Ухвала
від 30.12.2014 по справі 388/801/14-ц
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Долинський районний суд Кіровоградської області

110 м. м. Долинська Долинський район Кіровоградська область Україна 28500

Справа № 388/801/14-ц

У Х В А Л А

30.12.2014 м. Долинська

Долинський районний суд Кіровоградської області в

складі : Головуючого судді Бойка П.М.

При секретарі Васіч А.М.

розглянувши цивільну справу за заявою ТОВ « Інтерагроком -К» про перегляд заочного рішення та поновлення строку на розгляд даної заяви ,

В С Т А Н О В И В :

Заочним рішенням Долинського районного суду Кіровоградської областьі від 25.09.2014 року задоволено позов ФГ «АСК» до ОСОБА_1 , ТОВ « Інтерагроком-К » , відділу Держземагенства у Долинському районі Кіровоградської області , третя особа , яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на строні відповідача : реєстраційна служба Долинського РУЮ Кіровоградської області про визнання недійсним правочину -договору оренди земельної ділянки та усунення перешкод у користуванні майном .

Представник відповідача ТОВ «Інтерагроком-К» 22.10.2014 року звернувся з заявою про перегляд даного заочного рішення , яке отримав 09.10.2014 року , в якій наводить правове обгрунтування неправомірності прийнятого рішення суду .

Ухвалою Долинського районного суду від 29.10.2014 року заяву залишено без руху до 12.11.2014 року та зобов`язано сплатити судовий збір .

Ухвалою від 12.11.2014 року заяву визнано неподаною та повернуто заявникові , оскільки судовий збір не було сплачено .

12.12.2014 року представник ТОВ « Інтерагроком -К» звернувся до суду з заявою про поновлення строку розгляду заяви про перегляд заочного рішення суду , мотивуючи тим, що судовий збір було сплачено своєчасно , а до суду не надано квитанцію про його сплату . На підтвердження надав копію квитанції про сплату судового збору від 11.11.2014 року .

Відповідно до ст. 73 ЦПК України суд поновлює або продовжує строк , встановленипй відповідно законом або судом за клопотанням сторони або іншої особи у разі його пропущення з поважних причин..

В даному випадку є підстави для поновлення строку для розгляду заяви про перегляд заочного рішення .

Представник відповідача в судове засідання не з`явився , подав до суду заяву в якій просить заяву розглянути у його відсутність .Просить скасувати заочне рішення та призначити до нового розгляду .

Представник ФГ «АСК» в судове засідання не з»явився , подав до суду заяву , в якій просить заяву розглянути без його участі . Вимоги щодо скасування заочного рішення просить залишити без задоволення .

Відповідно до ст. 231 ЦПК України неявка інших осіб , належним чином повідомлених про час і місце засідання не перешкоджає розгляду заяви .

Відповідно до ст. 232 ЦПК України заочне рішення підлягає скасуванню , якщо судом буде встановлено , що відповідач не з`явився в судове засідання та не повідомив про причини неявки з поважних причин і докази , на які він посилається , мають істотне значення для правильного вирішення справи .Тобто для скасування заочного рішення суду необхідна наявність зазначених вимог в сукупності .

В даному випадку про дату розгляду справи відповідач був належним чином повідомлений про що свідчать його заяви (а.с.26-27) та записи в розносній книзі канцелярії суду(а.с. 40) .Поважності причин неявки до суду не наведено . Нових доказів на обгрунтування заперечень проти вимог позивача не наведено .

Тому є підстави для залишення заяви без задоволення .

Керуючись ст. 73, 231 ЦПК України ,-

У Х В А Л И В :

Заяву ТОВ « Інтерагроком-К» про поновлення строку на розгляд заяви про перегляд заочного рішення Долинського районного суду Кіровоградської області від 25.09.2014 року задовільнити , строк поновити .

Заяву ТОВ « Інтерагроком-К» про поновлення строку на розгляд заяви про перегляд заочного рішення Долинського районного суду Кіровоградської області від 25.09.2014 року за позовом ФГ «АСК» до ОСОБА_1 ,ТОВ «Інтерагроком-К» , відділу Держземагенства у Долинському районі Кіровоградської області , третя особа , яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на строні відповідача : реєстраційна служба Долинського РУЮ Кіровоградської області про визнання недійсним правочину -договору оренди земельної ділянки та усунення перешкод у користуванні майном , залишити без задоволення .

Ухвала не оскаржується .

Суддя ОСОБА_2

СудДолинський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення30.12.2014
Оприлюднено12.01.2015
Номер документу42196042
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —388/801/14-ц

Ухвала від 30.12.2014

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бойко П. М.

Ухвала від 12.11.2014

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бойко П. М.

Рішення від 25.09.2014

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бойко П. М.

Ухвала від 12.05.2014

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бойко П. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні