Ухвала
від 06.08.2009 по справі 6/170
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/170

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Адреса: 88000, м.Ужгород, вул.Коцюбинського, 2-а            тел.: 61-72-90


УХВАЛА

(про затвердження звіту ліквідатора)

"06" серпня 2009 р.                                                                         Справа № 6/170

Господарський суд Закарпатської області у складі судді Кадар Й.Й., при секретарі Рішко О.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою Управління  Пенсійного  фонду  України  в  м. Мукачеві,  м.Мукачево

до Малого підприємства „Берізка” (Закарпатська область,  м.Мукачево, вул. Індустріальна, 33/10,  код ЄДРПОУ 13590339)

про банкрутство

Представники:

Від ініціюючого кредитора – Товт М.М., ліквідатор;

ВСТАНОВИВ:

Справа про банкрутство порушена Ухвалою господарського суду Закарпатської області № 6/170 від 09.09.2008 року.

Постановою господарського суду Закарпатської області № 6/170 від 23.09.2008р. боржника Мале підприємство „Берізка” (Закарпатська область,  м.Мукачево, вул. Індустріальна, 33/10,  код ЄДРПОУ 13590339), визнано банкрутом відповідно до положень ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, далі Закон про банкрутство, якими регулюються правила ліквідації відсутнього боржника. Зазначеною постановою судом відкрито процедуру ліквідації банкрута, ліквідатором підприємства-банкрута призначено ініціюючого кредитора Управління Пенсійного фонду України в м.Мукачево, в особі завідувача юридичного сектору Товт М.М., якого зобов'язано провести ліквідаційну процедуру у відповідності до вимог Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Кредитором заявлено клопотання про затвердження звіту  та ліквідаційного балансу, ліквідацію банкрута та припинення провадження у цій справі.

Заслухавши ліквідатора, представника ініціюючого кредитора, розглянувши звіт ліквідатора та дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню на підставі наступного.

Відповідно до ст. 32 Закону про банкрутство після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс з відповідними додатками.

Відповідно до  ч. 1 ст. 32 Закону про банкрутство господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу суду про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Згідно ч. 2 зазначеної статті якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилось майна боржника, господарський суд виносить ухвалу суду про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Затвердження звіту ліквідатора в порядку, передбаченому ст. 32 Закону про банкрутство є підставою для припинення провадження у справі згідно п. 6 ч. 1 ст. 40 цього Закону.

Відповідно до ч. 5 ст. 31 Закону про банкрутство вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними.

Згідно ч. 6 ст. 31 Закону про банкрутство вимоги, які не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Ліквідатором додано до звіту акт інвентаризації майна банкрута, відповідно до якого активів боржника не встановлено. Відсутність активів підтверджується постановою ДВС, листом Інспекції державного технічного нагляду та іншими доказами.

Відповідно до наданого ліквідатором реєстру вимог кредиторів до нього включено вимоги наступних кредиторів:

-   УПФУ в м. Мукачеві  – на суму 170,00 грн.;

Ліквідатор при вивченні фінансового стану підприємства-банкрута джерел погашення заборгованості перед кредиторами (в сумі 170,00грн.) не виявив.

З виявлених ліквідатором та визнаних ним вимог кредитора на загальну суму 170,00 грн. розрахунки не проводилися в зв'язку з відсутністю майна банкрута, а отже, такі слід вважати погашеними (ст. 31 п.6 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”).

Представник кредитора висловив думку про повне виконання ліквідатором своїх обов'язків у ліквідаційній процедурі, вважає, що звіт та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню.

За таких обставин звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню, юридична особа - ліквідації та виключенню з Єдиного державного реєстру.

У зв'язку із затвердженням звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу провадження у справі належить припинити.

Відповідно до ч. 5 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" рішення суду про ліквідацію юридичної особи - банкрута направляється державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи - банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

     

На підставі викладеного та керуючись  ст. 5, п. 6 ст. 31, п.п.2,5 ст.32, п.6 ст.40, ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, керуючись ст.ст.4-1, 34, 43, 86  Господарського процесуального кодексу України, суд

                                                  УХВАЛИВ:

1.          Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс .

2.          Ліквідувати юридичну особу Мале підприємство „Берізка” (Закарпатська область,  м.Мукачево, вул. Індустріальна, 33/10,  код ЄДРПОУ 13590339).

3.  Вимоги всіх кредиторів визнати погашеними.

4.          Провадження у справі припинити.

5.          Ухвалу надіслати: банкруту, державному реєстратору, управлінню статистики, ініціюючому кредитору (ліквідатору), якого зобов'язати повідомити державний орган з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури,  державному органу з питань банкрутства,  ДВС.

     Суддя                                                                                     Й.Й. Кадар

СудГосподарський суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення06.08.2009
Оприлюднено15.08.2009
Номер документу4328169
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/170

Ухвала від 21.10.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 20.10.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 07.02.2018

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 21.12.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 01.06.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 18.05.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 16.06.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

Л.Д. Подколзіна

Судовий наказ від 25.06.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

Л.Д. Подколзіна

Ухвала від 15.03.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 22.02.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні