Постанова
від 30.03.2015 по справі 818/862/15
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 березня 2015 р. Справа №818/862/15

Сумський окружний адміністративний суд у складі судді Шаповала М.М., розглянувши у скороченому провадженні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Сумах Головного управління Міндоходів у Сумській області до Громадської організації "За європейський розвиток Сумщини" про припинення юридичної особи,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач просить суд припинити юридичну особу - Громадської організації "За європейський розвиток Сумщини" і ці вимоги мотивує тим, що відповідач, який знаходиться на обліку в ДПІ в м. Сумах як платник податків і зборів, з 23.03.2010 року не подає до ДПІ у м. Сумах податкову звітність.

Відповідачу - Громадській організації "За європейський розвиток Сумщини" за останнім відомим місцем реєстрації, відповідно до ст. 183-2 КАС України надіслано копію ухвали про відкриття провадження у справі, в якій запропоновано надати свої заперечення на позов. Однак відзиву на позов відповідач не надав суду, тому відповідно до вимог ч. 11 ст. 35 КАС України, суд визнає, що вжиті всі заходи, що належить здійснити, для повідомлення відповідача належним чином та забезпечення його права на реалізацію судового захисту своїх прав та інтересів.

Суд, перевіривши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупності, вважає, що позов обґрунтований і підлягає задоволенню в повному обсязі, виходячи з наступного.

Згідно відповіді Головного управління статистики у Сумській області (а.с. 5, 6) Громадська організація "За європейський розвиток Сумщини" офіційно зареєстрована як громадська організація Реєстраційною службою Сумського міського управління юстиції у Сумській області 16.03.2010 р. в м. Суми по вул. Козацький вал, будинок 1, керівник - Москалюк Олександр Петрович, ідентифікаційний код - 37052740, записів про проведення реєстраційних дій щодо припинення відповідача не знайдено (а.с. 4).

Довідкою Державної податкової інспекції у м. Сумах Головного управління Міндоходів у Сумській області № 3783/9/15-01 від 22.01.2015 р. (а.с. 7) підтверджується, що Громадська організація "За європейський розвиток Сумщини" взята на податковий облік в ДПІ в м. Сумах, а з 23.03.2010 року звітності не подає і за даними особових рахунків заборгованості перед бюджетом не має.

Відповідно до статті 16 Податкового кодексу України від 02.12.2010, № 2755-VI (далі ПК України) платник податків, зокрема, зобов'язаний:

стати на облік у контролюючих органах в порядку, встановленому законодавством України;

вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів;

подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів;

повідомляти контролюючим органам за місцем обліку такого платника про його ліквідацію або реорганізацію протягом трьох робочих днів з дня прийняття відповідного рішення (крім випадків, коли обов'язок здійснювати таке повідомлення покладено законом на орган державної реєстрації);

повідомляти контролюючі органи про зміну місцезнаходження юридичної особи та зміну місця проживання фізичної особи - підприємця.

В силу статті 46 і статті 49 цього Кодексу податкова декларація, розрахунок (далі - податкова декларація) - документ, що подається платником податків (у тому числі відокремленим підрозділом у випадках, визначених цим Кодексом) контролюючому органу у строки, встановлені законом, на підставі якого здійснюється нарахування та/або сплата податкового зобов'язання, чи документ, що свідчить про суми доходу, нарахованого (виплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, суми утриманого та/або сплаченого податку.

Платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність (крім малих підприємств) у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.

Податкова декларація подається за звітний період в установлені цим Кодексом строки контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків.

Платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період, в якому виникають об'єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог цього Кодексу подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є.

Платники податку на прибуток підприємств, які оподатковуються за ставкою нуль відсотків відповідно до пункту 154.6 статті 154 цього Кодексу, подають контролюючим органам декларації (розрахунки) з податку на прибуток підприємств за спрощеною формою у порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно статті 33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.03.2003 р. № 755-IV в чинній редакції, юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Відповідно до ч. 2. ст. 38 зазначеного Закону однією з підстав для прийняття судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

На підставі викладеного, суд визнає, що, оскільки, відповідач більше року не подає податкову звітність за місцем своєї офіційної реєстрації, то вимоги позивача про припинення юридичної особи обґрунтовані і підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у м. Сумах Головного управління Міндоходів у Сумській області до Громадської організації "За європейський розвиток Сумщини" про припинення юридичної особи -задовольнити.

Припинити юридичну особу - Громадської організації "За європейський розвиток Сумщини" (40030, м. Суми, вул. Козацький вал, буд. 1, ідентифікаційний код 37052740), зареєстрованої 16.03.2010 року Реєстраційною службою Сумського міського управління юстиції у Сумській області.

Копію постанови направити державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи - Громадської організації "За європейський розвиток Сумщини", для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи

Суддя (підпис) М.М. Шаповал

З оригіналом згідно

Суддя М.М. Шаповал

Дата ухвалення рішення30.03.2015
Оприлюднено03.04.2015

Судовий реєстр по справі —818/862/15

Ухвала від 02.07.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Яковенко М.М.

Ухвала від 22.06.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Яковенко М.М.

Ухвала від 22.06.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Яковенко М.М.

Ухвала від 09.06.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Яковенко М.М.

Постанова від 30.03.2015

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

Ухвала від 11.03.2015

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні