Ухвала
від 19.08.2017 по справі 539/4441/14-ц
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А Справа №539/4441/14-ц

Пров.№6/539/90/2017

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 серпня 2017 року Лубенський міськрайонний суд

Полтавської області

у складі: головуючого судді - Гудкова С.В.

при секретарі - Джадан І.В.

розглянувши подання старшого державного виконавця Лубенського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_1 в праві виїзду за межі України до виконання ним зобов'язань, покладених на нього рішенням суду, -

В С Т А Н О В И В :

Старший державний виконавець Лубенського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області звернувся до суду з поданням про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_1 в праві виїзду за межі України до виконання ним зобов'язань, покладених на нього рішенням суду, мотивуючи своє подання тим, що у відділі ДВС відкрите виконавче провадження №51850532 по примусовому виконанню виконавчого листа №539/4441/14-ц, виданого 17.02.2015 року Лубенським міськрайонним судом Полтавської області про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліментів на особисте утримання в розмірі 1/6 частини з усіх видів доходу щомісячно, починаючи стягнення з 25.12.2014 року і до досягнення донькою ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 3-х річного віку.

Копію постанови про відкриття виконавчого провадження було направлено боржнику для виконання, однак, самостійно аліменти боржник не сплачував. Крім цього, на виклики до державного виконавця бржник не з являється, про причини неявки не повідомляє.

Державним виконавцем направлено запити до відомчих установ з метою отримання інформації про майновий стан боржника, однак, майна, на яке б можна було б звернути стягнення не виявлено.

Державний прохає суд встановити тимчасове обмеження в праві виїзду за межі України громадянина України ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2, ІПН НОМЕР_1, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_3 майдан,26/2 кв.3 Полтавської області без вилучення паспортного документа за ухилення від виконання зобов язання, покладеного на нього судовим рішенням до виконання ним своїх зобов язань.

У судове засідання державний виконавець не з явився, в поданні прохає розглянути справу без його участі.

Ознайомившись із матеріалами подання, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що подання ВДВС підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Згідно ст. 6 ЗУ Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадку, якщо щодо нього діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов'язання - до виконання зобов'язань, або розв'язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов'язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України.

Судом встановлено, що Лубенським міськрайонним судом Полтавської області 17.02.2015 року видано виконавчий лист №539/4441/14-ц про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліментів на особисте утримання в розмірі 1/6 частини з усіх видів доходу щомісячно, починаючи стягнення з 25.12.2014 року і до досягнення донькою ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 3-х річного віку.

Копію постанови про відкриття виконавчого провадження направлено боржнику для виконання, однак, як вбачається з матеріалів справи, боржник аліментів самостійно не сплачував, до державного виконавця не з являється, і майна, на яке б можна було б звернути стягнення у боржника не виявлено.

Виходячи з вищенаведеного, враховуючи значну суму заборгованості, яка станом на 01.08.2017 року складає 24709, 21 гривня, а також те, що боржника за рішенням суду зобов язано сплачувати аліменти щомісячно, які тривалий час він не сплачує, суд вважає, що бездіяльність боржника дійсно свідчить про його ухилення від виконання своїх зобов'язань, тому подання державного виконавця слід задовольнити і тимчасово обмежити боржника у виїзді за кордон.

Керуючись ст. 6 ЗУ Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України ,

ст. 377-1 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Подання старшого державного виконавця Лубенського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_1 в праві виїзду за межі України до виконання ним зобов'язань, покладених на нього рішенням суду - задовольнити.

Тимчасово обмежити у праві виїзду за межі України громадянина України ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2, ІПН НОМЕР_1, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_3 майдан,26/2 кв.3 Полтавської області без вилучення паспортного документа за ухилення від виконання зобов язання, покладеного на нього судовим рішенням до виконання ним своїх зобов язань, згідно рішення Лубенського міськрайонного суду Полтавської області від 13.02.2015 року щодо стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліментів на особисте утримання, в розмірі 1/6 частини із всіх видів заробітку (доходу) щомісячно, починаючи стягнення з 25.12.2014 року і до досягнення дитиною - донькою ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 3-х річного віку.

Виконання ухвали покласти на Адміністрацію Державної прикордонної служби України.

Копію ухвали для виконання направити Державній прикордонній службі України для виконання та до Лубенського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області - для відому.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Полтавської області протягом п'яти днів з моменту її проголошення або отримання її копії.

Суддя Лубенського міськрайонного суду С.В.Гудков

СудЛубенський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення19.08.2017
Оприлюднено19.08.2017
Номер документу68368733
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —539/4441/14-ц

Ухвала від 19.08.2017

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Гудков С. В.

Рішення від 13.02.2015

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Гудков С. В.

Ухвала від 26.12.2014

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Гудков С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні