Рішення
від 13.02.2015 по справі 539/4441/14-ц
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 539/4441/14-ц

Рішення

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 лютого 2015 року Лубенський міськрайонний суд

Полтавської області

В складі: головуючого судді - Гудкова С. В.

при секретарі - Яценко Л.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Лубни цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на особисте утримання,-

В С Т А Н О В И В :

Позивачка ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на особисте утримання.

Свій позов мотивувала тим, що вони перебувають з відповідачем у зареєстрованому шлюбі, від шлюбу мають неповнолітню дитину - доньку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка проживає з нею.

Відповідач проживає окремо від сім»ї, працює, однак матеріальної допомоги, яку відповідач сплачує на утримання дитини не вистачає, що ставить її в тяжке матеріальне становище, оскільки вона не працює, знаходиться у декретній відпустці по догляду за дитиною.

Позивачка ОСОБА_1 прохає суд стягнути з відповідача ОСОБА_2 на її користь аліменти особисте утримання до досягнення дитиною - донькою ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 трьохрічного віку аліменти в розмірі 1/6 частини із всіх видів заробітку (доходу) щомісячно.

В судовому засіданні позивачка ОСОБА_1 позов підтримала, прохала задовольнити.

Відповідач ОСОБА_2 позов не визнав, пояснивши, що він сплачує аліменти на утримання дитини в розмірі 1/4 частини заробітку. Крім цього, позивачка проживає в належній йому квартирі, яку б він міг здати в оренду і отримувати за неї кошти. Він працює в іншій області, де вимушений винаймати квартиру і його заробітної плати не вистачить на сплату аліментів та оплату квартири, а також на проживання. Крім цього, він стверджує, що іноді і так, при наявності, надсилає позивачці грошові кошти, не враховуючи аліментів на дитину.

Суд, заслухавши сторони, дослідивши матеріали справи, вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.84 Сімейного кодексу України, дружина, з якою проживає дитина, має право на утримання від чоловіка - батька дитини до досягнення дитиною трьох років.

Відповідно до ст.191 СК України, аліменти на дитину присуджуються за рішенням суду від дня пред'явлення позову.

Судом встановлено, що сторони перебувають у зареєстрованому шлюбі, який вони зареєстрували 14.01.2012 року у Відділі реєстрації актів цивільного стану по м.Лубни Лубенського міськрайонного управління юстиції Полтавської області (а.с.6), від шлюбу неповнолітню дитину - доньку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.7), яка проживає разом з позивачкою.

Відповідач проживає окремо від сім»ї, інших стягувачів не має, працює, однак матеріальної допомоги у вигляді аліментів на утримання дитини в розмірі 1/4 частини заробітку не вистачає, оскільки позивачка не працює, знаходиться у декретній відпустці по догляду за дитиною, що ставить позивачку у скрутне матеріальне становище, а тому, враховуючи вищенаведені обставини, суд вважає, що є підстави для задоволення позову ОСОБА_1 та стягненню з ОСОБА_2 аліментів на особисте утримання позивачки, погоджуючись з розміром аліментів.

Також, позивачка при подачі до суду матеріалів позовної заяви була звільнена від сплати судових витрат, при таких обставинах судовий збір в розмірі 243 гривні 60 копійок слід стягнути з відповідача на користь держави.

Керуючись ст.ст.84, 191 СК України , ст.ст.10, 15, 60, 88, 212, 213, 214 ЦПК України,-

В И Р І Ш И В:

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 - задовольнити .

Стягувати з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженця селища Буча, Київської області, мешканця АДРЕСА_1, працюючого машиністом тепловозу в Трипільскій філії ПАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» (ІПН 34425533 індекс 08720 м.Українка вул..Промислова,3 Обухівського району Київської області) на користь ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_4, мешканки АДРЕСА_1 аліменти на особисте утримання, в розмірі 1/6 частини із всіх видів заробітку (доходу) щомісячно, починаючи стягнення з 25.12.2014 року і до досягнення дитиною - донькою ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 3-х річного віку, тобто до ІНФОРМАЦІЯ_5.

Рішення в частині стягнення аліментів в розмірі платежу за один місяць підлягає негайному виконанню.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь держави судовий збір в розмірі 243 гривні 60 копійок.

Рішення може бути оскаржено до Апеляційного суду Полтавської області протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя Лубенського

міськрайонного суду Гудков С. В.

Дата ухвалення рішення13.02.2015
Оприлюднено19.02.2015
Номер документу42729493
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення аліментів на особисте утримання

Судовий реєстр по справі —539/4441/14-ц

Ухвала від 19.08.2017

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Гудков С. В.

Рішення від 13.02.2015

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Гудков С. В.

Ухвала від 26.12.2014

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Гудков С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні