко В.М. часток вибувших засновників.

3. Перерозподілити частки засновників , які здійснили відчуження своєї частки в статутному капіталі підприємства на підставі договорів «дарування частки корпоративних прав» та закріпити ці частки за обдарованими, відповідно до Договорів дарування; виключити засновників, які здійснили відчуження своєї частки в статутному капіталі підприємства на підстав: договорів «дарування частки корпоративних прав» зі складу засновників КП «Центральний ринок» і внести відповідні зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

4. Затвердити статутний фонд (капітал) КП «Центральний ринок» у розмірі 1871207 грн. з розподілом часток серед 20 фізичних осіб (згідно переліку).

5. Затвердити нову редакцію статуту КП «Центральний ринок»; вважати таким, що втратив чинність Статут КП «Центральний ринок» затверджений зборами ради засновників підприємства від 27.04.06 р. № 7 та зареєстрований реєстраційно-ліцензійною палатою виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 04.05.06 р. за№ 15221050001004655.

6. Здійснити державну реєстрацію змін до відомостей КП «Центральний ринок», які містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців, рішення щодо яких прийнято на Загальних зборах засновників підприємства від 05.04.13 р. та державну реєстрацію нової редакції Статуту КП «Центральний ринок».

12.04.13 р. на підставі вищезазначеного рішення загальних зборів засновників підприємства від 05.04.13 р., оформленого протоколом № 1 Державним реєстратором Усиковою Г. В. була зареєстрована нова редакція Статуту КП «Центральний ринок».

2) Рішенням загальних зборів засновників підприємства від 15.04.13р., оформленого протоколом № 2 було вирішено:

1. Надати згоду Засновнику підприємства Гузенко В.М. на придбання часток засновників , які подали заяви про вихід зі складу засновників КП «Центральний ринок», а саме: частки фізичних осіб згідно переліку на загальну частку 0,15 % від статутного капіталу підприємства; виключити зі складу засновників КП «Центральний ринок» засновників, які подали заяви про вихід зі складу засновників підприємства та внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців з урахуванням придбання Гузенко В. М. часток вибувших засновників.

2. Затвердити статутний фонд (капітал) КП «Центральний ринок» у розмірі 1871207 грн. з розподілом часток серед 18 фізичних осіб (згідно переліку).

3. Затвердити нову редакцію Статуту КП «Центральний ринок» ; вважати таким, що втратив чинність, Статут КП «Центральний ринок» затверджений загальними зборами засновників підприємства від 05.04.13 р. протокол № 1 та зареєстрований реєстраційно-ліцензійною палатою виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 12.04.13 р.

4. Обрати до складу ради засновників КП «Центральний ринок» 5 фізичних осіб (згідно переліку); обрати Головою Ради Засновників КП «Центральний ринок» Гузенка В.М., терміном на 5 років (до 15.04.18 р. включно); затвердити посадовий оклад голові ради засновників підприємства у розмірі 9000 грн. на місяць.

5. Призначити на посаду виконавчого директора КП «Центральний ринок» Кольцову Г.І. терміном на 5 років (до 15.04.18 р. включно); затвердити посадовий оклад виконавчому директору підприємства у розмірі 8000 грн. на місяць

6. Обрати до складу ревізійної комісії фізичних осіб (згідно переліку).

Саме ці рішення загальних зборів засновників підприємства, які були оформлені протоколами № 1 від 05.04.13 р. та № 2 від 15.04.13 р., виступили предметом оскарження у господарській справі № 915/1539/13 за позовом Миколаївської обласної спілки споживчих товариств, з підстав порушення процедури скликання та проведення загальних зборів засновників підприємства, що полягало в неповідомленні належним чином позивача про проведення цих загальних зборів, що в свою чергу свідчило про неповноважність зборів у зв'язку з відсутністю кворуму.

Так, 07.05.14 року рішенням господарського суду Миколаївської області по справі № 915/1539/13 позов було задоволено частково, визнано недійсним рішення загальних зборів засновників КП «Центральний ринок» від 05.04.13 р., оформленого протоколом № 1, від 15.04.13 р., оформленого протоколом № 2; визнано недійсним зміни до установчих документів КП «Центральний ринок», проведені Державним реєстратором Усиковою Г.В. 12.04.13 р. та 23.04.13 р. В решті позову, а саме в частині скасування державної реєстрації змін до установчих документів відмовлено.

18.08.14 р. Одеський апеляційний господарський суд України рішення від 07.05.14 р. залишив без змін.

15.10.14 року Вищий господарський суд України залишив без змін постанову Одеського апеляційного суду від 18.08.14 року.

Судові інстанції по справі № 915/1539/13 дійшли висновку «про неповідомлення належним чином позивача про проведення загальних зборів засновників підприємства 05.04.13 р., що позбавило останнього права на участь в управлінні справами товариства. Відсутність позивача на загальних зборах 05.04.13 р. свідчить в свою чергу про відсутність кворуму, що є безумовною підставою для визнання рішення недійсним. Крім того, порушення прав позивача полягає також у тому, що його було виключено зі складу учасників підприємства всупереч положень п. 1.5, 4.3 статуту КП «Центральний ринок» (склад засновників підприємства формується за принципом: обов'язково одним із засновників підприємства є Миколаївська облспоживспілка, решта засновників - фізичні особи; частка Миколаївської облспоживспілки в Статутному фонді підприємства повинна бути не менше 51 %)».

Абзацами 2, 3 п. 17 постанови Пленуму Верховного Суду України від 24.10.08 р. № 17 «Про практику розгляду судами корпоративних спорів» визначено про необхідність врахування судами, що рішення загальних зборів учасників (акціонерів) та інших органів господарського товариства є актами, оскільки ці рішення зумовлюють настання правових наслідків, спрямованих на регулювання господарських відносин, і мають обов'язковий характер для суб'єктів цих відносин. У зв'язку з цим підставами для визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів (учасників) господарського товариства можуть бути:

- порушення вимог закону та/або установчих документів під час скликання та проведення загальних зборів товариства;

- позбавлення акціонера (учасника) товариства можливості взяти участь у загальних зборах;

- порушення прав чи законних інтересів акціонера (учасника) товариства рішенням загальних зборів.

Згідно п. 18 цієї Постанови при розгляді справ судам слід враховувати, що не всі порушення законодавства, допущені під час скликання та проведення загальних зборів господарського товариства, є підставою для визнання недійсними прийнятих на них рішень. Безумовною підставою для визнання недійсними рішень загальних зборів у зв'язку з прямою вказівкою закону є:

- прийняття загальними зборами рішення за відсутності кворуму для проведення загальних зборів чи прийняття рішення (статті 41, 42, 59, 60 Закону України «Про господарські товариства»);

- прийняття загальними зборами рішень з питань, не включених до порядку денного загальних зборів товариства (ч. 4 статті 43 Закону України «Про господарські товариства»);

- прийняття загальними зборами рішення про зміну статутного капіталу товариства, якщо не дотримано процедури надання акціонерам (учасникам) відповідної інформації (статті 40, 45 Закону України «Про господарські товариства»).

Вирішуючи спір про визнання недійсними рішень загальних зборів, суд, перш за все, повинен встановити наявність у особи, яка звернулась з позовом, суб'єктивного матеріального права або законного інтересу, на захист якого подано позов, а також з'ясувати наявність чи відсутність факту їх порушення або оспорювання.

Відповідно до п. 1.12 Рекомендацій Президії Вищого господарського суду України від 28.12.07 р. «Про практику застосування законодавства у розгляді справ з корпоративних відносин (із змінами) недотримання вимог законодавства та установчих документів під час скликання та проведення загальних зборів господарського товариства є порушенням прав учасників (акціонерів) на управління товариством, а не трудових прав керівника (інших посадових осіб) товариства. Відповідно з позовом про визнання недійсними рішень загальних зборів з цих підстав вправі звертатися учасники (акціонери) господарського товариства.

Аналіз правової природи рішень загальних зборів засновників КП «Центральний ринок», які були прийняті з оформленням протоколів № 1 від 05.04.13 р., № 2 від 15.04.13 р. та, в подальшому визнані недійсними в судовому порядку, свідчить що ці рішення полягали в перерозподілі, розподілі та придбанні часток засновників КП «Центральний ринок», тобто в забезпеченні, фактично, переходу права власності на майно (його відчудження), що є оформленням договірних відносин купівлі-продажу майна при проведенні загальних зборів засновників, а відтак є правочином.

Відповідно до приписів ст. 204, абз. 1 ч. 1 ст. 216 Цивільного кодексу України правочин є правомірним, якщо його недійсність прямо не встановлена законом або якщо він не визнаний судом недійсним. Недійсний правочин не створює юридичних наслідків, крім тих, що пов'язані з його недійсністю. У разі недійсності правочину кожна із сторін зобов'язана повернути другій стороні у натурі все, що вона одержала на виконання цього правочину, а в разі неможливості такого повернення, зокрема тоді, коли одержане полягає у користуванні майном, виконаній роботі, наданій послузі, - відшкодувати вартість того, що одержано, за цінами, які існують на момент відшкодування.

Згідно ч.1 ст. 236 ЦК України нікчемний правочин або правочин, визнаний судом недійсним, є недійсним з моменту його вчинення.

Враховуючи вищенаведені факти, норми та обставини, та відповідно до положень п. 4.2 Статуту Кооперативного підприємства «Центральний ринок» станом на 2006 рік Миколаївська облспоживспілка на момент скликання і проведення оспорюваних позачергових загальних зборів засновників КП «Центральний ринок» входила до складу засновників КП «Центральний ринок» з часткою 55% (1028536 грн.), а отже - мала всі законні права на повноцінну участь в діяльності підприємства.

Частинами 1, 2 ст. 65 Господарського кодексу України встановлено, що: управління підприємством здійснюється відповідно до його установчих документів на основі поєднання прав власника щодо господарського використання свого майна і участі в управлінні трудового колективу. Власник здійснює свої права щодо управління підприємством безпосередньо або через уповноважені ним органи відповідно до статуту підприємства чи інших установчих документів.

Відповідно до ст. 97 Цивільного кодексу України управління товариством здійснюють його органи. Органами управління товариством є загальні збори його учасників і виконавчий орган, якщо інше не встановлено законом.

За приписами частини 1, 2, 4 ст. 98 Цивільного кодексу України загальні збори учасників товариства мають право приймати рішення з усіх питань діяльності товариства, у тому числі і з тих, що передані загальними зборами до компетенції виконавчого органу. Рішення загальних зборів приймаються простою більшістю від числа присутніх учасників, якщо інше не встановлено установчими документами або законом. Рішення про внесення змін до статуту товариства, відчуження майна товариства на суму, що становить п'ятдесят і більше відсотків майна товариства, та про ліквідацію товариства приймаються більшістю не менш як у 3/4 голосів, якщо інше не встановлено законом. Учасник товариства не має права голосу при вирішенні загальними зборами товариства питань щодо вчинення з ним правочину та щодо спору між ним і товариством.

Відповідно до абзацу 1 ч. 1, ч. 2-4 ст. 102 Господарського кодексу України загальні збори, зокрема, вносять зміни до статуту кооперативу. Загальні збори мають право приймати будь-які рішення, пов'язані зі статутною діяльністю виробничого кооперативу. Загальні збори члені кооперативу проводяться щорічно після закінчення фінансового року. Вони можуть скликатися також у будь-який час за рішенням правління (голови) кооперативу чи з ініціативи не менш як третини членів кооперативу, якщо інше не передбачено статутом. Загальні збори правомочні приймати рішення, якщо на них присутні більше половини членів виробничого кооперативу. Рішення з питань, зазначених у частині першій цієї статті, приймаються більшістю голосів загальної кількості членів кооперативу.

Згідно ч. 1-3 ст. 15 Закону України «Про кооперацію» вищим органом управління кооперативу є загальні збори членів кооперативу. До компетенції загальних зборів членів кооперативу належить, зокрема, затвердження статут)' кооперативу та внесення до нього змін, прийняття інших рішень, що стосуються діяльності кооперативу; затвердження рішення правління або голови правління про прийняття нових членів та припинення членства. Рішенням загальних зборів членів кооперативу до компетенції загальних зборів можуть бути віднесені інші питання діяльності кооперативу.

За умовами ч. 4-6, 9-12 ст. 15 Закону України «Про кооперацію» чергові загальні збори членів кооперативу скликаються правлінням або головою кооперативу у разі потреби, але не рідше одного разу на рік. Про дату, місце, час проведення та порядок денний загальних зборів члени кооперативу повинні бути повідомлені не пізніше ніж за 10 днів до визначеного строку їх проведення. Позачергові загальні збори членів кооперативу скликаються на вимогу: не менше третини його членів; спостережної ради; ревізійної комісії (ревізора); органу управління кооперативного об'єднання, членом якого він є. Загальні збори членів кооперативу правомочні вирішувати питання, якщо на них присутні більше половини його членів, а збори уповноважених - за наявності не менше двох третин уповноважених. Кожний член кооперативу чи уповноважений кооперативу має один голос, і це право не може бути передано іншій особі. Рішення загальних зборів членів (зборів уповноважених) кооперативу про прийняття, внесення змін до статуту, вступ до кооперативного об'єднання або вихід з нього та про реорганізацію або ліквідацію кооперативу вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менш як 75 відсотків членів кооперативу, присутніх на загальних зборах кооперативу. З інших питань рішення приймаються простою більшістю голосів членів (уповноважених) кооперативу, присутніх на його загальних зборах. Рішення загальних зборів членів (зборів уповноважених) кооперативу приймаються відповідно до його статуту відкритим або таємним голосуванням.

Відповідно до ч. 1 ст. 164 Цивільного кодексу України установчим документом виробничого кооперативу є його статут, що затверджується загальними зборами його членів.

Пунктами 6.1, 6.2 Статуту КП «Центральний ринок», зареєстрованого 04.05.06р. передбачено, що вищим органом управління підприємства є збори засновників підприємства. Органом управління підприємством є рада засновників.

Згідно пунктів 7.1, 7.2, 7.3 вказаного Статуту загальні Збори скликаються не менше 1 разу на рік. Позачергові збори засновників можуть скликатися на вимогу Засновників, частка яких в статутному фонді підприємства складає в сукупності не менш 20 %. Розподіл голосів між засновниками на зборах здійснюється пропорційно залежно від внесків до статутного фонду підприємства.

Відповідно до пунктів 7.7, 7.8 Статуту збори засновників є правомочними, якщо в їх роботі беруть участь засновники, що володіють у сукупності не менш як 75% голосів у статутному фонді (капіталі) підприємства. Рішення зборів засновників приймається кваліфікованою більшістю голосів, тобто є правомірними, якщо за нього проголосували # Засновники, які взяли участь у роботі Зборів Засновників і володіють у сукупності більш як 65 % голосів у статутному фонді (капіталі) підприємства.

За умовами пункту 7.10 Статуту призначення дати, місця і порядку денного чергових чи позачергових зборів засновників здійснює Голова Ради Засновників підприємства за погодженням Миколаївської облспоживспілки не пізніше ніж за 15 днів до проведення зборів засновників.

Отже, з наведених норм вбачається, що порядок скликання, а отже й проведення позачергових загальних зборів засновників КП «Центральний ринок» 29.04.2013 р. відповідачем було порушено, оскільки позивач, як засновник КП «Центральний ринок» з часткою в статутному капіталі підприємства 55%, не був повідомлений належним чином про час, місце та порядок денний проведення оспорюваних загальних зборів.

Ці обставини позбавили учасника підприємства можливості взяти участь у позачергових загальних зборах 29.04.2013 р., рішення якими були прийняті фактично за відсутності кворуму для проведення відповідних загальних зборів.

Наведене свідчить про безумовне порушення прийнятими рішеннями, оформлених протоколом від 29.04.13 р., прав та законних інтересів позивача, як засновника КП «Центральний ринок». Оспорювані рішення прийняті на позачергових загальних зборів засновників КП «Центральний ринок» 29.04.13 р. не тягнуть за собою внесення змін до Статуту підприємства. Водночас, ці рішення в подальшому можуть вплинути на розмір Статутного фонду КП «Центральний ринок».

Згідно приписам ст. ст. 34, 36 ГПК України господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування. Письмовими доказами є документи i матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

З вищевикладеного вбачається, що позивач, як учасник підприємства, цілком правомірно та обґрунтовано звернувся до суду з даним позовом з метою захисту та відновленню своїх порушених прав.

Керуючись ст. ст. 34, 36, 43, 44, 49, 82, 82-1, 84, 85 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Визнати недійсними рішення позачергових загальних зборів засновників Кооперативного підприємства "Центральний ринок", оформленні протоколом без номера від 29 квітня 2013 року.

3. Стягнути з Кооперативного підприємства "Центральний ринок" (54029, м. Миколаїв, проспект Леніна, 25, код ЄДРПОУ 23402072) на користь Миколаївської обласної спілки споживчих товариств ( 54001, м. Миколаїв, вул. Велика Морська, 49, код ЄДРПОУ 01759796) 1218,00 грн. судового збору.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його підписання.

Повне рішення складено 16 грудня 2014 р.

Суддя О.Г.Смородінова

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення11.12.2014
Оприлюднено18.12.2014
Номер документу41922420
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —915/1707/14

Постанова від 01.12.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Таран С.В.

Ухвала від 04.11.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Таран С.В.

Ухвала від 08.10.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Постанова від 22.09.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Самусенко C.C.

Ухвала від 14.09.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Самусенко C.C.

Ухвала від 24.06.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Ухвала від 26.05.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Ухвала від 30.03.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Ухвала від 12.03.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Туренко В.Б.

Ухвала від 17.01.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Туренко В.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні