Ухвала
від 12.03.2015 по справі 265/1037/15-ц
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАРІУПОЛЯ

Справа № 265/1037/15-ц

Провадження № 2/265/840/15

У Х В А Л А

12 березня 2015 року місто Маріуполь

Орджонікідзевський районний суд міста Маріуполя Донецької області у складі:

головуючого судді - Козлова Д. О.,

при секретарі - Скоробогатько Г. О.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду справу за позовом Прокурора Орджонікідзевського району міста Маріуполя в інтересах Маріупольської міської ради до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя перебуває справа за позовом Прокурора Орджонікідзевського району міста Маріуполя в інтересах Маріупольської міської ради до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину.

Натомість при проведенні попереднього судового засідання за вказаним позовом було з'ясовано, що вказаний спір не підпадає під підсудність Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя.

Так відповідно ч. 1 ст. 109 ЦПК України позови до фізичних осіб подаються до суду за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її перебування.

Відповідно до відповідді ГУ ДМС України в Донецькій області Орджонікевського РВ Маріупольського МУ вбачається, що відповідач не зареєстрований в Орджонікідзевському районі міста Маріуполя.

Натомість з матеріалів позову Прокурора Орджонікідзевського району міста Маріуполя до ОСОБА_1 вбачається, що відповідач зареєстрований та мешкає в Іллічівському районі міста Маріуполя Донецької області, тобто по пров. Металургійному 65 та АДРЕСА_1 відповідно.

Вказані обставини з урахуванням наведеиих цивільно-процесуальних норм свідчать про те, що територіальна підсудність вказаного спору не відноситься до компетенції Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя, оскільки вказаний спір підлягає розгляду Іллічівським районним судом міста Маріуполя Донецької області.

Згідно ч. 1 ст. 116 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо після відкриття провадження у справі і до початку судового розгляду виявилось, що заяву було прийнято з порушенням правил підсудності.

Таким чином, оскільки невідповідність територіальної підсудності вказаного спору була виявлена судом до початку розгляду справи по суті, то суд вважає за необхідне направити вказану цивільну справу за позовом Прокурора Орджонікідзевського району міста Маріуполя до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину за територіальною підсудністю до Іллічівського районного суду міста Маріуполя Донецької області.

Керуючись ст. ст. 109, 116 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Справу за позовом Прокурора Орджонікідзевського району міста Маріуполя в інтересах Маріупольської міської ради до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину - передати за підсудністю до Іллічівського районного суду міста Маріуполя Донецької області.

Ухвала суду може бути оскаржена до Апеляційного суду Донецької області через Орджонікідзевський районний суд м. Маріуполя Донецької області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення.

Суддя

СудОрджонікідзевський районний суд м.Маріуполя
Дата ухвалення рішення12.03.2015
Оприлюднено17.03.2015
Номер документу43064806
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —265/1037/15-ц

Рішення від 12.05.2015

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Матвєєва Ю. О.

Ухвала від 12.03.2015

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Козлов Д. О.

Ухвала від 26.02.2015

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Козлов Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні