Ухвала
від 03.02.2015 по справі 161/19579/14-ц
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/19579/14-ц

Провадження № 2/161/214/15

У Х В А Л А

03 лютого 2015 року місто Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі:

головуючої - судді Присяжнюк Л.М.,

при секретарі - Фурман Ю.В.

розглянувши у відкритому попередньому судовому засіданні в залі суду міста Луцька цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення факту спільного проживання однією сім'єю без реєстрації шлюбу, визнання права спільної сумісної власності на набуте майно та стягнення грошової компенсації,-

В С Т А Н О В И В :

03.12.2014 року ОСОБА_1 звернулася в суд з позовом до відповідача про встановлення факту спільного проживання однією сім'єю без реєстрації шлюбу, визнання права спільної сумісної власності на набуте майно та стягнення грошової компенсації.

Сторони у судове засідання не з'явилися.

Від позивача ОСОБА_1 надійшло клопотання розгляд справи за її відсутності та клопотання про призначення у даній справі судової будівельно-технічної експертизи з метою визначення вартості будівельних робіт, матеріалів, конструктивних елементів та обладнання, що були використані в процесі будівництва житлового будинку, а також ступеня готовності, можливості проживання, можливості поділу та варіантів поділу, ймовірної суми компенсації частки одному із співвласників житлового будинку, поділ якого є предметом спору.

Відповідно до п.1 ст.143 ЦПК України, для з'ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань у галузі науки, мистецтва, техніки, ремесла, тощо суд призначає експертизу за заявою осіб, які беруть участь у справі.

З матеріалів справи вбачається, що на земельній ділянці, яка належить відповідачу ОСОБА_2 на праві власності на підставі державного акта на право власності на земельну ділянку серії ВЛ № 032403 від 16.05.2007 року, та знаходиться за адресою Волинська обл., м. Луцьк, вул. Заньковецької, 106 із цільовим призначенням для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, знаходиться самочинно побудований незавершений будівництвом житловий будинок, поділ якого є предметом спору.

Вивчивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що клопотання підставне та підлягає до задоволення частково, оскільки для з'ясування обставин у даній цивільній справі необхідно встановити можливі варіанти поділу в натурі будинковолодіння, для чого потрібні спеціальні знання, а тому слід призначити судову будівельно-технічну експертизу. Водночас, витрати щодо проведення експертизи слід покласти на сторону позивача.

Керуючись ст.ст. 143, 144, 147, 210 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Призначити в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення факту спільного проживання однією сім'єю без реєстрації шлюбу, визнання права спільної сумісної власності на набуте майно та стягнення грошової компенсації будівельно-технічну експертизу, на вирішення якої поставити питання:

1. Яка вартість будівельних робіт, матеріалів, конструктивних елементів та обладнання, що були використані в процесі будівництва житлового будинку за адресою: Волинська обл., м. Луцьк, вул. Заньковецької, 106?

2. Яка ступінь готовності незакінченого будівництвом будинку, який розташований за адресою: Волинська обл., м. Луцьк, вул. Заньковецької, 106?

3. Чи можливим є проживання в незакінченому будівництвом будинку, який розташований за адресою: Волинська обл., м. Луцьк, вул. Заньковецької, 106?

4. Чи можливо провести поділ незакінченого будівництвом будинку, який розташований за адресою: Волинська обл., м. Луцьк, вул. Заньковецької, 106? Якщо так, то які можливі варіанти поділу? Якщо ні, яка сума компенсації частки одному із співвласників?

Проведення експертизи доручити експертам Волинського відділення Львівського інституту судових експертиз, що знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Червоного Хреста, 16.

Оплату експертизи провести за рахунок позивача ОСОБА_1, яка проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 (моб.тел. НОМЕР_1).

У відповідності до Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень та Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 08.10.1998 року № 53/5, сторонам по справі забезпечити безперешкодний доступ експерта до об'єкту дослідження за місцем його знаходження: Волинська обл., м. Луцьк, вул. Заньковецької, 106.

Строк проведення експертизи встановити 1 місяць з моменту отримання ухвали суду.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України за дачу завідомо неправдивих висновків або відмову від виконання покладених на них обов'язків.

На час проведення експертизи провадження в справі зупинити.

Ухвала в частині зупинення провадженні в справі може бути оскаржена до апеляційного суду Волинської області шляхом подачі апеляційної скарги через суд першої інстанції протягом п?яти днів з дня проголошення ухвали.

Суддя Луцького міськрайонного суду Л.М.Присяжнюк

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення03.02.2015
Оприлюднено10.02.2015
Номер документу42579519
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —161/19579/14-ц

Ухвала від 01.06.2017

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Івасюта Л. В.

Ухвала від 02.06.2015

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

Ухвала від 23.04.2015

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

Рішення від 24.07.2015

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

Ухвала від 24.07.2015

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

Ухвала від 03.02.2015

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

Ухвала від 08.12.2014

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

Ухвала від 05.12.2014

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні