Ухвала
від 05.03.2015 по справі 904/8618/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

05.03.15р. Справа № 904/8618/14

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Єременко А.В.

без участі представників сторін

розглянувши справу

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Пейнт Трейд", м. Дніпропетровськ

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Фарбія", 49038, м. Дніпропетровськ, вул. Набережна В.І.Леніна,1-А (код ЄДРПОУ 31824974)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

20.11.14р. ухвалою господарського суду Дніпропетровської області порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Фарбія", 49038, м. Дніпропетровськ, вул. Набережна В.І.Леніна,1-А (код ЄДРПОУ 31824974); введено процедуру розпорядження майном боржника строком на сто п'ятнадцять календарних днів; розпорядником майна призначено Плющову Наталію Олексіївну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №737 від 24.04.13р., адреса: 49005, м. Дніпропетровськ, пр. К. Маркса, буд. 5, 3 поверх, Бізнес центр "Магнат КМ").

17.02.15р. постановою господарського суду Дніпропетровської області припинено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Фарбія", 49038, м. Дніпропетровськ, вул. Набережна В.І.Леніна,1-А (код ЄДРПОУ 31824974) та повноваження розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Фарбія" арбітражного керуючого Плющової Наталії Олексіївни; визнано Товариство з обмеженою відповідальністю "Фарбія", 49038, м. Дніпропетровськ, вул. Набережна В.І.Леніна,1-А (код ЄДРПОУ 31824974) - банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру строком на 5 місяців, до 17.06.15р.; ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Плющову Наталію Олексіївну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №737 від 24.04.13р., адреса: 49005, м. Дніпропетровськ, пр. К. Маркса, буд. 5, 3 поверх, Бізнес центр "Магнат КМ").

04.03.15р. до господарського суду Дніпропетровської області від Державної податкової інспекції у Кіровському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області надійшло клопотання, у якому останній просить прийняти до відома обставини викладені у даному клопотанні; клопотання розглянути за участю уповноваженого представника, повідомити ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська про час та дату судового засідання у справі № 904/8618/14; зобов'язати ліквідатора надати ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська виписки з банківських рахунків за останні три роки та документи фінансово-господарської діяльності і бухгалтерського обліку за період діяльності ТОВ "Фрбія"; не скорочувати термін ліквідаційної процедури та не затверджувати звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс по справі №904/8618/14, до проведення ДПІ у Кіровському районі позапланової перевірки ТОВ "Фарбія", та надання до суду доказів, які підтвердять факт проведення перевірки.

Клопотання вмотивоване тими обставинами, що у зв'язку з находженням ТОВ "Фарбія" як платника податків на обліку в ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська, податкова інспекція законодавчо зобов'язана вжити заходів податкового контролю в частині повноти нарахування та сплати податків і зборів, та можливого приєднання грошових вимог.

Суд не вбачає підстав для задоволення клопотання Державної податкової інспекції у Кіровському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області та прийняття його до розгляду по суті.

Згідно частини 1 статті 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Статтею 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що сторонами у справі про банкрутство є конкурсні кредитори (представник комітету кредиторів), боржник (банкрут); уповноважена особа засновників (учасників, акціонерів) боржника - особа, уповноважена загальними зборами учасників (акціонерів), що володіють більш як половиною статутного капіталу боржника, представляти їхні інтереси під час провадження у справі про банкрутство з правом дорадчого голосу; учасники у справі про банкрутство - сторони, забезпечені кредитори, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор), власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника, державний орган з питань банкрутства, Фонд державного майна України, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника, уповноважена особа засновників (учасників, акціонерів) боржника, а також у випадках, передбачених цим Законом, інші особи, які беруть участь у провадженні у справі про банкрутство.

Права та обов'язки сторін, які входять до складу учасників судового процесу, визначені ст. 22 Господарського процесуального кодексу України.

За приписами наведеної норми заявляти клопотання та користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом мають право сторони.

Виходячи з обґрунтування наведеного клопотання, суд не вбачає підстав дійти висновку, що Державна податкова інспекція у Кіровському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області є учасником у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Фарбія".

Матеріали справи не містять доказів в підтвердження того, що Державна податкова інспекція у Кіровському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області є особою, яка бере участь у провадженні у справі про банкрутство, у порядку встановленому цим Законом.

Вжиття заходів податкового контролю в частині повноти нарахування та сплати податків і зборів не має в даному випадку наслідком виникнення у такої особи певних вимог щодо грошових зобов'язань боржника.

Керуючись ст.ст. 22, 86 Господарського процесуального кодексу України, ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні клопотання Державної податкової інспекції у Кіровському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області.

Суддя А.В. Єременко

Дата ухвалення рішення05.03.2015
Оприлюднено11.03.2015
Номер документу42980814
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —904/8618/14

Ухвала від 20.05.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Єременко Анна Валеріївна

Ухвала від 27.04.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Єременко Анна Валеріївна

Ухвала від 08.04.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Єременко Анна Валеріївна

Ухвала від 06.04.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Єременко Анна Валеріївна

Ухвала від 30.03.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Єременко Анна Валеріївна

Ухвала від 25.03.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Єременко Анна Валеріївна

Ухвала від 05.03.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Єременко Анна Валеріївна

Ухвала від 27.02.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Єременко Анна Валеріївна

Постанова від 17.02.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Єременко Анна Валеріївна

Ухвала від 09.02.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Єременко Анна Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні