Постанова
від 31.03.2011 по справі 4-520/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31.03.2011 Справа №4-520/11

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді Базана Л.Т.

при секретарі Сеник В.Г.

за участю прокурора Ороновського С.І.

представника скаржника ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м.Тернополі скаргу ОСОБА_2 на постанову старшого слідчого прокуратури м.Тернополя ОСОБА_3 від 06 січня 2011 року про відмову в порушенні кримінальної справи відносно ОСОБА_4 та ОСОБА_5 за ознаками злочинів, передбачених ст.ст. 364, 365, 185, 194 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Скаржник ОСОБА_2 звернувся до Тернопільського міськрайонного суду із скаргою на постанову старшого слідчого прокуратури Тернополя ОСОБА_3 від 06 січня 2011 року про відмову в порушенні кримінальної справи відносно ОСОБА_4 та ОСОБА_5 за ознаками злочинів, передбачених ст.ст. 364, 365, 185, 194 КК України.

У поданій скарзі ОСОБА_2 посилається на те, що вищевказана постанова прийнята з порушенням вимог кримінально-процесуального законодавства, є невмотивованою, а висновки у ній є неприпустимими та передчасними. Зокрема, при встановленні таких обставин, що скаржник використовував приміщення майстерні самовільно, а майно, що в ній знаходилося не передавалося на баланс товариства, за поясненнями ОСОБА_4 приміщення майстерні демонтовано згідно висновків експертизи, рішень загальних зборів, скарг сусідів, при усних та письмових повідомленнях ОСОБА_2 про це, що він використовуючи приміщення, договору про його оренду не укладав, але є учасником товариства, не вияснено того чи були такі методи виселення з приміщення, що полягали у самовільному знищенні майстерні без присутності ОСОБА_2 законними без відповідного рішення суду на це, і чи не вийшли ОСОБА_4 та ОСОБА_5 за межі наданих їм повноважень. В зв'язку із наведеним, просить скасувати постанову, а матеріали повернути прокурору м.Тернополя, для організації додаткової перевірки.

У судовому засіданні ОСОБА_2 та його представник адвокат ОСОБА_1 скаргу підтримали з мотивів, які в ній викладені, при цьому пояснили, що вважають оскаржувану постанову про відмову в порушенні кримінальної справи незаконною, оскільки перевірку проведено неповно, не прийнято рішення стосовно службової особи - директора ТзОВ «Галич» ОСОБА_4 та службової особи ОСОБА_5, не дано правової оцінки діям останніх в частині перевищення ними службових повноважень, як службових осіб товариства, при демонтажі приміщення та звільнення його від залишених ОСОБА_2 речей, без вирішення спору в судовому порядку, присутності самого ОСОБА_2 тощо. Просять скасувати оскаржувану постанову, матеріали повернути прокурору для організації проведення додаткової перевірки.

Заслухавши думку прокурора, який вважає постанову про відмову в порушенні кримінальної справи законною і заперечує проти її скасування, оглянувши відмовний матеріал № 371 за зверненням ОСОБА_2 на неправомірні дії працівників ТзОВ «Галич», суд вважає, що скарга підлягає до задоволення з наступних підстав.

Судом встановлено, що перевірку вищевказаної заяви ОСОБА_2 проведено без додержання вимог ст.22 КПК України щодо всебічного, повного і об'єктивного дослідження обставин, що мають значення для прийняття законного рішення.

Так, в матеріалах перевірки за заявою ОСОБА_2 відсутні висновки про те, чи в межах своїх повноважень діяли ОСОБА_4 та ОСОБА_5, демонтуючи майстерню, яку займав ОСОБА_6 без його присутності та без відповідного рішення суду про це.

За вищевказаних обставин, оскаржувана постанова підлягає скасуванню, а матеріали направленню прокурору м.Тернополя для організації проведення додаткової перевірки та прийняття рішення в порядку ст.97 КПК України.

Під час додаткової перевірки, необхідно ретельно перевірити твердження скаржника про вчинення службовими особами ТзОВ «Галич» ОСОБА_4 та ОСОБА_5 службового злочину, зокрема перевищення повноважень, яке, як стверджує ОСОБА_2, виразилося у злочинному знищенні належних йому матеріальних цінностей, самовільному звільненню орендованого скаржником ОСОБА_2 приміщення, його демонтажу, без попереднього вирішення спору в судовому порядку.

За результатами перевірки необхідно дати правову оцінку діям службових осіб товариства «Галич» в цій частині та прийняти процесуальне рішення в порядку ст.97 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.22, 112, 236-1, 236-2 КПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Постанову старшого слідчого прокуратури Тернополя ОСОБА_3 від 06 січня 2011 року про відмову в порушенні кримінальної справи відносно ОСОБА_4 та ОСОБА_5, за ознаками злочинів, передбачених ст.ст. 364, 365, 185, 194 КК України - скасувати.

Матеріали перевірки за зверненням ОСОБА_2 щодо неправомірних дій працівників ТзОВ «Галич» направити прокурору м.Тернополя для організації проведення додаткової перевірки, з прийняттям рішення в порядку ст.97 КПК України.

На постанову протягом семи діб з дня її винесення може бути подана апеляція до апеляційного суду Тернопільської області.

Головуючий Базан Л.Т.

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення31.03.2011
Оприлюднено23.03.2015
Номер документу43153991
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-520/11

Постанова від 03.02.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Терзі І. Г.

Постанова від 09.09.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

Постанова від 06.06.2011

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Єгупенко В. В.

Постанова від 06.06.2011

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Єгупенко В. В.

Постанова від 28.11.2011

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Бойко О. М.

Постанова від 28.07.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Шатілова Л. Г.

Постанова від 21.04.2011

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Постанова від 24.10.2011

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Харченко А. М.

Постанова від 24.10.2011

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Харченко А. М.

Постанова від 31.03.2011

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні