Ухвала
від 11.03.2015 по справі 820/2378/15
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №820/2378/15

Україна

ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

11 березня 2015 р. м. Харків

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Нуруллаєв І.С., розглянувши адміністративний позов Лозівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Харківській області до приватного підприємства "Хітінг-98" про стягнення податкового боргу ,-

В С Т А Н О В И В:

До Харківського окружного адміністративного суду звернувся позивач, Лозівська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Харківській області, з адміністративним позовом до приватного підприємства "Хітінг-98" в якому просив суд стягнути з приватного підприємства "Хітінг-98" у банках, обслуговуючих такого платника податків суму коштів за податковим боргом з податку на додану вартість у розмірі 5536,33 грн. (розрахунковий рахунок № 31418698700015 одержувач: Лозівське УДКСУ у Харківській області, код одержувача - 38053090, банк отримувача: ГУДКСУ у Харківській області, МФО банка 851011).

Вирішуючи питання в порядку ст. 107 КАС України, суд дійшов висновку про те, що адміністративний позов підлягає залишенню без руху, оскільки поданий без дотримання вимог, встановлених ст.106 КАС України.

Суддею встановлено, що разом з позовною заявою до суду наданий опис вкладення, згідно якого адміністративний позов з додатками направлений до приватного підприємства "Хітінг-98" за адресою: 64604, Харківська область, м. Лозова, мік-н. 2, буд. 4, кв. 47, яка не відповідає відомостям з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України згідно яких, юридична адреса відповідача:64604, Харківська область, м. Лозова, мік-н. 2, буд. 7, кв. 47.

Таким чином, суд прийшов до висновку, що позовну заяву та додатки до неї було надіслано суб'єктом владних повноважень, на адресу за якою відповідач не зареєстрований та без усіх додатків.

За таких умов, суд вважає, що відповідно до вимог ст. 106 КАС України адміністративний позов не оформлено належним чином, а саме, до позову не доданий доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів.

З урахуванням наведеного, позивачу необхідно привести позовну заяву у відповідність до вимог ст. 106 КАС України, а саме: позивачу - суб'єкту владних повноважень - необхідно надати до суду, доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу копії позовної заяви та всіх доданих до неї документів за адресою: 64604, Харківська область, м. Лозова, мік-н. 2, буд. 7, кв. 47. Та зазначити вірну адресу в зазначеному адміністративному позові.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст. 106 КАС України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

На підставі наведеного та керуючись ст. 106, ст. ст. 108, 165, 186 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Лозівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Харківській області до приватного підприємства "Хітінг-98" про стягнення податкового боргу - залишити без руху.

Встановити позивачеві строк для усунення недоліків позовної заяви - п'ять днів з моменту отримання копії ухвали.

Роз'яснити позивачу про необхідність виправлення зазначених недоліків адміністративної позовної заяви у строк п'ять днів з моменту отримання копії ухвали та роз'яснити, що в разі не усунення недоліків позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Копію даної ухвали направити особі, яка звернулась із адміністративним позовом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в п'ятиденний строк з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з ч.3 ст. 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строків подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Нуруллаєв І.С.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.03.2015
Оприлюднено16.03.2015
Номер документу43033617
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/2378/15

Постанова від 11.06.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Нуруллаєв І.С.

Ухвала від 06.04.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Нуруллаєв І.С.

Ухвала від 11.03.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Нуруллаєв І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні