Ухвала
від 12.03.2015 по справі 814/2481/14
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

——————————————————————

У Х В А Л А

12 березня 2015 р.м.ОдесаСправа № 814/2481/14

Категорія: 8.2.3 Головуючий в 1 інстанції: Желєзний І. В.

Суддя Одеського апеляційного адміністративного суду Турецька І.О., розглянувши заяву про відкликання апеляційної скарги товариства з обмеженою відповідальністю «Причорномор'є» на постанову Миколаївського окружного адміністративного суду від 13 жовтня 2014 року у справі за адміністративним позовом прокурора Березанського району Миколаївської області в інтересах держави в особі Очаківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Миколаївській області до товариства з обмеженою відповідальністю «Причорномор'є» про стягнення податкового боргу, -

В С Т А Н О В И В:

Постановою Миколаївського окружного адміністративного суду від 13 жовтня 2014 року адміністративний позов задоволено.

Суд, стягнув з рахунків у банку, що обслуговує товариство з обмеженою відповідальністю «Причорномор'є» на користь Держави 35174 гривні 10 копійок.

Не погоджуючись із вказаним судовим рішенням, ТОВ «Причорномор'є» подало апеляційну скаргу, в якій просило скасувати постанову суду першої інстанції та прийняти нове рішення, яким відмовити у задоволенні позову, посилаючись на порушення норм матеріального та процесуального права.

12 березня 2015 року, до початку розгляду справи, представником ТОВ «Причорномор'є» подано заяву про відкликання апеляційної скарги.

В обґрунтування вказаної заяви зазначено, про погашення податкового боргу та на підтвердження цього факту надані платіжні доручення, які підтверджують факт сплати боргу.

Представником Очаківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Миколаївській області надано клопотання про розгляд справи без його участі та додатково повідомлено суд, що станом на 10 березня 2015 року ТОВ «Причорномор'є» самостійно погашено суму податкового боргу, що підлягала примусовому стягненню.

Ознайомившись з даною заявою, суд апеляційної інстанції вважає за можливим задовольнити її та повернути апеляційну скаргу ТОВ «Причорномор'є», з наступних підстав.

Відповідно до ч.2 ст.193 КАС України, особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відкликати її до початку розгляду справи судом апеляційної інстанції, а друга сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині.

При відкликанні апеляційної скарги суддя-доповідач, який здійснював підготовку даної справи до апеляційного розгляду, постановляє ухвалу про повернення скарги (ч.3 ст.193 КАС України).

Частиною 2 ст. 87 КАС України передбачено, що розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір», сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги.

Як вбачається з матеріалів справи ТОВ «Причорномор'є» сплатило судовий збір за подачу апеляційної скарги в сумі 913,50 грн. (а.с.75).

Виходячи з викладеного, суд апеляційної інстанції вважає за можливим повернути сплачений судовий збір ТОВ «Причорномор'є» з Державного бюджету України в сумі 913,50 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 193, 206, 254 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Причорномор'є» про відкликання апеляційної скарги на постанову Миколаївського окружного адміністративного суду від 13 жовтня 2014 року – задовольнити.

Апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Причорномор'є» на постанову Миколаївського окружного адміністративного суду від 13 жовтня 2014 року у справі за адміністративним позовом прокурора Березанського району Миколаївської області в інтересах держави в особі Очаківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Миколаївській області до товариства з обмеженою відповідальністю «Причорномор'є» про стягнення податкового боргу – повернути апелянту.

Судовий збір сплачений на рахунок № 31212206781008 в сумі 913,50 (дев'ятсот тринадцять гривень 50 копійок) повернути з Державного бюджету України товариству з обмеженою відповідальністю «Причорномор'є».

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копій особам, які беруть участь у справі та може бути оскаржена в касаційному порядку протягом 20 днів після набрання чинності безпосередньо до Вищого адміністративного суду України.

          Суддя                                                             І.О. Турецька          

СудОдеський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.03.2015
Оприлюднено25.03.2015
Номер документу43184182
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/2481/14

Ухвала від 08.09.2014

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Желєзний І. В.

Ухвала від 12.03.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 15.01.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Постанова від 13.10.2014

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Желєзний І. В.

Ухвала від 26.08.2014

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Желєзний І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні