Ухвала
від 03.06.2009 по справі б11/086-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б11/086-09

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  КИЇВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

01032, м.Київ-32, вул. Комінтерну, 16                                                                        тел.230-31-77

УХВАЛА

"03" червня 2009 р.                                                  Справа № Б11/086-09

За заявою      Державної податкової інспекції у Вишгородському районі

до                    Товариства з обмеженою відповідальністю «Укратом-Фінанс»,

                       м. Вишгород

про                  банкрутство

Суддя –Мальована Л.Я.

                                                                 кредитор –Сингаєвська Л.В., дов. №                 

                                       Представники:                   2113/9/10-036 від 22.09.2008 р.

                                                                  боржник –не з‘явився

                                                                                                         

Обставини справи:

Кредитор –ДПІ у Вишгородському районі звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство ТОВ «Укратом-Фінанс»у зв'язку з неспроможністю останнього виконати грошові вимоги перед кредитором в сумі 928 грн. 28 коп. згідно ст. 52 ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Представник кредитора наполягає на своїх вимогах, вважає їх обґрунтованими та законними.

Боржник в засідання суду не з‘явився, про що був належним чином повідомлений судом.

На підставі ст. 75 ГПК України справа розглядається за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши  представника  кредитора,  суд встановив, що товариство з обмеженою відповідальністю «Укратом-Фінанс»зареєстровано 10.03.1999 р. Вишгородськю районною державною адміністрацією за юридичною адресою: Київська область, м. Вишгород, вул. Промислова, 3 (код ЄДРПОУ 30267555), про що винесено рішення № 0074.

Так як боржник самостійно не сплатив заборгованість перед кредитором, ДПІ у Вишгородському районі направлено до господарського суду Київської області адміністративний позов про стягнення з боржника податкової заборгованості в загальній сумі 928 грн. 28 коп.

Постановою суду від 24.06.2008 р. адміністративний позов по справі № А6/339-08 задоволений, про що виданий виконавчий лист, який у відповідності до ст. 258 КАС України направлений до ВДВС Вишгородського РУЮ для примусового виконання.

Постановою від 10.12.2008 р. ВДВС Вишгородського РУЮ виконавчий документ повернутий без виконання у зв'язку з тим, що майна на яке можна звернути стягнення в рахунок погашення боргу не виявлено, кошти на рахунку боржника відсутні.

Відповідно до ч. 1, 5 ст. 52 Закону в разі, якщо громадянин - підприємець - боржник або керівні органи боржника юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Згідно із ст. 93 ЦК України та п. 5 ст. 1 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»місцезнаходженням юридичної особи є адреса органу або особи, які відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступають від її імені.

Ст. 6 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»передбачено, що з метою забезпечення органів державної влади та учасників цивільного обороту достовірною інформацією    про    юридичних    осіб    та    фізичних    осіб    (підприємців) створюється Єдиний державний реєстр, який містить відомості щодо місцезнаходження юридичної особи, дати та номеру записів про проведення державної реєстрації юридичної особи, дату та номеру записів про внесення змін до нього, дати видачі або зміни свідоцтва про державну реєстрацію, дані про установчі документи, дати та номери записів про внесення змін до них, про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням тощо.

Відповідно до вимог ст. 17 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу, а також відомості про зарезервовані найменування юридичних осіб.

Обґрунтовуючи відсутність боржника за місцезнаходженням, ініціюючий кредитор надав до матеріалів справи акт № 68 від 01.10.2007 р., який підтверджує, що за адресою: Київська область, м. Вишгород, вул. Промислова, 3, товариство відсутнє.

Але, враховуючи те, що кредитором не виконані вимоги суду, викладені в ухвалі від 14.05.2009 р. –не поданий витяг з Єдиного державного реєстру, тому останнім не подано доказів в підтвердження відсутності боржника за юридичною адресою.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 40 ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 80, ст. 86  ГПК України, суд –

У Х В А Л И В:

1.          Провадження у справі № Б11/086-09 припинити.

2.          Копію ухвали направити кредитору, боржнику, державному реєстратору та Київському регіональному управлінню з питань банкрутства.

Суддя                                                                                             Мальована Л.Я.

Дата ухвалення рішення03.06.2009
Оприлюднено05.08.2009
Номер документу4220919
СудочинствоГосподарське
Суть                 банкрутство

Судовий реєстр по справі —б11/086-09

Ухвала від 31.08.2009

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Ільєнок Т.В.

Постанова від 14.09.2009

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Ільєнок Т.В.

Ухвала від 12.08.2009

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Ільєнок Т.В.

Ухвала від 03.06.2009

Господарське

Господарський суд Київської області

Мальована Л.Я.

Ухвала від 14.05.2009

Господарське

Господарський суд Київської області

Мальована Л.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні