Ухвала
від 17.02.2015 по справі 909/78/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

17.02.15 Справа № 909/78/15

Господарський суд Івано-Франківської області у складі:

судді Рочняк Олександри Вікторівни,

при секретарі судового засідання Павлюк У.В. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву голови ліквідаційної комісії ТОВ "Алтваінвест" про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтваінвест", вул.Бельведерська,2А, Офіс 13-Б, м.Івано-Франківськ, 76018

Учасники у справі про банкрутство:

від заявника - боржника: Хлібейчук І.М. - голова ліквідаційної комісії, (паспорт серія СС - №567878 від 15.06.1998)

ВСТАНОВИВ : голова ліквідаційної комісії ТОВ "Алтваінвест" звернувся до господарського суду Івано-Франківської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтваінвест".

Ухвалою господарського суду Івано-Франківської області від 27.01.15 прийнято до розгляду в підготовчому засіданні на 17.02.15 заяву голови ліквідаційної комісії ТОВ "Алтваінвест" №01/15 від 23.01.15 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтваінвест" в порядку ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі - Закон про банкрутство).

В обґрунтування поданої заяви голова ліквідаційної комісії ТОВ "Алтваінвест" посилається на те, що здійснивши заходи ліквідаційної процедури в загальному порядку, не вдалось погасити борги підприємства, зокрема згідно даних бухгалтерського обліку ТОВ "Алтваінвест" сума заборгованості перед кредиторами складає 7477918 грн 09 коп, щодо якої боржником було повідомлено відповідних кредиторів про прийняття рішення про самоліквідацію.

На підставі направлених кредиторам боржника повідомлень, головою ліквідаційної комісії боржника отримано та визнано в повному обсязі вимоги ДПІ у м.Івано-Франківську в розмірі 5465110 грн 73 коп., однак на решту суми боргу кредитори своїх вимог на адресу боржник не надіслали.

Вищевказані суми визнаються боржником в повному обсязі, проте не можуть бути погашені, у зв'язку з тим, що згідно даних інвентаризації активів підприємства, розрахунків, аудиторського висновку станом на 28.08.14 вартість всіх активів боржника, за рахунок яких можна було б погасити наявну заборгованість становить 2057553 грн 74 коп.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши голову ліквідаційної комісії ТОВ "Алтваінвест", суд встановив, що боржник - ТОВ "Алтваінвест" (код 36997677) було зареєстроване як юридична особа 14.06.10, засновниками якого були: Василишина Валентина Михайлівна, розмір внеску до статутного фонду - 21500 грн та Микитюк Тамара Іванівна, розмір внеску до статутного фонду - 193500 грн, про що свідчить витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 23.01.15.

12.06.14 загальними зборами учасників ТОВ "Алтваінвест" прийнято рішення про припинення діяльності ТОВ "Алтваінвест" шляхом ліквідації та призначення директора товариства Микитюка Олега Романовича головою ліквідаційної комісії (ліквідатором) юридичної особи - ТОВ "Алтваінвест".

13.06.14 голова ліквідаційної комісії ТОВ "Алтваінвест" звернувся до реєстраційної служби Івано-Франківського міського управління юстиції в Івано-Франківській області про внесення запису про прийняття рішення засновників юридичної особи про припинення юридичної особи - ТОВ "Алтваінвест" шляхом ліквідації.

Відомості про знаходження боржника в процедурі ліквідації за рішенням засновників опубліковані в Бюлетені державної реєстрації №286 (16) 2014 рік та внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, про що свідчить витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які знаходяться в матеріалах справи.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 23.01.15 наданого на запит представника заявника-боржника в даному реєстрі не знайдено записів щодо корпоративних прав ТОВ "Алтваінвест".

За даними бухгалтерського обліку та інвентаризації рахунків наявна кредиторська заборгованість ТОВ "Алтваінвест" на 25.08.14 становила 7477918 грн 09 коп.

Проте, в ході ліквідаційної процедури до боржника з грошовими вимогами звернулася тільки Державна податкова інспекція у м.Івано-Франківську в сумі 5465110 грн 73 коп.

Сума кредиторської заборгованості ТОВ "Алтваінвест" в розмірі 7477918 грн 09 коп визнається боржником в повному обсязі, проте не може бути погашена, у зв'язку з тим, що згідно даних актів інвентаризації активів підприємства, розрахунків, аудиторського висновку станом на 25.08.14 вартість всіх активів боржника, за рахунок яких можна було б погасити наявну заборгованість становить 2057553 грн 74 коп.

25.08.14 на загальних зборах учасників ТОВ "Алтваінвест" прийнято рішення затвердити проміжний ліквідаційний баланс боржника.

01.09.14 зборами учасників ТОВ "Алтваінвест" прийнято рішення звільнити з посади голови ліквідаційної комісії боржника Микитюка О.Р. та призначити нового голову ліквідаційної комісії ТОВ "Алтваінвест" Хлібейчука Ігора Михайловича.

02.09.14 зборами учасників ТОВ "Алтваінвест" прийнято рішення визнати ТОВ "Алтваінвест" неплатоспроможним боржником, уповноважити голову ліквідаційної комісії Хлібейчука І.М. звернутися до господарського суду із заявою про визнання банкрутом ТОВ "Алтваінвест".

Відповідно до ч.2 ст.10 Закону про банкрутство, право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор.

Згідно ч.1 ст.95 Закону про банкрутство, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Як зазначено, відповідно до ч.6 ст.16 Закону про банкрутство, за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про: порушення провадження у справі про банкрутство; відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ст.19 Закону про банкрутство одночасно з порушенням провадження у справі про банкрутство вводиться мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Згідно ч.3 ст.19 Закону про банкрутство протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

- забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

- забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов'язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

На підставі викладеного суд вважає за необхідне порушити провадження у справі про банкрутство ТОВ "Алтваінвест" (код 36997677) з врахуванням особливостей процедури банкрутства боржника, що ліквідується власником, встановлених ст.95 Закону про банкрутство.

Відповідно до ч.16 ст.16 Закону про банкрутство ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство не пізніше трьох днів з дня її винесення надсилається боржнику, кредитору (кредиторам) та іншим особам, які беруть участь або мають взяти участь у цій справі (власнику майна, органу, уповноваженому управляти майном боржника, тощо), органу державної податкової служби, місцевому загальному суду, органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням (місцем проживання) боржника.

Керуючись ст.ст. 2, 16, 19, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Алтваінвест", вул.Бельведерська,2А, Офіс 13-Б, м.Івано-Франківськ (код 36997677).

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів до закінчення провадження у справі.

Призначити справу до розгляду в судовому засіданні на 10.03.15 о 10:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул.Шевченка,16, м.Івано-Франківськ, кімната/зал №11.

Суддя Рочняк О. В.

Дану ухвалу направити: заявнику-боржнику; ВДВС Івано-Франківського міського управління юстиції (вул.Галицька,45, м.Івано-Франківськ, 76000); відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції в Івано-Франківській обл. (вул.Грюнвальдська,11, м.Івано-Франківськ, 76000); Реєстраційній службі Івано-Франківського міського управління юстиції в Івано-Франківській області (76000 Івано-Франківська обл., м.Івано-Франківськ, вул.Василіянок, буд.6), Івано-Франківському міському суду вул.Грюнвальдська,11, м.Івано-Франківськ, 76000); Державному реєстратору (м.Івано-Франківськ, вул.Незалежності,9) та ДПІ у м.Івано-Франківську (вул.Незалежності,20, м.Івано-Франківськ).

Виготовлено в КП "Діловодство спеціалізованого суду"


Корпан Р. М. 17.02.15

Дата ухвалення рішення17.02.2015
Оприлюднено24.02.2015
Номер документу42804545
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство: від заявника - боржника: Хлібейчук І.М. - голова ліквідаційної комісії, (паспорт серія СС - №567878 від 15.06.1998

Судовий реєстр по справі —909/78/15

Ухвала від 17.11.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 22.09.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 21.07.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 28.05.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 22.04.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 14.04.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Постанова від 10.03.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 17.02.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 27.01.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні