Ухвала
від 27.01.2015 по справі 909/78/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

27 січня 2015 р. Справа № 909/78/15

Господарський суд Івано-Франківської області у складі:

судді Рочняк Олександри Вікторівни,

розглянувши матеріали заяви голови ліквідаційної комісії ТОВ "Алтваінвест" про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтваінвест", вул.Бельведерська,2А, м.Івано-Франківськ, 76018

без виклику представників сторін

ВСТАНОВИВ: голова ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтваінвест" звернувся до господарського суду Івано-Франківської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтваінвест".

Відповідно до ч.1 ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі- Закон про банкрутство) якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Заявник-боржник в обґрунтування поданої заяви посилається на те, що здійснивши заходи ліквідаційної процедури в загальному порядку, не вдалось погасити борги підприємства, зокрема згідно даних бухгалтерського обліку ТОВ "Алтваінвест" сума заборгованості перед кредиторами складає 7477918 грн 09 коп, щодо якої боржником було повідомлено відповідних кредиторів про прийняття рішення про самоліквідацію.

На підставі направлених кредиторам боржника повідомлень, головою ліквідаційної комісії боржника отримано та визнано в повному обсязі вимоги ДПІ у м.Івано-Франківську в розмірі 5465110 грн 73 коп., однак на решту суми боргу кредитори своїх вимог на адресу боржник не надіслали.

Вищевказані суми визнаються боржником в повному обсязі, проте не можуть бути погашені, у зв'язку з тим, що згідно даних інвентаризації активів підприємства, розрахунків, аудиторського висновку станом на 28.08.14 вартість всіх активів боржника, за рахунок яких можна було б погасити наявну заборгованість становить 2057553 грн 74 коп.

Зважаючи на викладені обставини та на вимоги ст.95 Закону про банкрутство, заявник звернувся до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ "Алтваінвест".

Підстав для відмови у прийнятті чи повернення заяви без розгляду судом не встановлено, поданих матеріалів достатньо для прийняття заяви до розгляду в підготовчому засіданні.

Частиною 1 ст.12 Закону про банкрутство встановлено, що у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті або для повернення заяви про порушення справи про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п'яти днів з дня її надходження виносить ухвалу.

Крім того, у поданій ТОВ "Алтваінвест" заяві №01/15 від 23.01.15 міститься клопотання про призначення ліквідатором боржника голову ліквідаційної комісії ТОВ "Алтваінвест" арбітражного керуючого Хлібейчука Ігоря Михайловича.

Враховуючи дане клопотання, суд вважає за необхідне зобов'язати арбітражного керуючого Хлібейчуку І.М. надати до суду заяву на участь у даній справі та докази про відсутність обставин, що перешкоджають призначенню ліквідатором боржника, відповідно до Закону про банкрутство.

Керуючись ст.ст. 2, 12, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 12, 61, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

прийняти заяву голови ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтваінвест" №01/15 від 23.01.15 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтваінвест", вул.Бельведерська,2А, м.Івано-Франківсь, (код ЄДРПОУ 36997677) до розгляду в підготовчому засіданні, яке відбудеться 17.02.15 о 11:40 год. у приміщенні господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка,16, м. Івано-Франківськ, 76000; кімната/зал №11.

Заявнику-боржнику надати суду:

- затверджений проміжний ліквідаційний баланс ТОВ "Алтваінвест";

- оригінали доказів заборгованості ПП "Прикарпат-Фудс" перед кредиторами для огляду їх в судовому засіданні;

- витяг з ЄДР стосовно заявника-боржника;

- довідку з Державної виконавчої служби щодо відсутності виконавчих проваджень щодо заявника-боржника;

- перелік осіб, що мають невиконані зобов'язання перед боржником, із зазначенням вартості таких зобов'язань, терміну виконання та підстав виникнення;

- довідку органів приватизації (органів, уповноважених управляти об'єктами державної власності) стосовно наявності або відсутності на балансі підприємства, щодо якого порушено справу про банкрутство, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до його статутного капіталу;

- відомості щодо корпоративних прав ТОВ "Алтваінвест".

Визнати обов'язковою явку в підготовче засідання представника заявника-боржника.

Арбітражному керуючому Хлібейчуку І.М. до 17.02.15 надати заяву на участь у даній справі та відсутність обставин, що перешкоджають призначенню ліквідатором боржника, відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя Рочняк О. В.

Дану ухвалу направити: боржнику, арбітражному керуючому Хлібейчуку І.М. (вул.Миру,10, с.Драгомирчани, Тисменицький район, Івано-Франківська область, Україна, 77454), ВДВС Івано-Франківського міського управління юстиції (вул.Галицька,45, м.Івано-Франківськ), Реєстраційній службі Івано-Франківського міського управління юстиції (вул.Василіянок, буд.6, м.Івано-Франківськ, 76000), Державному реєстратору (м.Івано-Франківськ, вул.Незалежності,9), ДПІ у м.Івано-Франківську (вул.Незалежності,20, м.Івано-Франківськ), відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції в Івано-Франківській обл. (вул.Грюнвальдська,11, м.Івано-Франківськ, 76000) .

Виготовлено в КП "Діловодство спеціалізованого суду"


Корпан Р. М. 27.01.15

Дата ухвалення рішення27.01.2015
Оприлюднено31.01.2015
Номер документу42493426
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтваінвест", вул.Бельведерська,2А, м.Івано-Франківськ, 76018 без виклику представників сторін

Судовий реєстр по справі —909/78/15

Ухвала від 17.11.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 22.09.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 21.07.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 28.05.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 22.04.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 14.04.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Постанова від 10.03.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 17.02.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 27.01.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні