Ухвала
від 18.02.2015 по справі 813/7841/14
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10

УХВАЛА

про закриття провадження у справі в частині позовних вимог

18 лютого 2015 року Справа № 813/7841/14

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючий суддя Кравців О.Р.,

секретар судового засідання Небесна М.В.,

від позивача Алексеєнко А.А.,

від відповідача Іванський В.І.,

розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання сторін про закриття провадження в частині позовних вимог в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Люкс Інстал Сервіс» про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області , -

в с т а н о в и в :

До Львівського окружного адміністративного суду звернулося Товариство з обмеженою відповідальністю «Люкс Інстал Сервіс» (далі - позивач, ТОВ «Люкс Інстал Сервіс») з адміністративним позовом до Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області, в якому просить визнати протиправними та скасувати податкові повідомлення-рішення відповідача № 0002122201 та № 0002112201 від 13.06.2014 року.

В судовому засіданні 18.02.2015 року допущено заміну відповідача - Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області в порядку ст. 55 Кодексу адміністративного судочинства України на його процесуального правонаступника - Державну податкову інспекцію у Галицькому районі м. Львова Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області.

18.02.2015 року за вх. № 5055 надійшло клопотання від відповідача про закриття провадження у справі в частині позовних вимог, а саме: визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області № 0002122201 від 13.06.2014 року /а.с.55/. В обґрунтування вказаного клопотання зазначено, що у зв'язку із сплатою позивачем податкового зобов'язання відповідно до податкового повідомлення-рішення № 0002122201, у розмірах встановленим законодавством, відповідач просить закрити провадження у справі у зв'язку з примиренням сторін внаслідок досягнення податкового компромісу.

Представник позивача вказане клопотання підтримав, оскільки до суду подано заяву від 18.02.2015 року про закриття провадження в частині позовних вимог /а.с.78/. Пояснив, що у зв'язку з досягненням податкового компромісу в частині позовних вимог провадження у справі слід закрити.

Суд заслухав позиції представників сторін, оглянув матеріали справи, які підтверджують чи спростовують вказане клопотання, та вирішуючи його, керується наступним.

Завданням адміністративного судочинства відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень шляхом справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду адміністративних справ.

Представник відповідача пояснив, що ТОВ «Люкс Інстал Сервіс» сплачено встановлену законодавством суму для досягнення податкового компромісу за податковим повідомленням-рішенням № 0002122201.

Представник ТОВ «Люкс Інстал Сервіс» в доповнення викладеного зазначив, що за зобов'язаннями донарахованими згідно з повідомлення-рішенням № 0002122201 від 13.06.2014 року в сумі 91450,00 грн. застосовано податковий компроміс і позивачем сплачено до бюджету 5% від донарахованого зобов'язання, а саме 4572,50 грн. На підтвердження вищевказаного до матеріалів справи долучено копію заяви про застосування податкового компромісу, копію листа-повідомлення про сплату коштів, як умови досягнення податкового компромісу, копію платіжного доручення № 12 від 06.02.2015 року на суму 4572,50 грн. /а.с.79, 80, 81, 82/.

Як передбачено абз. 1 п. 7 підр. 9-2 р. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі - ПК України), процедура податкового компромісу, встановлена цим підрозділом, поширюється також на неузгоджені суми податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість, визначені у податкових повідомленнях-рішеннях, щодо яких триває процедура судового та/або адміністративного оскарження, а також на випадки, коли платник податків отримав податкове повідомлення-рішення, за яким податкові зобов'язання не узгоджені відповідно до норм цього Кодексу. Досягнення податкового компромісу у такому разі здійснюється за заявою платника податків у письмовій формі до контролюючого органу про намір досягнення податкового компромісу. У таких випадках днем узгодження платником податків податкових зобов'язань, визначених у податковому повідомленні-рішенні, є день подання такої заяви до відповідного контролюючого органу. У разі несплати платником податків такого податкового зобов'язання у сумі, визначеній пунктом 2 цього підрозділу, таке податкове зобов'язання вважається неузгодженим.

Абзацом 1 п. 8 цього ж підрозділу ПК України встановлено, що податковий компроміс вважається досягнутим після сплати платником податків узгоджених податкових зобов'язань згідно із цим підрозділом.

Відповідно до п. 11-2 р. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» КАС України підставою для примирення сторін на будь-якій стадії процесу є досягнення податкового компромісу щодо сплати податкових зобов'язань з податку на додану вартість та податку на прибуток підприємств відповідно до підрозділу 9-2 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

Згідно з ч. 2 ст. 136 КАС України сторони можуть примиритися протягом всього часу судового розгляду або заявити клопотання про надання їм часу для примирення.

За правилами п. 3 ч.1 ст. 157 КАС України суд закриває провадження у справі, якщо сторони досягли примирення.

З врахуванням примирення між сторонами, у зв'язку з досягненням податкового компромісу щодо сплати податкового зобов'язання з податку на прибуток підприємств відповідно до підр. 9-2 р. ХХ «Перехідні положення» ПК України, з врахуванням того, що таке не суперечить закону та не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси, суд дійшов висновку, що провадження у справі слід закрити.

Щодо судового збору, то такий, у відповідності до п. 5 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір» належить повернути позивачу з Державного бюджету України.

До матеріалів справи долучено платіжне доручення № 405 від 10.11.2014 року /а.с.16/ на суму 182,70 грн. З врахуванням того, що частина позовних вимог щодо якої закрито провадження у справі становить Ѕ позовних вимог, поверненню з Державного бюджету України підлягає сума в розмірі 91,35 грн.

Керуючись ст.ст. 2, 157, 158-160, 165 КАС України, -

у х в а л и в :

1. Клопотання сторін - задовольнити.

2. Провадження в адміністративній справі за позовом Товариством з обмеженою відповідальністю «Люкс Інстал Сервіс» про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області в частині визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області № 0002122201 від 13.06.2014 року - закрити.

3. Стягнути з Державного бюджету України на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Люкс Інстал Сервіс» (м. Львів, вул. Галицька, 21/8; ЄДРПОУ 34768457) судовий збір у розмірі 91 (дев'яносто одну) грн. 35 коп.

Ухвалу може бути оскаржено протягом 5 днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд, згідно ст. 186 КАС України. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з ч. 3 ст. 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КАС України, якщо таку скаргу не було подано, згідно ст. 254 КАС України. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

У судовому засіданні проголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

Повний текст ухвали складено та підписано 20.02.2015 року.

Суддя Кравців О.Р.

Дата ухвалення рішення18.02.2015
Оприлюднено24.02.2015
Номер документу42787700
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/7841/14

Ухвала від 16.01.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 18.02.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 18.02.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 02.12.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 18.11.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні