Ухвала
від 03.03.2015 по справі 2а-11376/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

03 березня 2015 р.                                         Справа №2а-11376/10/0570

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 2

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Кірієнка В.О., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Кіровському районі м. Макіївки Донецької області про заміну сторони у виконавчому проваджені по справі № 2а-11376/10/0570 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Центрально-Міському районі м. Макіївки до Державного підприємства «Макіїввугілля» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків у розмірі 3311363,67грн., -

ВСТАНОВИВ:

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Кіровському районі м. Макіївки Донецької області звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони у виконавчому проваджені по справі №2а-11376/10/0570 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Центрально-Міському районі м. Макіївки до Державного підприємства «Макіїввугілля» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків у розмірі 3311363,67грн.

Заява обґрунтована тим, що відповідно до Наказу Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 23.12.2013року за №693 з 01.04.2014року діяльність Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Центрально-Міському районі м. Макіївки, як юридичної особи, припинена шляхом приєднання його до Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Кіровському районі м. Макіївки Донецької області, передавши всі права та обов'язки і функції.

Заявник в судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду заяви був повідомлений належним чином, надав суду клопотання про розгляд справи без його участі в порядку письмового провадження.

Представник відповідача, Державне підприємство «Макіїввугілля», в судове засідання не з'явився, згідно повідомлення Українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта» Донецька дирекція від 27.11.2014року за №7/1-23/14 з 27.11.2014року було припинено приймання поштових відправлень на/з території (ю) Донецької та Луганської областей до населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження відповідно до додатку, зокрема, до зазначених населених пунктів відноситься місто Макіївка.

Відповідно до ст.38 КАС України суб'єкту владних повноважень текст повістки надсилається електронною поштою (факсимільним повідомленням) на адресу електронної пошти або на номер факсу (телефаксу), які містяться у Єдиній базі даних електронних адрес, номерів факсів (телефаксів) суб'єктів владних повноважень. Суб'єкт владних повноважень повинен за допомогою електронної пошти (факсу, телефону) негайно підтвердити суду про отримання тексту повістки. Текст такого підтвердження роздруковується, а телефонне підтвердження записується відповідним працівником апарату суду і приєднується секретарем судового засідання до справи. Таке підтвердження є достатнім доказом належності повідомлення суб'єкта владних повноважень про дату, час і місце судового розгляду. Якщо протягом двох робочих днів з дня направлення тексту повістки підтвердження від суб'єкта владних повноважень не надійшло, секретар судового засідання складає про це довідку, що приєднується до справи і є достатнім доказом належності повідомлення суб'єкта владних повноважень про дату, час і місце судового розгляду.

Одночасно з надсиланням тексту повістки суд, у разі якщо справа розглядається за місцезнаходженням суб'єкта владних повноважень, повідомляє суб'єкта владних повноважень про наявні у нього матеріали, які підлягають врученню йому як стороні, та про можливість їх отримання лише безпосередньо у суді.

Порядок частини першої цієї статті може бути застосовано також щодо особи, яка бере участь у справі, незалежно від того, чи є вона суб'єктом владних повноважень, у разі, якщо вона зазначила адресу своєї електронної пошти (номер факсу, телефаксу) і не висловила заперечень проти її використання для одержання текстів судових рішень та інших документів.

За приписами ст.38 КАС України судом було направлено підприємству ухвалу про відкриття провадження з відновлення втраченого провадження з зазначенням часу та місця розгляду справи на електронну адресу Державного підприємства «Макіїввугілля», яка була зазначена в заяві про заміну сторони виконавчого провадження (арк.с.8-10).

З урахуванням викладеного, судом вжиті всі передбачені приписами ст.ст.35, 38 КАС України заходи щодо повідомлення відповідача про дату, час та місце слухання справи.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши в судовому засіданні наявні докази, судом встановлено наступне:

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 03 червня 2010 року у справі № 2а-11376/10/0570 позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області до Державного підприємства «Макіїввугілля» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків у розмірі 3311363,67грн. було задоволено.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України та ч. 3 ст. 2 Кодексу адміністративного судочинства України органи державної влади, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Згідно ч.1, 2 ст.264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Судом встановлено, що відповідно до Наказу Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 23.12.2013року за №693 з 01.04.2014року діяльність Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Центрально-Міському районі м. Макіївки, як юридичної особи, припинена шляхом приєднання його до Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Кіровському районі м. Макіївки Донецької області, передавши всі права та обов'язки і функції.

Заявником надані суду докази знаходження постанови суду по справі №2а-11376/10/0570 на примусовому виконанні в органах державної виконавчої служби, а саме: лист начальника Центрально-Міського ВДВС Макіївського міського управління юстиції від 11.06.2014року.

З урахуванням викладеного, заява Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Кіровському районі м. Макіївки Донецької області про заміну сторони у виконавчому проваджені по справі №2а-11376/10/0570 підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 23, 160, 165, 186, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Кіровському районі м. Макіївки Донецької області про заміну сторони у виконавчому проваджені по справі № 2а-11376/10/0570 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Центрально-Міському районі м. Макіївки до Державного підприємства «Макіїввугілля» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків у розмірі 3311363,67грн. задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому проваджені за виконавчим листом Донецького окружного адміністративного суду по справі №2а-11376/10/0570 - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Центрально-Міському районі м. Макіївки на його правонаступника Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Кіровському районі м. Макіївки Донецької області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі до адміністративного суду апеляційної інстанції апеляційної скарги через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня отримання ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                                                             Кірієнко В.О.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.03.2015
Оприлюднено17.03.2015
Номер документу43053431
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-11376/10/0570

Ухвала від 27.08.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Абдукадирова К.Е.

Ухвала від 25.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Абдукадирова К.Е.

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Абдукадирова К.Е.

Ухвала від 18.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кірієнко В.О.

Ухвала від 22.09.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Нікулін Олександр Анатолійович

Ухвала від 21.09.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Нікулін Олександр Анатолійович

Ухвала від 03.03.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кірієнко В.О.

Ухвала від 19.02.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кірієнко В.О.

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гімон М.М.

Ухвала від 07.09.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Абдукадирова К.Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні