Ухвала
від 11.12.2014 по справі 916/3440/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання банкрутом

"11" грудня 2014 р. Справа № 916/3440/14

За заявою Державного підприємства „Білгород - Дністровського морського торговельного порту" (67700, Одеська обл., м. Білгород-Дністорвський , вул. Шабська 81) про порушення провадження у справі

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" (65026, Одеська обл., м. Одеса, провулок Воронцовський, буд. 11. код 31348048)

Суддя Бахарєв Б.О.

Представники сторін:

Від кредиторів: ДП „Білгород - Дністровський морський торговельний порт" - Байчан О.М. (довіреність);

Від боржника: Гончаренко О.В. (довіреність);

Розпорядник майна: арбітражний керуючий Сніткіна І.А. (ухвала)

Суть спору: про банкрутство.

Державне підприємство „Білгород - Дністровський морський торговельний порту" звернулось до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" за загальною процедурою, передбаченою Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" №4212-У1 від 22.12.2011р., посилаючись на наявність безспірних грошових вимог в сумі 426 392,51 грн. згідно рішеннями господарського суду Одеської області №19/17-3216-2011 від 14.10.2011р., №13/17-1503-2011 від 05.03.2012р., №5017/2883/2012 від 10.01.2013р.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 02.09.2014р. заяву Державного підприємства „Білгород - Дністровського морського торговельного порту" прийнято до розгляду.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 16.09.2014 р. порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" (65026, Одеська обл., м. Одеса, провулок Воронцовський, буд. 11. код 31348048). З метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення (повідомлення) про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" (65026, Одеська обл., м. Одеса, провулок Воронцовський, буд. 11. код 31348048). Розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" (65026, Одеська обл., м. Одеса, провулок Воронцовський, буд. 11. код 31348048), призначено арбітражного керуючого Сніткіну Ірину Анатоліївну (свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора № 521 від 21.03.2013 р.).

Відповідно до п. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Протягом тридцяти днів з дня оприлюднення оголошення до господарського суду Одеської області з заявами про визнання кредитором Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" в порядку ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" не звернулось жодного кредитора.

На виконання ухвали господарського суду Одеської області від 16.09.2014р. розпорядником майна боржника надано до господарського суду реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП".

Згідно п.8 ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги конкурсних кредиторів, визнані боржником або господарським судом, вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

Відповідно п. 2 ст.25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

Відповідно ч. 8. п. 3 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" поточні кредитори з вимогами до боржника, які виникли після порушення провадження у справі про банкрутство, можуть пред'явити такі вимоги після прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури. До визнання боржника банкрутом спори боржника з кредиторами, які мають поточні вимоги до боржника, вирішуються шляхом їх розгляду у позовному провадженні господарським судом, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 25.11.2014р. затверджено реєстр кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" (65026, Одеська обл., м. Одеса, провулок Воронцовський, буд. 11. код 31348048) у розмірах вимог до боржника з вказівкою черговості задоволення вимог, а саме: І черга - Державне підприємство „Білгород - Дністровський морський торговельний порт" з грошовими вимогами до боржника у сумі 6 090,00 грн.; IV черга - Державне підприємство „Білгород - Дністровський морський торговельний порт" з грошовими вимогами до боржника в сумі 406 077,24 грн.; VI черга - Державне підприємство „Білгород - Дністровський морський торговельний порт" з грошовими вимогами до боржника в сумі 20 315,27 грн.

До господарського суду та розпорядника майна пропозицій щодо санації (план санації) від фізичних осіб та (або) юридичних осіб, які бажали б взяти участь у санації боржника (інвестори) не надходило.

08.12.2014 р. комітетом кредиторів розглянуто питання щодо подальшої процедури у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" і вирішено запропонувати господарському суду Одеської області визнати Товариство з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором арбітражного керуючого Сніткіну І.А. (протокол № 1 від 08.12.2014р.).

Арбітражний керуючий Сніткіна І.А. звернувся до господарського суду Одеської області з заявою про призначення його ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП".

Відповідно до вимог ч. 8 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках , передбачених цим Законом.

Відповідно до ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом. Під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Враховуючи викладені обставини, суд дослідивши майнові активи Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" на предмет їх недостатності для задоволення конкурсних вимог кредиторів дійшов висновку, що боржник неспроможний відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше, як через застосування ліквідаційної процедури і вважає за необхідне визнати Товариство з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" банкрутом, відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого Сніткіну І.А.

Арбітражний керуючий Сніткіна І.А. звернувся до господарського суду Одеської області з клопотанням про затвердження звіту про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування за період виконання обов'язків розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" з 16.09.2014р. по 08.12.2014р. у сумі 7 853,25 грн., який погоджено на засіданні комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" (протокол №1 від 08.12.2014р.).

Відповідно до ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Згідно п.4, 5 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" витрати арбітражного керуючого, пов'язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Законом, крім витрат на страхування його відповідальності за заподіяння шкоди внаслідок неумисних дій або помилки під час виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора, а також витрат, здійснення яких безпосередньо не пов'язане з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, і витрат, пов'язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати, що перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Приймаючи до уваги вищевикладене, клопотання арбітражного керуючого про затвердження витрат відповідає вимогам Закону і підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 37, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" (65026, Одеська обл., м. Одеса, провулок Воронцовський, буд. 11. код 31348048) банкрутом.

2. Відкрити відносно Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" (65026, Одеська обл., м. Одеса, провулок Воронцовський, буд. 11. код 31348048) ліквідаційну процедуру.

3. Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Сніткіну Ірину Анатоліївну (свідоцтво від 21.03.2013р. № 521).

4. Строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю.

5. Скасувати арешт, накладений на майно Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" (65026, Одеська обл., м. Одеса, провулок Воронцовський, буд. 11. код 31348048), визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" (65026, Одеська обл., м. Одеса, провулок Воронцовський, буд. 11. код 31348048). Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" (65026, Одеська обл., м. Одеса, провулок Воронцовський, буд. 11. код 31348048) не допускається.

6. Вимоги за зобов'язаннями Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" (65026, Одеська обл., м. Одеса, провулок Воронцовський, буд. 11. код 31348048), визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

7. Припинити повноваження органів управління Товариством з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" (65026, Одеська обл., м. Одеса, провулок Воронцовський, буд. 11. код 31348048) щодо управління банкрутом та, розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

8. Затвердити арбітражному керуючому Сніткіній Ірині Анатоліївні (свідоцтво від 21.03.2013р. № 521) витрати у сумі 7 853,25 грн.

9. З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення (повідомлення) про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" (65026, Одеська обл., м. Одеса, провулок Воронцовський, буд. 11. код 31348048) банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Повідомлення про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури мають містити:

- найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом;

- найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство;

- дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;

- відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

10. Зобов'язати ліквідатора провести ліквідаційні заходи, передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та після завершення усіх розрахунків з кредиторами надати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження.

11. Призначити розгляд справи в засіданні суду на 19.02.2015р. о 10:00.

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду Одеської області у каб. 546, тел. 307-980.

Примірник постанови надіслати: кредиторам, ліквідатору, відділу державної реєстрації ЮО ФОП реєстраційної служби Одеського МУЮ, відділу з питань банкрутства головного управління юстиції в Одеській області, Другому Приморському ВДВС Одеського МУЮ, ДПІ у Приморському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області.

Суддя

Дата ухвалення рішення11.12.2014
Оприлюднено18.12.2014
Номер документу41924044
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Фірми „КВП" (65026, Одеська обл., м. Одеса, провулок Воронцовський, буд. 11. код 31348048)

Судовий реєстр по справі —916/3440/14

Ухвала від 19.03.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 19.02.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 19.02.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 19.02.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 11.02.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Жеков В.І.

Ухвала від 22.01.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Жеков В.І.

Ухвала від 12.01.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 17.12.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 11.12.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 25.11.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні