Ухвала
від 30.01.2015 по справі 803/400/14
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

30 січня 2015 року Справа № 803/400/14

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді Ковальчука В.Д.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Ківерцівському районі Волинської області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Рожищенському районі Волинської області до Сільськогосподарського виробничого кооперативу імені Івана Франка про стягнення капіталізованих платежів,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Волинського окружного адміністративного суду від 28 березня 2014 року адміністративний позов відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Рожищенському районі Волинської області до Сільськогосподарського виробничого кооперативу імені Івана Франка про стягнення капіталізованих платежів задоволено повністю. Стягнуто з Сільськогосподарського виробничого кооперативу імені Івана Франка капіталізовані платежі в сумі 100 903 грн. 20. коп.

На виконання вказаного судового рішення судом 24 квітня 2014 року виданий виконавчий лист №338/2014.

Постановою державного виконавця відділу Державної виконавчої служби Рожищенського районного управління юстиції від 05 травня 2014 року відкрито виконавче провадження. Станом на 20 січня 2015 року рішення суду лишається невиконаним.

На адресу суду 20 січня 2015 року надійшла заява відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Ківерцівському районі Волинської області про заміну сторони виконавчого провадження (стягувача) у даній справі. Заява обґрунтована тим, що відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Ківерцівському районі Волинської області є правонаступником відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Рожищенському районі Волинської області.

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Ківерцівському районі Волинської області свого представника у судове засідання не направило, однак у заяві від 28.01.2015 року представник Фонду просить розгляд справи проводити без її участі.

Належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду Сільськогосподарський виробничий кооператив імені Івана Франка (боржник) та відділ державної виконавчої служби Рожищенського районного управління юстиції Волинської області в судове засідання своїх представників не направили.

Частиною четвертою статті 122 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що особа, яка бере участь у справі, має право заявити клопотання про розгляд справи за її відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі особи, які беруть участь у справі, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Відповідно до частини другої статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи, що представник позивача (стягувача) просив розгляд заяви проводити без її участі, а представники відповідача (боржника) та відділу державної виконавчої служби Рожищенського районного управління юстиції Волинської області в судове засідання не прибули, тому судовий розгляд заяви здійснений в порядку письмового провадження.

Дослідивши письмові матеріали справи, суд дійшов висновку, що заяву відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Ківерцівському районі Волинської області про заміну сторони виконавчого провадження слід задовольнити з наступних підстав.

Судом встановлено, що наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 25 червня 2014 року №318 "Про внесення змін до структури робочих органів виконавчої дирекції Фонду в Волинській області", наказом Управління виконавчої дирекції фонду у Волинській області "Про припинення діяльності відділень виконавчої дирекції Фонду у Волинській області" від 27 червня 2014 року №163, з 01 жовтня 2014 року припинено юридичну особу відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Рожищенському районі Волинської області, передавши все майно, права, обов'язки та функції - відділенню виконавчої дирекції Фонду у Ківерцівському районі.

Як слідує з даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 24 листопада 2014 року внесено запис №11921120014000408 про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Рожищенському районі Волинської області.

За правилами частини першої статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Оскільки відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Ківерцівському районі Волинської області є правонаступником відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Рожищенському районі Волинської області, тому суд дійшов висновку, що стягувача у виконавчому провадженні слід замінити на його правонаступника.

Керуючись частиною четвертою статті 122, статтями 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Ківерцівському районі Волинської області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити повністю.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні з примусового виконання виконавчого листа Волинського окружного адміністративного суду від 24 квітня 2014 року №338/2014 - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Рожищенському районі Волинської області на його правонаступника - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Ківерцівському районі Волинської області (45200, Волинська область, Ківерцівський район, м. Ківерці, вул. 17 Вересня, буд. 31, ідентифікаційний код юридичної особи 25910134).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо таку апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Суддя В.Д. Ковальчук

СудВолинський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.01.2015
Оприлюднено03.02.2015
Номер документу42514824
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —803/400/14

Ухвала від 20.06.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ковальчук Володимир Дмитрович

Ухвала від 22.01.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ковальчук Володимир Дмитрович

Ухвала від 28.03.2014

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ковальчук Володимир Дмитрович

Ухвала від 03.03.2014

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ковальчук Володимир Дмитрович

Ухвала від 30.01.2015

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ковальчук Володимир Дмитрович

Ухвала від 21.01.2015

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ковальчук Володимир Дмитрович

Постанова від 28.03.2014

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ковальчук Володимир Дмитрович

Ухвала від 03.03.2014

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ковальчук Володимир Дмитрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні