Ухвала
від 04.02.2015 по справі 914/136/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство

04.02.2015 р. Справа № 914/136/15

Господарський суд Львівської області, розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали заяви кредитора: Державної податкової інспекції у Сихівському районі м. Львова Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області, м. Львів

про: банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Галфрукт" (вул. Енергетична, 16/26, м. Львів, 79026, код ЄДРПОУ 32639286)

Суддя Артимович В.М.

Секретар судового засідання Струк Н.Р.

За участю представників:

від кредитора: Біляк Н.М. - представник;

від боржника: не з'явився.

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Сихівському районі м. Львова Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області, м. Львів, надалі - кредитор, звернулась до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Галфрукт" (вул. Енергетична, 16/26, м. Львів, 79026, код ЄДРПОУ 32639286), надалі - боржник.

Ухвалою суду від 27.01.2015 р. заяву прийнято до розгляду. Арбітражного керуючого, визначеного автоматизованою системою - Колісника А.О. зобов'язано протягом трьох днів з дня отримання ухвали надати суду заяву на участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Галфрукт" відповідно до вимог ст. 114 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", підготовче засідання суду призначено на 04.02.2015 р.

02.02.2015 р. на розгляд суду арбітражний керуючий Сиволобов М.М. подав заяву про згоду на участь у справі про банкрутство ТзОВ „Галфрукт".

В засідання суду 04.02.2015 р. з'явився представник ініціюючого кредитора, надав пояснення по суті справи, просив порушити провадження у справі про банкрутство ТзОВ „Галфрукт". Представник боржника вимог ухвали суду не виконав, явку повноважного представника в засідання суду не забезпечив, причин неявки не повідомив.

Відповідно до ч. 2 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до заяви про порушення справи про банкрутство додаються: докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом він не підлягає сплаті; довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника, якщо заяву підписано представником; докази того, що сума безспірних вимог кредитора (кредиторів) сукупно становить не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, якщо інше не передбачено цим Законом; рішення суду про задоволення вимог кредитора, що набрало законної сили; відповідна постанова органу державної виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження з виконання вимог кредитора; докази того, що сума вимог кредитора (кредиторів) не забезпечена повністю заставою майна боржника (за наявності застави).

Відповідно до ч. 1 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом. Неявка у підготовче засідання сторін та представника державного органу з питань банкрутства, а також відсутність відзиву боржника не перешкоджають проведенню засідання.

Згідно з ч. 6 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство або відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ч. 7 ст. 16 Закону суд відмовляє в порушенні провадження у справі про банкрутство, якщо заявником не доведено наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство, а також якщо відсутня хоча б одна з підстав, передбачених частиною третьою статті 10 цього Закону.

За приписами ч. 3 ст. 10 вказаного Закону справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом. Безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника. До складу цих вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Безспірними, відповідно до абз. 2 ч. 3 ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" є грошові вимоги кредиторів, які: 1) підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили; 2) підтверджені постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким здійснюється списання коштів з рахунків боржника.

Відповідно до ч. 3 ст. 11 та ст. 32 Закону України „Про виконавче провадження" державний виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право накладати арешт на кошти та інші цінності боржника, зокрема на кошти, які перебувають на рахунках і вкладах у банках, інших фінансових установах, на рахунки в цінних паперах, а також опечатувати каси, приміщення і місця зберігання грошей. Заходами примусового виконання рішень є звернення стягнення на кошти та інше майно (майнові права) боржника.

Як вбачається із заяви Державної податкової інспекції у Сихівському районі м. Львова ГУ ДФС у Львівській області розмір кредиторської заборгованості заявника становить 9038263,78 грн. Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 15.09.2014 р. у справі № 813/4179/14 адміністративний позов задоволено повністю та стягнуто з банківських рахунків ТзОВ „Галфрукт" податковий борг в сумі 9038268,80 грн. Вказана сума становить більше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати. А вказана заявником заборгованість в сумі 9038263,78 грн. не є безспірною, зокрема, не підтверджена постановою про відкриття виконавчого провадження.

Всупереч вимог ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до поданих матеріалів заявником не долучено постанови про відкриття виконавчого провадження, а також документів, які б підтвердили обставини, викладені в заяві, відтак, відсутні докази безспірності грошових вимог заявника в сумі 9038263,78 грн. в розумінні норм Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Враховуючи те, що заявником не надано суду документів, які б підтверджували наявність підстав для порушення провадження у справі за заявою Державної податкової інспекції у Сихівському районі м. Львова Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Галфрукт", зокрема, не надано доказів безспірності вимог та відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника, у суду відсутні підстави для порушення провадження у справі про банкрутство ТзОВ „Галфрукт". В силу абзаців другого, шостого та сьомого частини сьомої статті 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вказане вище є підставою для відмови в порушенні провадження у справі про банкрутство. Відтак, у порушенні провадження у справі № 914/136/15 про банкрутство ТзОВ „Галфрукт" необхідно відмовити.

Згідно ч. 8 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" відмова у відкритті провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню до суду із заявою про порушення справи про банкрутство за наявності підстав, встановлених цим Законом.

Керуючись ст.ст. 1, 10, 16 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. В порушенні провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Галфрукт" (вул. Енергетична, 16/26, м. Львів, 79026, код ЄДРПОУ 32639286) відмовити.

2. Копію ухвали надіслати боржнику, кредитору, арбітражному керуючому Коліснику А.О., Головному управлінню юстиції у Львівській області (Відділ з питань банкрутства), Сихівському ВДВС Львівського МУЮ, Головному управлінню статистики у Львівській області, державному реєстратору.

Суддя Артимович В.М.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення04.02.2015
Оприлюднено11.02.2015
Номер документу42629851
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/136/15

Ухвала від 03.06.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Желік М.Б.

Ухвала від 20.05.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Желік М.Б.

Ухвала від 13.05.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Желік М.Б.

Ухвала від 22.04.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Желік М.Б.

Ухвала від 14.04.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Желік М.Б.

Ухвала від 14.04.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Желік М.Б.

Ухвала від 04.03.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Желік М.Б.

Ухвала від 18.02.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Желік М.Б.

Ухвала від 04.02.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 27.01.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні