Постанова
від 21.01.2015 по справі 903/808/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

"21" січня 2015 р. Справа № 903/808/13

за заявою ОСОБА_1, смт.Ратне Волинської області

до Відкритого акціонерного товариства "Родючість", смт.Ратне Волинської області

про банкрутство

Суддя Кравчук А.М.

Представники:

від заявника: н/з

від кредиторів: ПАТ "Державний ощадний банк України" - Якоцюк А.А., довіреність від 16.06.2014 року

від ліквідатора: н/з

Відповідно до ст. 20 Господарського процесуального кодексу України роз'яснено право відводу судді. Відводу судді не заявлено. На підставі ст. 22 ГПК України роз'яснено процесуальні права та обов'язки учасників судового процесу.

встановив: ухвалою господарського суду Волинської області від 14.08.2013 року порушено провадження у справі про банкрутство відкритого акціонерного товариства "Родючість", визнано безспірні грошові вимоги ОСОБА_1 до ВАТ "Родючість" в сумі 706 710 грн. 00 коп., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном боржника строком на сто п'ятнадцять календарних днів до 07.12.2013 року, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Побережного Володимира Трохимовича, зобов'язано кредитора - ОСОБА_1 у десятиденний строк здійснити офіційне оприлюднення про порушення справи про банкрутство ВАТ "Родючість" шляхом опублікування оголошення в офіційних друкованих органах - газетах "Голос України" або "Урядовий кур'єр".

Оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство ВАТ "Родючість" опубліковане в газеті "Голос України" за 28.08.2013 року №158 (5658).

Ухвалою суду від 16.10.2013 року затверджено реєстр вимог кредиторів ВАТ "Родючість".

Постановою господарського суду від 27.11.2013 року визнано банкрутом ВАТ "Родючість", ліквідатором призначено Побережного Володимира Трохимовича, якого зобов'язано в п'ятиденний строк з дня прийняття постанови подати до офіційних друкованих органів (газети "Голос України або "Урядовий кур'єр") оголошення про визнання банкрутом Відкритого акціонерного товариства "Родючість" та відкриття ліквідаційної процедури.

Оголошення про визнання банкрутом ВАТ "Родючість" та відкриття ліквідаційної процедури опубліковане в газеті "Голос України" за 22.01.2014 року №11 (5761).

Ухвалою суду від 16.04.2014 року затверджено реєстр вимог кредиторів Відкритого акціонерного товариства "Родючість", припинено повноваження арбітражного керуючого Побережного Володимира Трохимовича, ліквідатором призначено Темчишина Володимира Петровича.

Ухвалою суду від 14.05.2014 року визнано організатора аукціону - ТОВ "Воля-Луцьк" (м. Луцьк, вул. Відродження, 53/58, код ЄДРПОУ 37204672) учасником провадження у справі №903/808/13 про банкрутство ВАТ "Родючість".

Ухвалою суду від 26.11.2014 року припинено ліквідаційну процедуру Відкритого акціонерного товариства "Родючість" та повноваження ліквідатора - арбітражного керуючого Темчишина Володимира Петровича, введено процедуру санації боржника строком на шість місяців, керуючим санацією призначено арбітражного керуючого Темчишина Володимира Петровича.

Повідомлення про введення процедури санації ВАТ "Родючість" оприлюднене на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 27.11.2014 року за № 11795.

Згідно п. 8 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржник або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом.

17.12.2014 року комітет кредиторів ВАТ "Родючість" прийняв рішення щодо затвердження звіту керуючого санацією Темчишина В. П., звернення з клопотанням до господарського суду Волинської області про визнання ВАТ "Родючість" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатора - арбітражного керуючого Темчишина Володимира Петровича (протокол засідання комітету кредиторів боржника том 3, а.с. 162).

Керуючий санацією Темчишин В.П. у клопотанні № 305 від 17.12.2014 року просить визнати ВАТ "Родючість" банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру, призначити його ліквідатором у даній справі. Зазначає, що у встановлений законом термін заяв від інвесторів (санаторів) не надходило, ТОВ "Інтер Буд Вест" повідомило про неможливість виступити санатором ВАТ "Родючість" та надати план санації до 17.12.2014 року у зв'язку з не стабільною ситуацією в Україні, щоденним зростанням курсу валют, не проведенням розрахунків контрагентів. Крім того, у боржника відсутні власні обігові кошти для відновлення платоспроможності у зв'язку з чим план санації не розроблений (заява ТОВ "Інтер Буд Вест" № 3-1/14 від 05.12.2014 року том 3, а.с. 160).

У судовому засіданні представник кредитора клопотання комітету кредиторів підтримав повністю.

Відповідно до ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Згідно з ч. 1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до ч.1 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

У заяві № 306 від 17.12.2014 року арбітражний керуючий Темчишин В.П. не заперечує щодо призначення його ліквідатором ВАТ "Родючість" (том 3, а.с. 163).

Оскільки комітетом кредиторів подано клопотання про призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Темчишина В.П., суд не вбачає підстав, які б свідчили про неможливість виконання Темчишином В.П.. повноважень ліквідатора ВАТ "Родючість".

Повноваження ліквідатора встановлені ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Крім того, згідно з ч.ч. 3, 4 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Повідомлення про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури мають містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство;

дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

Відповідно до розділу 3, п. 3.9 Положення "Про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство" затвердженого постановою пленуму Вищого господарського суду України від 17.12.2013 року № 6 відлік строку на вчинення передбачених законом процесуальних дій починається з дня офіційного оприлюднення оголошення (повідомлення) на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України. Першим днем перебігу відповідного строку є день, наступний за днем офіційного оприлюднення такого оголошення.

Враховуючи вищевикладене, відсутність заяв щодо санації або укладення мирової угоди у справі, клопотання комітету кредиторів боржника господарський суд дійшов висновку про необхідність визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Керуючись ст. ст. 37-41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити процедуру санації Відкритого акціонерного товариства "Родючість" та повноваження керуючого санацією Темчишина Володимира Петровича.

2. Визнати банкрутом Відкрите акціонерне товариство "Родючість" (Волинська область, смт.Ратне, вул.Нова, 14, код ЄДРПОУ 05487797) .

3. Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців до 21.01.2016 року .

4. Ліквідатором відкритого акціонерного товариства "Родючість" призначити Темчишина Володимира Петровича (АДРЕСА_3, свідоцтво НОМЕР_1 від 17.04.2013 року)

5. Скасувати арешти та інші обмеження, накладені на майно ВАТ "Родючість". Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном ВАТ "Родючість" не допускається.

6. Ліквідатору Темчишину В.П. подати господарському суду звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс до 21.01.2016 року. Проміжні звіти про виконану роботу подавати щомісячно.

7. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури відкрите акціонерне товариство "Родючість" (Волинська область, смт.Ратне, вул.Нова, 14, код ЄДРПОУ 05487797), текст якого додається.

8. Постанову суду надіслати:

- ОСОБА_1, ФОП ОСОБА_7 АДРЕСА_1;

- ФОП ОСОБА_7, АДРЕСА_1.

- ВДВС Ратнівського районного управління юстиції, Волинська обл., смт.Ратне, вул.Каштанова, 24;

- УПФ України в Ратнівському районі, смт.Ратне, вул.. Б.Хмельницького, 98;

- ФОП ОСОБА_8, АДРЕСА_2;

- сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції у Волинській області, м. Луцьк, вул. Володимирська, 1;

- арбітражному керуючому Темчишину Володимиру Петровичу;

- Ратнівській міжрайонній Державній податковій інспекції, смт.Ратне, вул.Центральна, 27;

- ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", м. Луцьк, вул. С.Бандери, 20;

- ПАТ "Комерційний банк "Надра", м. Луцьк, Київський майдан, 1;

- ПАТ "Державний ощадний банк України", м. Луцьк, вул. Червоного Хреста, 8.

- ВВД ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м.Луцьку, м.Луцьк, вул.Ковельська, 1.

- Реєстраційній службі Ратнівського районного управління юстиції Волинської області, смт.Ратне, вул. Центральна 19;

- Ратнівській міжрайонній Державній податковій інспекції, смт.Ратне, вул.Центральна, 27;

- державному реєстратору Ратнівської райдержадміністрації, смт.Ратне, вул. Центральна 19;

Суддя А. М. Кравчук

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення21.01.2015
Оприлюднено23.01.2015
Номер документу42383467
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/808/13

Судовий наказ від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 26.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні