Ухвала
від 15.01.2015 по справі 824/3560/14-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про зупинення провадження в адміністративній справі 15 січня 2015 р. м. Чернівці Справа № 824/3560/14-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Григораша В.О.;

секретаря судового засідання - Сопко В.Ю.;

за участю:

представника позивача - Королюк В.І.;

представника відповідача - Фуштея М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Приватного підприємства "МІК+" до Новоселицької об'єднаної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області про визнання протиправними та скасування податкового повідомлення-рішення , -

ВСТАНОВИВ:

В поданому до суду адміністративному позові Приватне підприємство "МІК+" (позивач) просить визнати нечинним та скасувати податкове повідомлення-рішення Новоселицької об'єднаної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області (відповідач) №0001212200 від 28.10.2014 року.

В судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю "ТК Укрнафтаторг" та зупинення провадження у даній адміністративній справі для надання додаткових доказів, які можуть вплинути на результат розгляду справи.

Представник відповідача в судовому засіданні не заперечував проти задоволення вказаного клопотання.

Розглянувши клопотання представника позивача, заслухавши думку представника відповідача, перевіривши матеріали справи, суд приходить до висновку, що вказане клопотання підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 53 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі. Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Судом встановлено, що підставою для винесення спірного податкового повідомлення-рішення №0001212200 від 28.10.2014 року став висновок податкового органу про нереальність господарських операцій між позивачем та ТОВ "ТК Укрнафтаторг" (код ЄДРПОУ 38021514).

Таким чином, рішення за результатами розгляду даної справи, може вплинути на права, обов'язки чи законні інтереси ТОВ "ТК Укрнафтаторг", яке у відповідності до ч. 2 ст. 53 КАС України слід залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача.

Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 49 КАС України особи, які беруть участь у справі мають право подавати докази, брати участь у дослідженні доказів.

Згідно з п. 4 ч. 2 ст. 156 КАС України суд зупиняє провадження в адміністративній справі в разі наявності причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну встановленого судом.

Враховуючи вищенаведене суд вважає, що для подальшого повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи слід задовольнити клопотання представника позивача та зупинити провадження у справі.

На підставі викладеного керуючись ст. ст. 49, 53, 156, 160, 165 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання представника позивача.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю "ТК Укрнафтаторг" (вул. Драгоманова, буд. 3 "В", кв. 9).

3. Зупинити провадження у справі до 28 січня 2015 року.

4. Призначити справу до судового розгляду на 10:00 год. 28 січня 2015 року у приміщенні Чернівецького окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернівці, вул. Садова, 1 - "І".

5. Копію ухвали направити Товариству з обмеженою відповідальністю "ТК Укрнафтаторг".

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена.

Згідно із ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на ухвалу подається до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Чернівецький окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня проголошення. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя В.О. Григораш

Дата ухвалення рішення15.01.2015
Оприлюднено19.01.2015
Номер документу42294499
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —824/3560/14-а

Ухвала від 03.03.2015

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 28.01.2015

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 15.01.2015

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні