Ухвала
від 10.08.2009 по справі 28/51-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

28/51-63

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                            У  Х  В  А  Л  А  

          

         10.08.09 р.                                                                                               № 28/51-63                                                                                                                                                                 

Господарський суд Донецької області у складі судді Курило Г.Є., без виходу в судове засідання, розглянувши матеріали

за позовом: Відкритого акціонерного товариства „Шахта ”Комсомолець Донбасу”, м.Кіровське

до відповідача Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку №12, м.Кіровське

про стягнення 4470 грн. 57 коп.

                                                            ВСТАНОВИВ:

           Позивач, Відкрите акціонерне товариство „Шахта ”Комсомолець Донбасу”, м.Кіровське, звернувся до господарського суду Донецької області з позовом до відповідача, Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку №12, м.Кіровське, про стягнення 4470 грн. 57 коп.

         Розглянувши матеріали позовної заяви та доданих до неї документів, судом встановлено наступне:

Згідно п. 2 ст.57 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що до позовної заяви повинні бути додані документи, які підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Належним доказом надіслання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів є бланк опису вкладення, який згідно ч.2 п.78 “Правил надання послуг поштового зв'язку”, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 17.08.2002р. за №1155 (далі «Правила»), заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник об'єкта поштового зв'язку перевіряє відповідність вкладення опису, розписується на обох примірниках і проставляє відбиток календарного штемпеля.

Згідно з п.38 Правил судові справи та заяви, скарги на адресу юридичних осіб пересилаються “у листах з оголошеною цінністю”. Відповідно до п. 70 Правил, на листах з оголошеною цінністю з описом, у верхній частині листа зазначається “Лист з оголошеною цінністю ____ грн. З описом”.

Із наведених норм вбачається, що належним доказом надіслання відповідачу копії позовної заяви та додатків до неї може бути лише бланк опису вкладення, завірений відповідним відділенням зв'язку.

Також, як документ, що підтверджує направлення позовної заяви відповідачу, судом може бути прийнятий до уваги касовий чек про сплату поштових послуг, в якому відображається адреса та назва особи, якій кореспонденція направляється.

Як встановлено судом, до позовної заяви №02-1078 від 10.08.2009р. Відкритого акціонерного товариства „Шахта ”Комсомолець Донбасу”, м.Кіровське додано поштову квитанцію №4973  від 05.08.2009р., яка ніяким чином не може  бути належним доказом відправки відповідачу копії позовної заяви №02-1078 від 10.08.2009р.

Розглянувши позовну заяву №02-1078 від 10.08.2009р.  та додані до неї документи судом не знайдено жодного доказу відправки відповідачеві копії позову з додатками.

         Виходячи зі змісту п.6 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України вбачається, що суддя повертає позовну заяву та додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Крім того, п.2 ст.54 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що позовна заява повинна містити, зокрема, повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові за його наявності для фізичних осіб) сторін.

Розглянувши надані до позовної заяви документи вбачається, що повне найменування позивача – Відкрите акціонерне товариство „Шахта ”Комсомолець Донбасу”, м.Кіровське. Проте, у позовній заяві вказано найменування позивача – ВАТ „Шахта ”Комсомолець Донбасу”, м.Кіровське, тобто скорочена назва позивача.

Виходячи зі змісту п.2 ст.63 Господарського процесуального кодексу України вбачається, що суддя повертає позовну заяву та додані до неї документи без розгляду, якщо у позовній заяві не вказано повного найменування сторін.

За таких обставин, суд дійшов висновку, що позовна заява та додані до неї документи підлягають поверненню заявникові без розгляду.

Таким чином, керуючись п. 2.ст.54, п. 2.ст.57, п.2, 6 ст.63 та ст.86 Господарського процесуального кодексу України, суд,-

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву та додані до неї документи Відкритому акціонерному товариству „Шахта ”Комсомолець Донбасу”, м.Кіровське  без розгляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню до господарського суду з даним позовом після усунення недоліків.

Додаток: позовна заява з додатками всього на 15 аркушах.                   

                  Суддя                                                                                         Курило Г.Є.                               

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення10.08.2009
Оприлюднено15.08.2009
Номер документу4333476
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —28/51-63

Ухвала від 02.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Курило Г.Є.

Ухвала від 10.08.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Курило Г.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні