Ухвала
від 26.12.2014 по справі 903/836/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ПРО ПОВЕРНЕННЯ ЗАЯВИ

"26" грудня 2014 р. № 01-15/903/836/14 Суддя господарського суду Волинської області Гарбар Ігор Олексійович, вивчивши заяву Гіркополонківської сільської ради

про відстрочку виконання рішення господарського суду Волинської області від 22.09.2014 р.

у справі № 903/836/13

за позовом: товариства з обмеженою відповідальністю "Західтранссервіс плюс"

до відповідача: Гіркополонківської сільської ради

про стягнення 48 433, 25 грн.

ВСТАНОВИВ:

Гіркополонківська сільська рада звернулося в суд із заявою про відстрочку виконання рішення господарського суду у справі № 903/836/14 від4 22.09.2014 р.

Заяву мотивує тим, що у зв'язку з важким фінансовим становищем, не проходженням платежів по органах державного казначейства, завершенням 2014 бюджетного року, що ускладнює виконання рішення і робить його неможливим.

Подана заява не може бути прийнята господарським судом з огляду на наступне.

Заяву про надання відстрочки, розстрочки, зміну способу і порядку виконання рішення слід розглядати за правилами ГПК України у межах розглянутої господарським судом справи.

Відповідно до ст. 63 ГПК України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо позовну заяву підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано; у позовній заяві не вказано повного найменування сторін, їх поштових адрес; у позовній заяві не вказано обставин, на яких грунтується позовна вимога, доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини, обгрунтований розрахунок стягуваної чи оспорюваної суми.

Суд звертає увагу заявника, що у поданій заяві відсутній зміст конкретних вимог (після обґрунтування виняткових обставин, що ускладнюють виконання рішення має бути прохальна частина заяви). Окрім цього до вказаної заяви не додано жодних доказів, які б підтверджували обставини, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.

Також необхідно зазначити, що підставою для надання відстрочки або розстрочки виконання рішення можуть бути конкретні обставини, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим у строк або встановленим господарським судом способом. Так, вказані обставини можуть бути доведені відповідними доказами які б дали змогу виконати рішення протягом року, тобто наявність замовлень, надходження коштів, тощо, в т.ч. за допомогою приписів ст.ст.8, 9 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", Положення (стандарти) бухгалтерського обліку: 2 " Баланс"; 3 „Звіт про фінансові результати"; 5" Звіт про власний капітал", 10 "Дебіторська заборгованість; 11 "Зобов'язання".

Також судом звертається увага на ту обставину, в даному випадку заяву підписано О.П. Перванчуком, однак в суду не має доказів про те, що саме він є сільським головою. В поданій заяві не вказано, обставин, на яких грунтується подана заява, доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини.

Викладені обставини виступають підставою для повернення даної заяви без розгляду що, в свою чергу, не позбавляє заявника права на повторне звернення з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущених недоліків.

На підставі викладеного, керуючись, ст. 63, ст. 121 Господарського процесуального кодексу України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Заяву Гіркополонківської сільської ради про відстрочку виконання рішення господарського суду Волинської області від 22.09.2014 р. у справі № 903/836/13 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Західтранссервіс плюс" до Гіркополонківської сільської ради про стягнення 48 433, 25 грн. повернути без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в порядку, передбаченому ст. 106 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя І. О. Гарбар

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення26.12.2014
Оприлюднено29.12.2014
Номер документу42010970
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/836/14

Ухвала від 26.12.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Рішення від 22.09.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 09.09.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні