Рішення
від 17.02.2015 по справі 306/3099/14-ц
СВАЛЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СВАЛЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 306/3099/14-ц

Провадження № 2-о/306/16/15

Рядок статзвіту № 9

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17.02.2015 року м. Свалява

Свалявський районний суд Закарпатської області у особі:

головуючої - судді Василиха Ж.В.,

при секретарі - Полянич В.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за заявою ОСОБА_1, заінтересована особа: Державна реєстраційна служба України в особі відділу реєстрації фізичних та юридичних осіб Свалявського районного управління юстиції про встановлення факту відсутності трудових відносин, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, в якій просить встановити факт відсутності трудових відносин між ним та КП "Райагробуд". Свої вимоги мотивує тим, що з 2011 року по 08.05.2014 року він перебував на посаді виконуючого обов"язки голови правління КП "Райагробуд", за юридичною адресою м. Свалява, вул. Волошина, 132. У травні 2014 року, після зміни КП та зміни юридичної адреси підприємства на с. Гришино Красноармійського району Донецької області його було звільнено з роботи по переводу на ТОВ "Мігр" згідно наказу №11-к від 08.05.2014 року за підписом нового керівника підприємства Перегудовим І.С., де заявник на даний час і працює. На даний час заявнику стало відомо, що нове керівництво підприємства після оформлення документів переїхало за новою адресою і підприємство "Райагробуд" зараз знаходиться в Донецькій області, однак засновник підприємства не подав до реєстраційної служби відомості про зміну керівництва підприємства, у зв"язку з чим в ЄДРПОУ до цього часу заявник зазначений як в.о.голови правління КП "Райагробуд", на неодноразові звернення заявника до нового засновника підприємства щодо внесення змін в реєстр він не реагує. Наявність не скасованого в ЄДРПОУ запису про перебування заявника на посаді в.о.голови правління КП "Райагробуд" призводить до надсилання на ім"я заявника різних листів та суперечить чинному законодавству, а внести зміни до реєстру має право лише новий керівник підприємства подавши відповідну заяву до реєстраційної служби скріпивши її підписом та печаткою. Зараз, зважуючи на проведення АТО та відсутність зв"язку з підприємством, цю процедуру виконати неможливо. Тому просить задовольнити його заяву.

У судове засідання заявник та його представник ОСОБА_3 не з"явилися, однак представник подав заяву, у якій просить заявлені вимоги задовольнити повністю, а справу розглянути без їх участі.

Представник заінтересованої особи Державної реєстраційної служби України в особі відділу реєстрації фізичних та юридичних осіб Свалявського районного управління юстиції в судове засідання також не з"явився, подав заяву про розгляд справи у його відсутності.

Згідно ч. 2 ст. 197 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню з таких підстав.

У судовому засіданні встановлено, що згідно наказу № 11-к від 08.05.2014 року заявника ОСОБА_1 звільнено з в.о. голови правління КП "Райагробуд" в порядку переведення на ТОВ "МІГР" (п.5. ст. 36 КЗпПУ). Дані відомості також внесені у трудову книжку заявника.

Згідно акту прийому-передачі справ по КП "Райагробуд" від 08.05.2014 року ОСОБА_1 здав справи, документи, основні засоби та ТМЦ згідно з описом цього акта.

Однак, як встановлено в судовому засіданні вказані відомості щодо звільнення заявника ОСОБА_1 з даного підприємства до реєстраційної служби не були внесені.

Відповідно до ч. 1 п. 6 ст. 256 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім"я, по-батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі не збігаються з ім"ям, по-батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Враховуючи викладене суд вважає, що заява ОСОБА_1, заінтересована особа: Державна реєстраційна служба України в особі відділу реєстрації фізичних та юридичних осіб Свалявського районного управління юстиції про встановлення факту відсутності трудових відносин підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 234, 256 ч. 1 п. 6 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_1, заінтересована особа: Державна реєстраційна служба України в особі відділу реєстрації фізичних та юридичних осіб Свалявського районного управління юстиції про встановлення факту відсутності трудових відносин - задовольнити.

Встановити факт відсутності трудових відносин між ОСОБА_1, мешканцем АДРЕСА_1 та Колективним підприємством "Райагробуд" (код ЄДРПОУ 03584154), юридична адреса: с. Гришино, вул. Леніна, 167 Красноармійського району Донецької області.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до апеляційного суду Закарпатської області через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк апеляційної скарги. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Головуюча: Ж. В. Василиха

СудСвалявський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення17.02.2015
Оприлюднено23.02.2015
Номер документу42757568
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —306/3099/14-ц

Рішення від 17.02.2015

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Василиха Ж. В.

Ухвала від 14.01.2015

Цивільне

Апеляційний суд Закарпатської області

Ігнатюк Б. Ю.

Ухвала від 14.11.2014

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Вінер Е. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні