Ухвала
від 22.01.2015 по справі 916/4180/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"22" січня 2015 р. Справа № 916/4180/14

За заявою кредитора: Білгород - Дністровської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Одеській області (далі - Білгород - Дністровська ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області);

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю (далі - ТОВ) „Прогрес Ойл", Одеська область, м. Білгород - Дністровський;

про визнання банкрутом.

Господарський суд Одеської області у складі:

судді - ЗЕЛЕНОВА Г.М.,

секретаря судового засідання - Шаргородського Д.В.

за участю представників сторін:

від кредитора: Бочарова О.В. - представник Білгород - Дністровської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області - довіреність від 21.01.2015 р. № 626/03-00;

від боржника: не з'явився, не зважаючи на те, що був повідомлений належним чином;

від розпорядника майна - арбітражний керуючий Сніткіна І.А.

СУТЬ СПОРУ: 15.10.2014 р. Білгород - Дністровська ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області звернулася до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ „Прогрес Ойл" за загальною процедурою банкрутства, відповідно до вимог ст. 11 Закону України "Про відновлення неплатоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі Закон (№2343-ХІІ), оскільки останній не спроможній сплати безспірну заборгованість у сумі 1 512 399 грн. 43 коп., протягом трьох місяців після настання встановленого строку її стягнення на підставі виконавчого документа.

Ухвалою господарського суду від 20.10.2014 р. заяву Білгород - Дністровської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ „Прогрес Ойл" прийнята до розгляду та справі призначено до розгляду у підготовчому засіданні господарського суду.

Ухвалою господарського суду від 30.10.2014 р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ „Прогрес Ойл", визнано Білгород - Дністровську ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області кредитором до ТОВ „Прогрес Ойл" на суму безспірних вимог 1512399 грн. 43 коп., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження ТОВ „Прогрес Ойл" та призначено розпорядником майна ТОВ „Прогрес Ойл" - арбітражного керуючого Сніткіну І.А.

30.10.2014 р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет здійснено офіційне оприлюднення про порушення провадження у справі № 916/4180/14 про банкрутство ТОВ „Прогрес Ойл" за № 10670.

28.11.2014 р. до господарського суду Одеської області надійшла заява (вх. № 3-1863/14) Білгород-Дністровської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області про додаткові кредиторські вимоги до ТОВ „Прогрес Ойл" на суму 584264 грн. 68 коп.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 16.12.2014 р. затверджено поданий розпорядником майна ТОВ „Прогрес Ойл" реєстр грошових вимог конкурсних кредиторів на загальну суму 2096664 грн. 11 коп.

22.01.2015 р. до господарського суду Одеської області надійшло клопотання розпорядника майна ТОВ „Прогрес Ойл" - арбітражного керуючого Сніткіної І.А. про визнання банкрутом ТОВ „Прогрес Ойл", відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута - арбітражного керуючого Сніткіну І.А., до якого додано протокол зборів кредиторів ТОВ „Прогрес Ойл" від 12.01.2015 р. № 1 та протокол засідання комітету кредиторів ТОВ „Прогрес Ойл" від 12.01.2015 р. № 1 (№ 3-92/15).

Заперечення від боржника, представника кредитора щодо визнання ТОВ „Прогрес Ойл" банкрутом та відкриття відносно нього ліквідаційної процедури до господарського суду не надходило.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні наявні матеріали справи, заслухавши пояснення представника кредитора, розпорядника майна ТОВ „Прогрес Ойл", господарський суд встановив таке:

Відповідно до ухвали попереднього засідання господарського суду від 16.12.2014 р. розпоряднику майна ТОВ „Прогрес Ойл" доручено протягом десяти днів після винесення ухвали попереднього засідання повідомити кредитора про місце і час проведення зборів кредиторів, та організувати їх проведення відповідно до вимог ст. 26 Закону (№2343-ХІІ).

12.01.2015 р. відбулися збори кредиторів ТОВ „Прогрес Ойл" (протокол зборів кредиторів ТОВ „Прогрес Ойл" від 12.01.2015 р. № 1), на яких було обрано комітет кредиторів, до складу якого увійшла Білгород-Дністровська ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області (протокол зборів кредиторів ТОВ „Прогрес Ойл" від 12.01.2015 р. № 1), і яку обрано головою комітету кредиторів ТОВ „Прогрес Ойл" (протокол засідання комітету кредиторів ТОВ „Прогрес Ойл" від 12.01.2015 р. № 1).

12.01.2015 р. комітетом кредиторів ТОВ „Прогрес Ойл" прийняте рішення про звернення до господарського суду Одеської області з клопотанням про визнання ТОВ „Прогрес Ойл" банкрутом, відкриття процедури ліквідації та призначення ліквідатором - арбітражного керуючого Сніткіну І.А. (протокол засідання комітету кредиторів ТОВ „Прогрес Ойл" від 12.01.2015 р. № 1).

Статтею 26 Закону (№2343-ХІІ), встановлено, що до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора), припинення повноважень арбітражного керуючого та про призначення іншого арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора).

Відповідно до ст. 37 Закону (№2343-ХІІ) під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна. Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом.

За приписами ст. 1 Закону (№2343-ХІІ) банкрутство - визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність за допомогою процедур санації та мирової угоди і погасити встановлені у порядку, визначеному цим Законом, грошові вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону (№2343-ХІІ) у випадках, передбаченнях цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Згідно зі ст. 7 Закону (№2343-ХІІ) до боржника застосовуються такі судові процедури банкрутства: розпорядження майном боржника; мирова угода; санація (відновлення платоспроможності) боржника; ліквідація банкрута.

Процедура ліквідації застосовується у випадках, якщо після виявлення кредиторів, затвердження реєстру вимог кредиторів та створення комітету кредиторів, до суду не надійшло пропозицій щодо санації боржника або укладення мирової угоди.

Такої правої позиції дотримується Верховний суд України в своїй постанові від 13.12.2005 року у справі № 6/216-8/115.

У звіті про фінансово-майновий та господарський стан ТОВ „Прогрес Ойл" та про діяльність розпорядника майна (№ 3-93/15 від 22.01.2015 р.) розпорядник майна ТОВ „Прогрес Ойл" повідомила про те, що за інформацією отриманою від реєструючих установ за ТОВ „Прогрес Ойл" не зареєстровано земельні ділянки, сільськогосподарська техніка, повітряні судна, транспортні засоби, не є власником суден. У Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі іпотек, Єдиному реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна інформація відносно ТОВ „Прогрес Ойл" відсутня.

Інвентаризація активів ТОВ „Прогрес Ойл" не проводилася у зв'язку з відсутністю даних бухгалтерського обліку боржника, відомостей щодо місцезнаходження майна боржника та його керівників органів. Аналіз фінансово - майнового стану боржника відповідно до даних фінансової звітності, в тому числі за даними балансів ТОВ „Прогрес Ойл" не здійснювався, у зв'язку з тим, що розпоряднику майна ТОВ „Прогрес Ойл" не було передано бухгалтерську та іншу документацію боржника, в тому числі фінансову та податкову звітність.

Враховуючи рішення комітету кредиторів про визнання боржника банкрутом, відкриття відносно нього ліквідаційної процедури, а також те, що боржник неспроможний відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані господарським судом вимоги кредитора не інакше як через застосування ліквідаційної процедури, господарський суд вважає за належне визнати ТОВ „Прогрес Ойл" банкрутом, відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором банкрута - арбітражного керуючого - Сніткіну І.А., свідоцтво від 21.03.2013 р. № 521.

22.01.2015 р. до господарського суду надійшло клопотання (№ 3-91/15) про затвердження судом звіту про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури розпорядження майном ТОВ „Прогрес Ойл" за період з 30.10.2014 р. по 12.01.2015 р., відповідно до якого арбітражному керуючому нараховано, але не виплачено, основної грошової винагороди в сумі 5893 грн. 55 коп. та здійснено, але не відшкодовано, витрат в загальній сумі 259 грн. 76 коп.

У пункті 6 ухвали господарського суду про порушення провадження у справі про банкрутство від 30.10.2014 р. господарським судом встановлено оплату послуг арбітражному керуючому - Сніткіній І.А., за кожен місяць виконання повноважень арбітражного керуючого з 30.10.2014 р. у розмірі двох мінімальних заробітних плат за рахунок ініціюючого кредитора, Білгород-Дністровської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області, до дня першого засідання комітету кредиторів.

Відповідно до п. 7 ст. 115 Закону (№2343-ХІІ) розпорядник майна звітує про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат на першому засіданні комітету кредиторів, а також за результатами процедури розпорядження майном боржника. Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів.

12.01.2015 р. на засіданні комітету кредиторів ТОВ „Прогрес Ойл" розпорядник майна боржника доповіла комітету кредиторів звіт про нарахування та виплату грошової винагороди за період з 30.10.2014 р. по 12.01.2015 р., відповідно до якого арбітражному керуючому нараховано, але не виплачено основної грошової винагороди на суму 5893 грн. 55 коп. та не відшкодовано витрат на суму 259 грн. 76 коп.

Кредитор, Білгород - Дністровська ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області, вважає передчасним вирішення питання щодо оплати послуг арбітражного керуючого, оскільки воно може бути вирішено при наявності активів боржника (протокол засідання комітету кредиторів ТОВ „Прогрес Ойл" від 12.01.2015 р. № 2).

Відповідно до наданого до суду розпорядником майна звіту про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедурами розпорядження майном ТОВ „Прогрес Ойл" за період з 30.10.2014 р. по 12.01.2015 р., витрати арбітражного керуючого Сніткіної І.А. на проведення процедури розпорядження майном ТОВ „Прогрес Ойл" склали 259 грн. 76 коп., які складаються з таких витрат: витрати на відправлення кореспонденції на загальну суму 91 грн.76 коп. і підтверджуються наданими копіями фіскальних чеків УДППЗ „Укрпошта"; витрати на отримання витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна на суму 34 грн. 00 коп., що підтверджується копією квитанції № 217498 від 08.12.2014 р.; витрати на отримання інформації з Реєстру прав власності на нерухоме майно та з Державного реєстру на нерухоме майно на загальну суму 120 грн. 00 коп., які підтверджуються копією квитанції від 07.11.2014 р. № 3119; витрати на банківське обслуговування на загальну суму 14 грн. 00 коп., що підтверджується копіями квитанцій від 07.11.2014 р. № 3119 _01, від 08.12.2014 р. № 217498/2.

В ухвалі про порушення провадження у справі про банкрутство від 30.19.2014р зазначено, що відповідно до ч.9 ст. 16 Закону (№2343-ХІІ) про призначення розпорядника майна, встановлення розміру оплати його послуг та джерела фінансування.

Вказаною ухвалою встановлено оплату послуг арбітражному керуючому - Сніткіній І.А., за кожен місяць виконання повноважень арбітражного керуючого з 30.10.2014 р. у розмірі двох мінімальних заробітних плат за рахунок ініціюючого кредитора, Білгород - Дністровської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Одеській області, до дня першого засідання комітету кредиторів.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні звіт розпорядника майна ТОВ „Прогрес Ойл" - арбітражного керуючого Сніткіної І.А. про нарахування та виплату грошової винагороди за виконання повноважень розпорядника майна боржника за період з 30.10.2014 р. по 12.01.2015 р. на загальну суму 5893 грн. 55 коп., здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури розпорядження майна ТОВ „Прогрес Ойл" на загальну суму 259 грн. 76 коп., господарський суд дійшов до висновку про обґрунтованість та законність вимог розпорядника майна, підтвердження витрат, здійснених розпорядником майна, а тому цей звіт підлягає затвердженню.

Керуючись ст.ст. 37-46,115 Закону України "Про відновлення неплатоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ст.ст. 205, 209-210, 212-213 Господарського кодексу України, ст.ст. 68, 86 ГПК України, господарський суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю „Прогрес Ойл" (67700, Одеська область, м. Білгород - Дністровський, вул. Шевченко, 1, кім. 113. Код ЄДРПОУ 35051001) - банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну процедуру Товариства з обмеженою відповідальністю „Прогрес Ойл" (67700, Одеська область, м. Білгород - Дністровський, вул. Шевченко, 1, кім. 113. Код ЄДРПОУ 35051001), передбачену ст. ст. 37- 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

3. Припинити процедуру розпорядження майном боржника та припинити повноваження розпорядника майна боржника.

4. Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю „Прогрес Ойл" (67700, Одеська область, м. Білгород - Дністровський, вул. Шевченко, 1, кім. 113. Код ЄДРПОУ 35051001) - арбітражного керуючого Сніткіну Ірину Анатоліївну, свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) від 21.03.2013 р. № 521.

5. Ліквідатору виконувати повноваження, передбачені ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

6. Ліквідатору надати суду персональний склад членів ліквідаційної комісії для затвердження.

7. Відповідно до п. 3,4 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю „Прогрес Ойл" (67700, Одеська область, м. Білгород - Дністровський, вул. Шевченко, 1, кім. 113. Код ЄДРПОУ 35051001) банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

8. Протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора посадовим особам банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю „Прогрес Ойл" передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

9. Ліквідатору не рідше ніж один раз на місяць надавати до суду та комітету кредиторів письмову інформацію щодо проведення ліквідаційної процедури, відомості про фінансове становища та майно боржника, а також про заплановані заходи щодо продажу майна боржника та після завершення всіх розрахунків із кредиторами подати до господарського суду Одеської області письмовий звіт та ліквідаційний баланс на затвердження.

10. Зобов'язати ліквідатора на вимогу господарського суду або державного органу з питань банкрутства надавати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури.

11. Строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав. У банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури.

12. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута.

13. Скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладання нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

14. Продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом.

15. Вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційної процедурі.

16. Виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснювати у випадках і порядку, передбаченому Розділом ІІІ - (Ліквідаційна процедура) Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

17. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядженням його майном, а також припинити повноваження власника (власників) майна банкрута.

18. Затвердити звіт розпорядника майна ТОВ „Прогрес Ойл" арбітражного керуючого Сніткіної І.А. про нарахування та виплату грошової винагороди за виконання повноважень розпорядника майна боржника за період з 30.10.2014 р. по 12.01.2015 р. на загальну суму 5893 грн. 55 коп., здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури розпорядження майна ТОВ „Прогрес Ойл" на загальну суму 259 грн. 76 коп. за рахунок ініціюючого кредитора, Білгород - Дністровської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області.

19. Копію постанови надіслати: кредитору, боржнику, ліквідатору Сніткіній І.А., Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Білгород - Дністровського міськрайонного управління юстиції (для внесення до Єдиного державного реєстру запису про визнання Товариство з обмеженою відповідальністю „Прогрес Ойл" (67700, Одеська область, м. Білгород - Дністровський, вул. Шевченко, 1, кім. 113. Код ЄДРПОУ 35051001) - банкрутом та призначення ліквідатором -арбітражного керуючого Сніткіну Ірину Анатоліївну, свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) від 21.03.2013 р. № 521), Відділу державної виконавчої служби Білгород - Дністровського міськрайонного управління юстиції в Одеській області.

Суддя Г.М. Зеленов

Дата ухвалення рішення22.01.2015
Оприлюднено27.01.2015
Номер документу42406916
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом. Господарський суд Одеської області у складі: судді - ЗЕЛЕНОВА Г.М., секретаря судового засідання - Шаргородського Д.В.

Судовий реєстр по справі —916/4180/14

Ухвала від 03.12.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 19.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 05.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 30.06.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 30.06.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Постанова від 09.06.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 28.05.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 25.05.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 16.04.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні