Рішення
від 24.12.2014 по справі 908/5113/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 7/106/14

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.12.2014 Справа № 908/5113/14

За позовом: ОСОБА_1, м. Запоріжжя.

до відповідача : Товариства з обмеженою відповідальністю "Транспортна компанія "Гранд-Авто", м. Запоріжжя.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

- ОСОБА_2, м. Запоріжжя.

- ОСОБА_3, м. Запоріжжя.

- Державна реєстраційна служба Запорізького міського управління юстиції, м.Запоріжжя.

Суддя Кутіщева - Арнет Н.С.

Представники:

Від позивача : ОСОБА_4, свідоцтво про право заняття адвокатською діяльністю № 778 від 11.03.2010р., договір про право надання правової допомоги № 5/193 від 09.09.2014р.

від відповідача : не з'явився;

від третьої особи 1: не з'явився;

від третьої особи 2: ОСОБА_5, довіреність № 2287 від 03.12.2014р.;

від третьої особи 3: не з'явився;

Заявлено позов ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Транспортна компанія "Гранд-Авто", про визнання недійсним рішення загальних зборів товариства. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ОСОБА_2, м. Запоріжжя; ОСОБА_3, м. Запоріжжя; Державна реєстраційна служба Запорізького міського управління юстиції, м. Запоріжжя.

Обґрунтовуючи позовні вимоги, позивач вказує на те, 04.09.2007 року Виконавчим комітетом Запорізької міської ради було зареєстровано Товариство з обмеженою відповідальністю «ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ «ГРАНД-АВТО» (код ЄДРПОУ 35366715). Відповідно до статуту ТОВ «ТК «ГРАНД-АВТО» (в редакції від 14.12.2010р.), учасниками Товариства були:

1. Громадянин України ОСОБА_2 із часткою у статутному капіталі Товариства 50 %, що відповідає 22 000,00 грн.

2. Громадянка України ОСОБА_1 із часткою у статутному капіталі Товариства 50 %, що відповідає 22 000,00 грн.

Позивач зазначає, що після ознайомлення з усією документацією підприємства у у серпні 2014р., їй стало відомо, що 30 березня 2011 року на загальних зборах ТОВ «ТК «ГРАНД-АВТО» було прийнято рішення, оформлене протоколом загальних зборів учасників № 1/11 від 30.03.2011 р., яке підписане лише ОСОБА_2 та ОСОБА_3 Даним рішенням загальних зборів учасників ТОВ «ТК «ГРАНД-АВТО» вирішено:

- ввести до складу учасників товариства ОСОБА_3;

- вивести зі складу учасників товариства ОСОБА_1 за її власним бажанням згідно заяви;

- перерозподілити статутний капітал Товариства між ОСОБА_2 та ОСОБА_3 по 50 % кожному;

- затвердити нову редакцію Статуту ТОВ «ТК «ГРАНД-АВТО»;

- доручити реєстрацію нової редакції Статуту ТОВ «ТК «ГРАНД-АВТО» в Виконавчому комітеті Запорізької міської ради начальнику юридичного відділу Товариства ОСОБА_6

Позивач вважає, що рішення загальних зборів ТОВ «ТК «ГРАНД-АВТО», оформлене протоколом загальних зборів учасників № 1/11 від 30.03.2011 р., прийняте всупереч вимог чинного законодавства України та статуту Товариства, поскільки, в порушення вимог нормативно-правових актів та статуту Товариства, ОСОБА_1 ніяким чином не була повідомлена про час і місце проведення загальних зборів ТОВ «ТК «ГРАНД-АВТО» та про його порядок денний, чим порушені Були права і інтереси позивача, внаслідок чого має бути визнане недійсним.

Ухвалою суду від 24.11.2014р позовну заяву прийнято до розгляду, присвоєно провадженню № 7/106/14, судове засідання призначено на 08.12.2014р.

Ухвала суду була направлена в установленому законом порядку на адреси, зазначені позивачем у позовній заяві.

Відповідно до п. 3.9.1 Постанови Пленуму ВГС від 26.12.2011р. № 18 "Про деякі питання практики застосування ГПК України", особи, які беруть участь у справі, вважаються повідомленими про час і місце розгляду судом справи у разі виконання останнім вимог частини першої статті 64 та статті 87 ГПК України .

Відповідно до п. п. 3.9.2, 3.9.3 Постанови Пленуму ВГС України від 26.12.2011р. № 18 "Про деякі питання практики застосування ГПК України", у випадку нез'явлення в засідання господарського суду представників обох сторін або однієї з них справа може бути розглянута без їх участі, якщо неявка таких представників не перешкоджає вирішенню спору.

У разі присутності сторони або іншого учасника судового процесу в судовому засіданні, протокол судового засідання, в якому відображені відомості про явку сторін (пункт 4 частини другої статті 81-1 ГПК України), є належним підтвердженням повідомлення такої сторони (іншого учасника судового процесу) про час і місце наступного судового засідання.

За змістом цієї норми, зокрема, в разі, якщо ухвалу про порушення провадження у справі було надіслано за належною адресою (тобто повідомленою суду стороною, а в разі ненадання суду відповідної інформації - адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців) і не повернуто підприємством зв'язку або повернуто з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про час і місце розгляду справи судом.

Згідно ст. 75 ГПК України, якщо відзив на позовну заяву і витребувані господарським судом документи не подано, справу може бути розглянуто за наявними у справі матеріалами.

Крім того, неявка в судове засідання представників сторін не звільняє сторони від обов'язку і не позбавляє можливості надати необхідні матеріали, які судом витребувані чи сторони хотіли б надати до справи.

Згідно ст. 22 ГПК України, сторони зобов'язані добросовісно користуватися належними їх процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об'єктивного дослідження всіх обставин справи.

Згідно ст. 33 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Докази додаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

Згідно ст. 4-5 ГПК України, невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим кодексом та іншими законами України.

05 грудня 2014р. від відповідача надійшов відзив на позовну заяву, в якому відповідач вказує, що, вивчивши позовну заяву ТОВ «Транспортна компанія «Гранд-Авто» не заперечує проти її задоволення, а також зазначає, що не має можливості направити представника в судове засідання (відзив долучено до матеріалів справи), просить суд спір розглянути без участі його представника.

До суду 08.12.2014р. від третьої особи 1 (ОСОБА_2.) надійшла заява, в якій третя особа 1 підтверджує що загальні збори ТОВ «Транспортна компанія «Гранд-Авто», призначені на 30.03.2011р., проводились без попереднього повідомлення всіх учасників ТОВ ««Транспортна компанія «Гранд-Авто» про час і місце їх проведення, а сам протокол № 1/11 загальних зборів від 30.03.2011р. підписувався в інший день, ніж в той, який зазначений в протоколі, а також просить суд розглядати спір без його участі.

Відзив відповідача і заява третьої особи 1, подані згідно ст. 22 ГПК України, і долучені судом до матеріалів справи.

В судовому засіданні 08.12.2014р. представник третьої особі 2 (ОСОБА_3.) надав суду клопотання про витребування доказів.

Клопотання подано згідно зі ст. 22 ГПК України, судом залишено без задоволення як необґрунтоване, та таке, що не відповідає вимогам ст. 38 ГПК України.

В судовому засіданні представник третьої особи 2 (ОСОБА_3.) надав суду заяву про застосування строку позовної давності.

Клопотання подано згідно зі ст. 22 ГПК України, судом прийнято до розгляду

В судовому засіданні 08.12.2014р., представник третьої особи 2 (ОСОБА_3.) наполягав на обов'язкову явку представника від третьої особи 3 (Державна реєстраційна служба Запорізького міського управління юстиції, м. Запоріжжя).

Представник третьої особи 2 в судових засіданнях не визнав позовні вимоги, і надав клопотання (24.12.2014р. в продовженому судовому засіданні повторно) про застосування строків позовної давності та клопотання про витребування доказів від третьої особи 3 Реєстраційної служби Запорізького МУЮ.

Згідно з ч. 4 ст. 27 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог , користуються процесуальними правами і несуть процесуальні обов'язки сторін, крім права на зміну підстави і предмета позову, збільшення чи зменшення розміру позовних вимог, а також на відмову від позову або визнання позову. Таким чином і клопотання про застосування строку позовної давності і залишення позову без задоволення, тобто таким чином його невизнання третьої особи без самостійних вимог на предмет спору не мають права подавати.

Тому клопотання третьої особи 2 про застосування строків позовної давності залишено судом без задоволення, як таке, що порушує ст. 27 ГПК України.

Клопотання про витребування додаткових доказів теж залишено судом без задоволення, так як не відповідає ст. 38 ГПК України, матеріали які вимагає третя особа 2 від Реєстраційної служби, не є належними доказами, в розумінні ст. 34 ГПК України, щодо підстав які є обґрунтуванням заявленого предмету спору (а саме порушення порядку скликання загальних зборів учасників).

Представник позивача надав суду витяг з ЄДР щодо місцезнаходження відповідача, станом на 05.12.2014р., згідно з яким, відповідач зареєстрований в ЄДР за адресою, вказаною позивачем у позовній заяві, за якою направлялися ухвали суду.

В зв'язку з неявкою представника відповідача, третьої особи 1, 3 та неналежного виконання сторонами вимог суду, викладених в ухвалі суду від 24.11.2014р., судове засідання слід відкладалось до 24.12.2014р.

09 грудня 2014р. від Реєстраційної служби Запорізького міського управління юстиції надійшло клопотання, в якому державний реєстратор вказує на те, що Реєстраційна служба Запорізького міського управління юстиції прийняла повноваження органу державної реєстрації з 01.07.2014р. Предметом спору є реєстраційні дії, які не проводились Реєстраційною службою. Державна реєстрація проводилась на підставі поданих документів, підстави для відмови були відсутні. Третя особа 3 просить суд справу розглянути без їх участі . (клопотання долучено судом до матеріалів справи)

Розгляд справи, по ініціативі суду, здійснювався із застосування засобів фіксації судового процесу.

Спір розглянуто згідно зі ст. 75 ГПК України, по наявних у справі матеріалах.

Судовий процес закінчено 24.12.2014р., оголошенням вступної та резолютивної частин рішення в присутності представників позивача та третьої особи 2.

Вивчивши матеріали справи, вислухавши пояснення представників позивача та третьої особи 2, суд

ВСТАНОВИВ:

04.09.2007 року Виконавчим комітетом Запорізької міської ради було зареєстровано Товариство з обмеженою відповідальністю «ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ «ГРАНД-АВТО» (код ЄДРПОУ 35366715).

Відповідно до Статуту ТОВ «ТК «ГРАНД-АВТО» (в редакції від 14.12.2010р.), учасниками Товариства були:

3. Громадянин України ОСОБА_2 із часткою у статутному капіталі Товариства 50 %, що відповідає 22 000,00 грн.

4. Громадянка України ОСОБА_1 із часткою у статутному капіталі Товариства 50 %, що відповідає 22 000,00 грн.

Позивач зазначає, що після ознайомлення з усією документацією підприємства у серпні 2014р., їй стало відомо, що 30 березня 2011 року на загальних зборах ТОВ «ТК «ГРАНД-АВТО» було прийнято рішення, оформлене протоколом загальних зборів учасників № 1/11 від 30.03.2011 р., яке підписане лише ОСОБА_2 та ОСОБА_3

Даним рішенням загальних зборів учасників ТОВ «ТК «ГРАНД-АВТО» вирішено:

- ввести до складу учасників товариства ОСОБА_3;

- вивести зі складу учасників товариства ОСОБА_1 за власним бажанням згідно заяви;

- перерозподілити статутний капітал товариства між ОСОБА_2 та ОСОБА_3. по 50 % кожному;

- затвердити нову редакцію статуту ТОВ «ТК «ГРАНД-АВТО»;

- доручити реєстрацію нової редакції статуту ТОВ «ТК «ГРАНД-АВТО» в Виконавчому комітеті Запорізької міської ради начальнику юридичного відділу товариства ОСОБА_6

Позивач зазначає, що відповідачем загальні збори учасників відбулися з порушенням установленого законодавством і статутом ТОВ «ТК «ГРАНД-АВАТО» порядку, чим в значній мірі порушені права позивача.

Відповідно до ст. 92 ЦК України, юридична особа набуває цивільних прав та обов'язків і здійснює їх через свої органи, які діють відповідно до установчих документів та закону. Порядок створення органів юридичної особи також встановлюється установчими документами та законом.

Вимогами статті 97 ЦК України встановлено, що управління товариством здійснюють його органи. Органами управління товариством є загальні збори його учасників і виконавчий орган, якщо інше не встановлено законом.

Аналогічні положення містяться у ст. 58 Закону України «Про господарські товариства».

У пункті 10.2 статуту ТОВ «ТК «ГРАНД-АВТО» (в редакції від 14.12.2010 р.) зазначено, що вищим органом управління товариства є загальні збори учасників.

Пунктом 4.1 статуту ТОВ «ТК «ГРАНД-АВТО» (в редакції від 14.12.2010р.) гарантовано, що кожний учасник товариства має право брати участь в управлінні товариством у порядку, встановленому у цьому статуті; отримувати додаткову інформацію та довідки по всім питанням, пов'язаним з діяльністю товариства.

Згідно з ч. 1 ст. 60 Закону України «Про господарські товариства», загальні збори учасників вважаються повноважними, якщо на них присутні учасники (представники учасників), що володіють у сукупності більш як 60 відсотками голосів.

Відповідно до положень статті 61 цього Закону, загальні збори учасників товариства з обмеженою відповідальністю скликаються не рідше двох разів на рік, якщо інше не передбачено установчими документами. Позачергові загальні збори учасників скликаються головою товариства при наявності обставин, зазначених в установчих документах, у разі неплатоспроможності товариства, а також у будь-якому іншому випадку, якщо цього потребують інтереси товариства в цілому, зокрема, якщо виникає загроза значного скорочення статутного капіталу. Загальні збори учасників товариства повинні скликатися також на вимогу виконавчого органу. Учасники товариства, що володіють у сукупності більш як 20 відсотками голосів, мають право вимагати скликання позачергових загальних зборів учасників у будь-який час і з будь-якого приводу, що стосується діяльності товариства. Якщо протягом 25 днів голова товариства не виконав зазначеної вимоги, вони вправі самі скликати загальні збори учасників. Про проведення загальних зборів товариства учасники повідомляються передбаченим статутом способом з зазначенням часу і місця проведення зборів та порядку денного. Повідомлення повинно бути зроблено не менш як за 30 днів до скликання загальних зборів. Будь-хто з учасників товариства вправі вимагати розгляду питання на загальних зборах учасників за умови, що воно було ним поставлено не пізніш як за 25 днів до початку зборів. Не пізніш як за 7 днів до скликання загальних зборів учасникам товариства повинна бути надана можливість ознайомитися з документами, внесеними до порядку денного зборів. З питань, не включених до . порядку денного, рішення можуть прийматися тільки за згодою всіх учасників, присутніх на зборах.

В порушення зазначених вимог нормативно-правових актів та статуту товариства позивач ніяким чином не була повідомлена про час і місце проведення загальних зборів учасників ТОВ «ТК «ГРАНД-АВТО» та про його порядок денний, внаслідок чого, не лише не була присутня при їх проведенні, але й за відсутністю відповідного кворуму (60 % голосів) вказані загальні збори учасників ТОВ «ТК «ГРАНД-АВТО», що мали місце 30.03.2011 року, взагалі не можуть вважатись повноважними.

Щодо того, що збори скликані з порушенням згоджуються і відповідач (відзив на позовну заяву) і підтверджує третя особа 1 ОСОБА_2 в своїй заяві.

Відповідно до п. 2.11. рекомендацій Президії Вищого господарського суду України від 28.12.2007 р. №04-5/14 «Про практику застосування законодавства у розгляді справ, що виникають з корпоративних відносин», під час вирішення спорів про визнання недійсними рішень загальних зборів недійсними суду слід з'ясовувати, чи відповідає оспорюване рішення вимогам чинного законодавства та/або компетенції органу, що прийняв це рішення, чи були загальні збори правомочними, чи було дотримано визначеного законом порядку скликання і проведення загальних зборів. Зокрема, підставами недійсності рішень загальних зборів є такі: рішення прийнято з питання, не включеного до порядку денного загальних зборів (п. «г»); рішення прийнято загальними зборами акціонерів, під час скликання і проведення яких не було дотримано вимог законодавства або статуту акціонерного товариства, якщо це призвело до істотного порушення прав позивача (п. «є»).

Безумовною підставою для визнання недійсними рішень загальних зборів у зв'язку з прямою вказівкою закону є:

- прийняття загальними зборами рішення за відсутності кворуму для проведення загальних зборів чи прийняття рішення (статті 41, 42, 59, 60 Закону про господарські товариства);

- прийняття загальними зборами рішень з питань, не включених до порядку денного загальних зборів товариства (частина четверта статті 43 Закону про господарські товариства);

- прийняття загальними зборами рішення про зміну статутного капіталу товариства, якщо не дотримано процедури надання акціонерам (учасникам) відповідної інформації (статті 40, 45 Закону про господарські товариства). (п.18 Постанови Пленуму Верховного Суду України, від 24.10.2008, № 13 "Про практику розгляду судами корпоративних спорів".

Проведення 30.03.2011р. загальних зборів учасників товариства без повідомлення про них позивачки, порушило її права знати про час, місце проведення зборів, порядок денний, вносити свої пропозиції щодо порядку денного, брати участь у зборах.

Прийняття рішень такими зборами навіть за наявності кворуму є порушенням корпоративних прав учасника товариства.

Затверджені рішенням від 30.03.2011 року зміни до Статуту, прийняті без повідомлення позивача, порушують права і охоронювані законом інтереси позивача.

З протоколу зборів № 1/11 від 30.03.2011 року вбачається, що підписаний він лише ОСОБА_2 та ОСОБА_3

В Постанові Верховного суду України від 02.09.2014р. № 5017/1221/2012, судова палата у господарських справах, встановила, що відповідно до ч. 5 ст. 61 Закону України «Про господарські товариства», про проведення загальних зборів товариства учасники повідомляються передбаченим статутом способом з зазначенням часу і місця проведення зборів та порядку денного. Повідомлення повинно бути зробленої не менш як за 30 днів до скликання загальних зборів. Будь-хто з учасників товариства вправі вимагати розгляду питання на загальних зборах учасників за умови, що воно було ним поставлено не пізніш як за 25 днів до початку зборів. Не пізніш як за 7 днів до скликання загальних зборів учасникам товариства повинна бути надана можливість ознайомитися з документами, внесеними до порядку денного зборів. З питань, не включених до порядку денного, рішення можуть прийматися тільки за згодою всіх учасників, присутніх на зборах.

Відповідно до абз. 3 п. 3.10. рекомендацій президії Вищого господарського суду України від 28.12.2007р. № 04-5/14 "Про практику застосування законодавства у розгляді справ, що виникають з корпоративних відносин" у рішенні про виключення учасника з господарського товариства повинно бути обґрунтовано причини такого виключення і зазначено, які саме факти невиконання статутних обов'язків стали підставою виключення учасника з товариства, в чому полягає систематичність невиконання учасником товариства його обов'язків, якими саме діями (бездіяльністю) учасник перешкоджає досягненню цілей товариства. Відсутність відповідних відомостей у рішенні про виключення учасника з товариства може бути підставою для визнання такого рішення недійсним за позовом даного учасника.

На адвокатський запит представника позивача ТОВ «Транспортна компанія «ГРАНД-АВТО» зазначило, що на підприємстві відсутній журнал реєстрації учасників ТОВ, які були на загальних зборах учасників товариства, що відбулися 30.03.2011р., в зв'язку з чим, ТОВ «Транспортна компанія «ГРАНД-АВТО» не може підтвердити, сповіщення учасників факт їх присутності на загальних зборах30.03.2011р..

Не надано цьому підтвердження і третьою особою 2 - ОСОБА_7

Згідно ст. 32 ГПК України, доказами у справі є будь-які фактичні дані , на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору.

Таким чином, приписами даної правової норми встановлено, що саме на підставі відповідних доказів господарський суд, у визначеному законом порядку, встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються доводи сторони (сторін).

Згідно зі ст. 34 ГПК України, господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи.

Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Відповідач не підтвердив належними доказами, що позивачка, чи інші учасники товариства, були належним чином повідомлені та ознайомлено з питаннями, внесеними до порядку денного.

Оскільки безумовною підставою для визнання недійсними рішень загальних зборів у зв'язку з прямою вказівкою закону є прийняття загальними зборами рішення за відсутності кворуму для проведення загальних зборів чи прийняття рішень, а також те, що під час скликання і проведення зборів не було дотримано вимог закону та статуту товариства, що призвело до порушення прав та законних інтересів його учасників, тому суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення позову, правова позиція суду відповідає аналогічній правовій позиції, викладеній в постанові Верховного суду України від 16.05.2011р. по справі № 5017/1221/2012, постанова Вищого господарського суду від 02.09.2014 справа № 09/16/5026/1527/2011.

З урахуванням вищевикладеного, позовні вимоги підлягають задоволенню.

Судові витрати слід покласти на відповідача, в порядку ст. 49 ГПК України, поскільки спір з його вини доведено до судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 3, 22, 28, 33, 34, 43, 49, 75, 82, 84, 85, 86 ГПК України, суд:

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Транспортна компанія "Гранд-Авто" задовольнити.

Визнати недійсним рішення загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ «ГРАНД-АВТО» (код ЄДРПОУ 35366715), оформлене протоколом загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ «ГРАНД-АВТО» № 1/11 від 30.03.2011р., щодо введення до складу учасників Товариства ОСОБА_3, виведення зі складу учасників Товариства ОСОБА_1, перерозподілу статутного капіталу Товариства між ОСОБА_2 та ОСОБА_8, затвердженя нової редакції Статуту ТОВ «ТКГАНД-АВТО», доручення реєстрації нової редакції Статуту ТОВ «ТК «ГРАНД-АВТО».

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ «ГРАНД-АВТО» (код ЄДРПОУ 35366715) на користь ОСОБА_1 1218 (одна тисяча двісті вісімнадцять) грн. 00 коп. судового збору.

Видати наказ.

Рішення вступає в законну силу через 10 днів з дня його підписання.

Дата підписання « 05» січня 2015р.

Представникам позивача та третьої особи 2, присутнім в судовому засіданні 24.12.2014р., судом роз'яснено ст. 87 ГПК України .

Суддя Н.С. Кутіщева-Арнет

Дата ухвалення рішення24.12.2014
Оприлюднено14.01.2015
Номер документу42239809
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/5113/14

Ухвала від 24.02.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Камишева Л.М.

Ухвала від 08.12.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кутіщева-Арнет Н.С.

Постанова від 08.06.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Євсіков О.O.

Ухвала від 25.05.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Євсіков О.O.

Ухвала від 21.04.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Саранюк В.I.

Ухвала від 15.05.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Євсіков О.O.

Судовий наказ від 07.04.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

Постанова від 12.03.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Камишева Л.М.

Ухвала від 29.01.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Камишева Л.М.

Рішення від 24.12.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кутіщева-Арнет Н.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні