Ухвала
від 23.12.2014 по справі 914/4338/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

23.12.2014 р. справа№ 914/4338/14

за позовом: Міського комунального підприємства «Жидачівводоканал», м. Жидачів Львівської області

до відповідача: ПАТ «Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат», м. Жидачів Львівської області

про стягнення 159 167,54 грн.

суддя Юркевич М.В.

За участю представників сторін:

від позивача: Коцовський В.С. - представник

від відповідача не з'явився

На розгляд до господарського суду Львівської області поступила позовна заява Міського комунального підприємства «Жидачівводоканал» до Публічного акціонерного товариства «Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат» про стягнення 135 749,21 грн. основного боргу та 23 418,33 грн. пені.

Ухвалою господарського суду від 10.12.2014 р. порушено провадження у даній справі та призначено її до розгляду на 23.12.2014 р.

В судовому засіданні 23.12.2014р. представник позивача на виконання вимог ухвали суду надав витребувані документи.

Відповідач явку свого уповноваженого представника не забезпечив, причини неявки суду не повідомив, вимоги ухвали суду від 10.12.2014р. не виконав.

Крім того, в засіданні 23.12.2014р. господарському суду стало відомо про те, що ухвалою Господарського суду Львівської області від 10.12.2014 року у справі № 914/4160/14 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю „Тетра-Агро" порушено провадження у справі про банкрутство Публічного акціонерного товариства „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника - Публічного акціонерного товариства „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат".

В силу приписів ч.1,2 ст. 17 ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у разі якщо до боржника, щодо якого порушена справа про банкрутство, пред'явлений позов, який ґрунтується на грошових зобов'язаннях боржника, що виникли до порушення провадження у справі про банкрутство, суди мають у встановленому процесуальним законом порядку приймати такі позовні заяви і вирішувати спір за цією вимогою по суті за правилами позовного провадження до офіційного оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство.

Про офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство розпорядник майна повідомляє суд, який розглядає позовні вимоги конкурсних кредиторів до боржника. Цей суд (суди) після офіційного оприлюднення відповідного оголошення має зупинити позовне провадження та роз'яснити позивачу зміст частини четвертої статті 23 цього Закону, зазначивши про це в ухвалі або в протоколі судового засідання.

Згідно ст. 1 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" офіційне оприлюднення - оприлюднення відомостей про справу про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Статтею 1 ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» визначено, що конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, які виникли до порушення провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника.

Оскільки, позивач звернувся з позовом до Публічного акціонерного товариства „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" до Господарського суду Львівської області за захистом свого порушеного права до порушення провадження у справі про банкрутство останнього, провадження у справі підлягає зупиненню в силу положень ч. 2 ст. 17 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Разом з тим, суд вважає за необхідне роз'яснити позивачу право на звернення до Господарського суду Львівської області в межах справи № 922/4160/14 про банкрутство Публічного акціонерного товариства „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" з письмовою заявою з вимогами до боржника, а також документами, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

В той же час, ч. 4 ст. 23 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Відповідно до ч. 1 ст. 79 ГПК України господарський суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду даної справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи, що розглядається іншим судом.

За таких обставин розгляд справи підлягає зупиненню.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 79, 86 ГПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

1. Провадження у справі № 914/4338/14 за позовом Міського комунального підприємства «Жидачівводоканал» до Публічного акціонерного товариства "Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" про стягнення 159 167,54 грн. зупинити до закінчення розгляду Господарським судом Львівської області справи № 914/4160/14 про банкрутство Публічного акціонерного товариства „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат".

2. Зобов'язати сторони інформувати суд про результати розгляду справи № 914/4160/14.

3. Про подальший хід розгляду справи сторони будуть повідомлені додатково.

Суддя Юркевич М. В.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення23.12.2014
Оприлюднено25.12.2014
Номер документу41994797
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/4338/14

Ухвала від 30.03.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Юркевич М.В.

Ухвала від 23.12.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Юркевич М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні