Ухвала
від 03.02.2015 по справі 12/107-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

"03" лютого 2015 р. Справа № 12/107-Б-10

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пригузи П.Д. при секретарі Рубанику О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: Державної податкової інспекції у м. Херсоні, вул. І.Кулика, 143-а, м. Херсон,

до: Приватного підприємства "Вікторія", ідентифікаційний код 31369329, Острівське шосе, 36, кв. 701, м. Херсон,

про банкрутство,

за участю представників сторін:

від кредиторів: "ОТП Банк" - Тоцька Т.О., довіреність від 13.01.2015 р.

від боржника - ліквідатор, арбітражний керуючий Козирицький А.С.;

від засновника боржника ОСОБА_3 - ОСОБА_4, довіреність № 778 від 18.05.2011р.;

арбітражний керуючий Циркунова О.О.

в с т а н о в и в:

Справа знаходиться в процедурі ліквідації банкрута, повноваження ліквідатора виконує арбітражний керуючий Козирицький Андрій Сергійович.

До господарського суду надійшло клопотання від арбітражного керуючого Циркунової Олени Олександрівни про затвердження звіту про нарахування та виплату коштів, встановлення оплати послуг арбітражного керуючого, яке мотивується виконанням нею повноважень ліквідатора у цій справі з 29.08.2011 р. до 12.06.2014 р.

Ухвалою від 16.12.2014 р. господарський суд призначив судове засідання для розгляду клопотання арбітражного керуючого на "15" січня 2015 р.; витребував від ліквідатора відзив на клопотання арбітражного керуючого Циркунової О.О., витребував від арбітражного керуючого Циркунової О.О. докази направлення свого клопотання ліквідатору боржника Козирицькому А.С.

У судовому засіданні Циркунова О.О. підтримала подане клопотання. Пояснила, що питання оплати її послуг як арбітражного керуючого у справі було прийнято в засіданні комітету кредиторів (протокол №1 від 25.07.2011 р.). Зазначене рішення комітету кредиторів не подавалось на затвердження господарському суду, тому що оплата послуг частково здійснювалась кредитором ПАТ "ОТП Банк" у період з 25.07.2011 р. до 29.07.2012 р. В подальшому оплата не здійснювалась і залишилась непогашеною після припинення провадження у справі. Заперечує проти наполягання кредитора ПАТ "ОТП Банк" поділити видатки на оплату послуг ліквідатора пропорційно між кредиторами. Просить затвердити оплату послуг за кожен місяць здійснення нею повноважень в ліквідаційній процедурі в розмірі двох мінімальних заробітних плат.

Ліквідатором, арбітражним керуючим Козирицьким А.С. подано до суду та підтримано у судовому засіданні відзив на клопотання арбітражного керуючого Циркунової О.О., в якому заперечує у затверджені судом звіту про нарахування та виплату коштів, але не заперечує щодо оплати послуг Циркунової О.О. за виконання повноважень ліквідатора у справі в розмірі 2-х мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання повноважень.

Представник кредитора ПАТ "ОТП Банк" Тоцька Т.О. у судовому засіданні підтвердила, що дійсно рішенням комітету кредиторів від 25.11.2011 року було прийняте решення про встановлення арбітражному керуючому Циркуновій О.О. оплату послуг у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення повноважень за рахунок кредитора АТ "ОТП Банк". Втім зазначила, що в цей час банк не має можливості здійснювати фінансування оплати послуг ліквідатора, а тому комітетом кредиторів прийнято рішення від 12.01.2015 року про заміну джерела оплати послуг арбітражних керуючих на кошти, щоотримані від продажу майна (майнових прав) боржника, яке можливо буде виявлено в ліквідаційній процедурі та повернено боржнику в ліквідаційну масу.

Представник засновника боржника ОСОБА_4 у судовому засіданні заявив, що у питанні щодо затвердження оплати послуг ліквідатора Циркунової О.О покладається на розсуд суду.

Заслухавши арбітражного керуючого Циркунову О.О., інших учасників провадження, суд приходить до висновку про часткове задоволення клопотання з наступних підстав.

Відповідно до чинних на час прийняття рішення комітетом кредиторів положень ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Кредитори можуть створювати фонд для оплати послуг, відшкодування витрат та виплати додаткової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна, керуючому санацією, ліквідатору). Формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням комітету кредиторів та затверджуються ухвалою господарського суду.

Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство. Кредитори мають право встановлювати і виплачувати арбітражному керуючому за результатами його діяльності додаткову винагороду, розмір якої затверджується господарським судом.

Як встановлено судом, рішення комітету кредиторів від 25.11.2011 року, яким було встановлено арбітражному керуючому Циркуновій О.О. оплату послуг, не було предметом судового розгляду, судом не затверджувалося рішення про встановленння оплати послуг у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення повноважень.

За цих обставин вимога арбітражного керуючого Циркунової О.О. про затвердження розміру оплати послуг підлягає затвердженню відповідно до рішення комітету кредиторів від 25.11.2011 року, протокол №1.

Вимога ж арбітражного керуючого Циркунової О.О. стосовно затвердження звіту про нарахування та виплату коштів за період здійснення нею повноважень ліквідатора у ліквідаційній процедурі не може бути задоволена, оскільки заявлена передчасно з наступних підстав.

Згідно з приписами ч. 14 ст 3-1 Закону звіт про оплату послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого має бути попередньо розглянутий і затверджений рішенням комітету кредиторів, після чого подається на затвердження господарським судом, про що виноситься ухвала.

Як вбачається з матеріалів справи та підтверджено учасниками провадження звіт про оплату послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого не подавався на затвердження комітету кредиторів, отже не може бути розглянутий судом. Після розгляду звіту комітетом кредиторів арбітражний керуючий Циркунова О.О. може звернутися з такою заявою до господарського суду. Отже, суд залишає зазначену вимогу без розгляду.

Керуючись ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд -

у х в а л и в:

1. Клопотання арбітражного керуючого Циркунової О.О. задовольнити частково.

2. Затвердити оплату послуг арбітражного керуючого Циркунової О.О. у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення повноважень ліквідатора за рахунок кредитора АТ "ОТП Банк" згідно рішення комітету кредиторів від 25.11.2011 року.

3. Клопотання про затвердження звіту про оплату послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого Циркунової О.О. залишити без розгляду.

4. Копію ухвали надіслати арбітражному керуючому Циркуновій О.О., іншим учасникам провадження.

Суддя П.Д. Пригуза

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення03.02.2015
Оприлюднено11.02.2015
Номер документу42610204
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/107-б-10

Ухвала від 24.03.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 26.04.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 10.03.2016

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 02.09.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Постанова від 20.10.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Пироговський В.Т.

Ухвала від 05.10.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Пироговський В.Т.

Ухвала від 15.09.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 19.02.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 03.02.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 12.06.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні