Ухвала
від 16.01.2015 по справі п/811/47/15
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251 КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- У Х В А Л А

16 січня 2015 року Справа № П/811/47/15

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Т.М. Кармазина, розглянувши матеріали адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Герметик" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби України у Кіровоградській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом і просить визнати протиправними та скасувати податкові повідомлення-рішення №0001512202 та №0001522202 від 25 грудня 2013 року.

Даний спір, відповідно до ст.17 КАС України, належить до юрисдикції адміністративних судів. Справа підсудна Кіровоградському окружному адміністративному суду. Підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ст.ст.108-109 КАС України, відсутні.

Також, позивач просить суд залучити ТОВ "Станкозапчастина" (код за ЄДРПОУ - 35347315) до справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача та визнати явку його представника обов'язковою.

Згідно ч.2 ст.53 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі. Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Розглянувши акт документальної позапланової невиїзної перевірки ТОВ "Герметик" від 11.12.2013 р. №162/11-23-22-02/13768271, який став підставою для прийняття відповідачем оскаржуваних податкових повідомлень-рішень вбачається, що висновки щодо донарахування позивачу сум грошового зобов'язання з ПДВ, податку на прибуток та штрафних (фінансових) санкцій стосуються взаємовідносин позивача з його контрагентом - TOB "Станкозапчастина" (код за ЄДРПОУ - 35347315) за період з 01.11.2012 р. по 30.11.2012 р..

Означені податкові повідомлення-рішення на разі оскаржуються позивачем, оскільки вони мають вплив на майновий стан саме позивача. При цьому, вказані податкові повідомлення-рішення жодним чином не впливають на майновий стан його контрагентів, в тому числі і TOB "Станкозапчастина". Крім того, позивачем не наведено жодних підстав з яких рішення, що буде ухвалене у цій справі, матиме вплив на права та обов'язки TOB "Станкозапчастина".

З огляду на наведене, суддя приходить до висновку про відмову щодо залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача його контрагента - TOB "Станкозапчастина".

На підставі вищевказаного та керуючись ст.ст.17, 105-107, 160, 165 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Відмовити у залученні до участі у справі в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - TOB "Станкозапчастина" (код 35347315).

Відкрити провадження в справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Герметик" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби України у Кіровоградській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

Призначити розгляд справи у судовому засіданні на 30 січня 2015 року о 10:00 год. у приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м.Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 40, 6 поверх, зал с/з №5 .

Справа розглядатиметься суддею Кармазиною Т.М. одноособово.

У судове засідання викликати сторони по справі.

Сторони, учасники процесу або їх представники допускаються до участі у судовому засіданні при наявності документа, що посвідчує особу кожного та документа, що засвідчує повноваження їх представників.

В порядку підготовки справи до судового розгляду:

Зобов'язати відповідача, у разі невизнання адміністративного позову, надати суду, у строк до 29 січня 2015 року, письмові заперечення проти адміністративного позову, з поясненням по суті заявлених вимог та наданням доказів, що обґрунтовують викладені в них обставини, а також всі матеріали, що були взяті до уваги при прийнятті оскаржуваних рішень; докази наявності реєстрації TOB "Станкозапчастина" платником ПДВ; інформацію про стан TOB "Станкозапчастина" в базі даних платників податків, виконання обов'язків з подання податкової звітності та сплати податків.

Копію ухвали суду невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі, разом з інформацією про їхні процесуальні права та обов'язки. Відповідачу надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду Т.М. Кармазина

Дата ухвалення рішення16.01.2015
Оприлюднено02.02.2015
Номер документу42496767
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/47/15

Постанова від 30.01.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 19.06.2015

Адміністративне

Верховний Суд України

Терлецький О.О.

Ухвала від 09.04.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Головко О.В.

Ухвала від 16.03.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Головко О.В.

Ухвала від 09.04.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Головко О.В.

Постанова від 30.01.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 16.01.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні