Ухвала
від 26.03.2015 по справі п/811/639/15
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

УХВАЛА

26 березня 2015 року Справа № П/811/639/15

Кіровоградський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді - Петренко О.С.

за участю секретаря судового засідання - Таранухи Т.М.,

представників сторін:

позивача - ОСОБА_1,

відповідача - не з'явився,

розглянувши в судовому засіданні адміністративну справу

за позовом : ОСОБА_2

до відповідача: Реєстраційної служби Знам'янського міськрайонного управління юстиції

про визнання протиправними та зобов'язання вчинити певні дії, суд

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до Кіровоградського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Реєстраційної служби Знам'янського міськрайонного управління юстиції, в якому просить:

1) визнати протиправними дії відповідача щодо відмови у реєстрації права оренди земельної ділянки, розташованої під кадастровим номером 3522281500:02:003:8048 за адресою - АДРЕСА_1;

2) зобов'язати Державного реєстратора Реєстраційної служби Знам'янського міськрайонного управління юстиції у Кіровоградській області повторно розглянути заяву ОСОБА_2 до Реєстраційної служби Знам'янського міськрайонного управління юстиції у Кіровоградській області про державну реєстрації прав та їх обтяжень, прийняту щодо відмови у реєстрації права оренди земельної ділянки розташованої під кадастровим номером 3522281500:02:003:8048 за адресою - АДРЕСА_1.

До суду, електронною поштою надійшло заперечення на адміністративний позов, в якому зазачено, що реєстраційна служба Знам'янського міськрайонного управління юстиції не є належним відповідачем, оскільки є структурним підрозділом територіального органу Міністерства юстиції України без права юридичної особи, а, відповідно, не має цивільної правоздатності та дієздатності.

Представником позивача у судовому засіданні заявлено клопотання про заміну первісного відповідача належним - державним реєстратором прав на нерухоме майно реєстраційної служби Знам'янського міськрайонного управління юстиції Кіровоградської області С.В.Джулай. В обґрунтування зазначивши, що саме державний реєстратор розглядав звернення та надавав відповідь, щодо задоволення клопотання відповідача про заміну заперечив повністю.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 КАС України суд першої інстанції, встановивши, що з адміністративним позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, або не до тієї особи, яка повинна відповідати за адміністративним позовом, може за згодою позивача допустити заміну первинного позивача або відповідача належним позивачем або відповідачем, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи.

Згідно ч.3 ст. 52 КАС України якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача.

З огляду на викладене, а саме те, що державний реєстратор приймає рішення самостійно, а тому є суб'єктом владних повноважень, з метою забезпечення додержання вимог ч. 3 ст. 129 Конституції України, всебічного та об'єктивного розгляду адміністративної справи для з'ясування обставин, що мають значення для вирішення справи, суд дійшов висновку про необхідність залучення в якості відповідачів по справі - державного реєстратора прав на нерухоме майно реєстраційної служби Знам'янського міськрайонного управління юстиції Кіровоградської області С.В.Джулай та Головне управління юстиції у Кіровоградській області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 52, 128, 133, 160, 165 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Допустити заміну неналежного відповідача реєстраційної служби Знам'янського міськрайонного управління юстиції на відповідача - державного реєстратора прав на нерухоме майно реєстраційної служби Знам'янського міськрайонного управління юстиції Кіровоградської області С.В.Джулай.

Залучити до участі у справі в якості співвідповідача - Головне управління юстиції у Кіровоградській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду підпис О.С. Петренко

Згідно з оригіналом

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.03.2015
Оприлюднено31.03.2015
Номер документу43270098
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/639/15

Постанова від 17.04.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. Петренко

Ухвала від 05.03.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. Петренко

Постанова від 17.04.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. Петренко

Ухвала від 26.03.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.С. Петренко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні