Ухвала
від 27.01.2015 по справі 757/15364/14-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/15364/14-ц

У Х В А Л А

про призначення судової експертизи

27 січня 2015 року Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Москаленко К.О.,

при секретарі - Горбатюк І. А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні позовну заяву Комуністичної партії України, ОСОБА_2 до ОСОБА_3, третя особа дирекція телерадіопрограм Управління справами Верховної Ради України про захист гідності, честі фізичної особи, ділової репутації юридичної та фізичної особи та спростування недостовірної інформації,-

В С Т А Н О В И В :

Представник позивачів Комуністичної партії України, ОСОБА_2 - ОСОБА_4 звернулась до суду із позовом до відповідача, просить визнати поширену інформацію недостовірною та спростувати розповсюджену недостовірну інформацію.

28.11.2014 від представника позивачів ОСОБА_4, через загальну канцелярію суду, надійшло клопотання про призначення судової лінгвістичної експертизи у справі.

Представник позивачів ОСОБА_4 в судовому засіданні клопотання підтримала, просила задовольнити.

Відповідач ОСОБА_3 в судове засідання не з'явився, подав заяву про розгляд скарги у його відсутність.

Третя особа, Державне підприємство парламентський телеканал «Рада», повідомлена належним чином, в судове засідання не з'явилася, про причини неявки суд не повідомила, суд, на підставі ст.169 ЦПК України вважає можливим вирішити дане клопотання у її відсутність, а також у відсутність відповідача.

Відповідно до ч. 1 ст. 143 ЦПК України, для з'ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань у галузі науки, мистецтва, техніки, ремесла тощо, суд призначає експертизу за заявою осіб, які беруть участь у справі.

Суд, заслухавши думку представника, дослідивши матеріали справи, вважає, що з метою всебічного повного і об'єктивного з'ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань, необхідно призначити у справі судово-лінгвістичну експертизу.

Відтак, клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 143, 144, 293 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивачів ОСОБА_4 - задовольнити.

Призначити по даній справі судово-лінгвістичну експертизу проведення якої доручити Київському науково-дослідному інституту судових експертиз Міністерства юстиції України (м. Київ, вул. Смоленська, 6).

На вирішення експерта поставити наступні питання:

1. Чи містить висловлювання "... Друга частина тієї трагедії, яка зараз відбувається в Донецькій і Луганській областях - це та підтримка, яка надається прямо або опосередковано через пряме фінансування, через організаційні заходи представниками комуністичної партії ... тим терористам, які прямо ведуть неоголошену війну проти українського народу. Коли стає зрозумілим, що в місті Слов'янську комуністи прямо з терористами організовують провокації, організовують прямий фактично підтримку цих терористичних угруповань і називають прямо прізвища комуністичної партії місцевих осередків ... які ведуть пряму підривну діяльність проти держави Україна» негативну оцінку діяльності Комуністичної партії України?

2. Чи містить висловлювання «Друга частина тієї трагедії, яка зараз відбувається в Донецькій і Луганській областях - це та підтримка, яка надається прямо або опосередковано через пряме фінансування, через організаційні заходи представниками комуністичної партії ... тим терористам, які прямо ведуть неоголошену війну проти українського народу. Коли стає зрозумілим, що в місті Слов'янську комуністи прямо з терористами організовують провокації, організовують прямий фактично підтримку цих терористичних угруповань і називають прямо прізвища комуністичної партії місцевих осередків ... які ведуть пряму підривну діяльність проти держави Україна» негативну оцінку діяльності ОСОБА_2?

3. Чи містить висловлювання «Друга частина тієї трагедії, яка зараз відбувається в Донецькій і Луганській областях - це та підтримка, яка надається прямо або опосередковано через пряме фінансування, через організаційні заходи представниками комуністичної партії ... тим терористам, які прямо ведуть неоголошену війну проти українського народу. Коли стає зрозумілим, що в місті Слов'янську комуністи прямо з терористами організовують провокації, організовують прямий фактично підтримку цих терористичних угруповань і називають прямо прізвища комуністичної партії місцевих осередків ... які ведуть пряму підривну діяльність проти держави Україна» інформацію, що принижує ділову репутацію КПУ?

4. Чи містить висловлювання «Друга частина тієї трагедії, яка зараз відбувається в Донецькій і Луганській областях - це та підтримка, яка надається прямо або опосередковано через пряме фінансування, через організаційні заходи представниками комуністичної партії ... тим терористам, які прямо ведуть неоголошену війну проти українського народу. Коли стає зрозумілим, що в місті Слов'янську комуністи прямо з терористами організовують провокації, організовують прямий фактично підтримку цих терористичних угруповань і називають прямо прізвища комуністичної партії місцевих осередків ... які ведуть пряму підривну діяльність проти держави Україна» інформацію, що принижує честь, гідність та ділову репутацію ОСОБА_2?

5. Чи містить висловлювання «Друга частина тієї трагедії, яка зараз відбувається в Донецькій і Луганській областях - це та підтримка, яка надається прямо або опосередковано через пряме фінансування, через організаційні заходи представниками комуністичної партії ... тим терористам, які прямо ведуть неоголошену війну проти українського народу. Коли стає зрозумілим, що в місті Слов'янську комуністи прямо з терористами організовують провокації, організовують прямий фактично підтримку цих терористичних угруповань і називають прямо прізвища комуністичної партії місцевих осередків ... які ведуть пряму підривну діяльність проти держави Україна» звинувачення КПУ у скоєнні кримінальних злочинів, або будь-яких інших юридичних правопорушень?

6. Чи містить висловлювання «Друга частина тієї трагедії, яка зараз відбувається в Донецькій і Луганській областях - це та підтримка, яка надається прямо або опосередковано через пряме фінансування, через організаційні заходи представниками комуністичної партії ... тим терористам, які прямо ведуть неоголошену війну проти українського народу. Коли стає зрозумілим, що в місті Слов'янську комуністи прямо з терористами організовують провокації, організовують прямий фактично підтримку цих терористичних угруповань і називають прямо прізвища комуністичної партії місцевих осередків ... які ведуть пряму підривну діяльність проти держави Україна» звинувачення ОСОБА_2 у скоєнні кримінальних злочинів, або будь-яких інших юридичних правопорушень?

7. Чи є висловлювання «Друга частина тієї трагедії, яка зараз відбувається в Донецькій і Луганській областях - це та підтримка, яка надається прямо або опосередковано через пряме фінансування, через організаційні заходи представниками комуністичної партії ... тим терористам, які прямо ведуть неоголошену війну проти українського народу. Коли стає зрозумілим, що в місті Слов'янську комуністи прямо з терористами організовують провокації, організовують прямий фактично підтримку цих терористичних угруповань і називають прямо прізвища комуністичної партії місцевих осередків ... які ведуть пряму підривну діяльність проти держави Україна» оціночним судженням, критикою, оцінкою дій, або твердженням про факти, тобто є інформацією, яка містить фактичні дані?

Витрати по проведенню експертизи покласти на позивачів.

В розпорядження експерта надати матеріали цивільної справи № 757/15364/14-ц.

Експертів попередити про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених обов'язків за ст.ст. 384, 385 КК України.

Провадження у справі зупинити до отримання висновку експерта.

Ухвала, в частині зупинення провадження у справі, може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду м. Києва, через Печерський районний суд м. Києва, протягом п'яти днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка їх оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя К.О. Москалекно

Дата ухвалення рішення27.01.2015
Оприлюднено14.02.2015

Судовий реєстр по справі —757/15364/14-ц

Постанова від 30.05.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

Ухвала від 01.11.2016

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Кадєтова Олена Веніамінівна

Ухвала від 12.10.2016

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Андрієнко Антоніна Миколаївна

Ухвала від 08.08.2016

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Андрієнко Антоніна Миколаївна

Ухвала від 05.08.2016

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Андрієнко Антоніна Миколаївна

Рішення від 14.07.2016

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

Рішення від 14.07.2016

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

Ухвала від 27.01.2015

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

Ухвала від 10.06.2014

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні